23948sdkhjf

Sweco syr in kostymen

Runt 200 anställda i Sverige berörs av åtgärder när Sweco nu anpassar kostymen efter den nedgång som coronaviruset fört med sig. I stort rullar verksamheten på i oförändrad omfattning, undantagen är industri och den privata bygg- och fastighetssektorn.

Den påverkan Covid-19 haft på Swecos affärer har hittills varit begränsad, enligt företaget som beskriver sin finansiella position som fortsatt stark och projektportföljen som relativt opåverkad.

Många av de projekt som Sweco arbetar med betraktas som samhällsviktiga och är därför prioriterade att drivas vidare även under nuvarande omständigheter. Med en hög grad av digitalisering av arbetet i projekt är leveranskapaciteten relativt oförändrad även om en stor del av personalen i dagsläget arbetar på distans.

Inom vissa specifika segment noteras dock en minskad efterfrågan. Framför allt märks nedgången inom industri och bland privata beställare inom bygg och fastighet, segment som står för ungefär en fjärdedel av koncernens totala verksamhet.

Därför vidtas nu åtgärder för att anpassa kostymen till den rådande situationen. Bedömningen är att cirka 200 anställda i Sverige kommer att beröras. Därutöver står det redan klart att 50 medarbetare i Norge och 35 i Belgien korttidspermitteras.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.109