23948sdkhjf

Känsligt uppdrag i Luleå

NCC bygger för 90 miljoner kronor när ännu fler delar av Östra länken slutförs.

Vatten- och avloppssystemet i Luleå har byggts ut i flera etapper. Nu fortsätter samarbetet mellan NCC och Luleå kommun när tre delar i etapp 4E i Östra länken ska färdigställas.

Kontraktet är värt 90 miljoner kronor och innebär att 3,6 km nya vatten- och avloppsledningar ska anslutas till en ny pumpstation.

Arbetet kommer att att utföras som en totalentreprenad i samverkan, i områden som beskrivs som ett av Luleås mest bevarandevärda skogs- och strandmiljöer, och områden med stora kulturvärden.

Den nya pumpstationen ska till exempel byggas nära Luleälvens strand.

― Erfarenhetsöverföring och öppen dialog ger fördelar som exempelvis kortare ledtider i både projekterings- och utförandefasen. Vi har stort fokus på att bevara naturvärden och detta sätts på prov nu kommande delar i 4E. Speciellt på tredje delen där vi har väldigt smala passager mellan bevarandevärda tallar, säger Ingvar Mosesson, projektledare Luleå kommun.

NCC berättar i pressmeddelandet att etapp 4E består av fem delar och att syftet är att säkra vattenförsörjningen till det centralt placerade vattentornet och till luleåborna.

Arbetet ska vara utfört innan årsskiftet 2022/2023.

I NCC:s kontrakt ”Östra länken – fortsättning” finns optioner på sju etapper och fyra pumpstationer. Kommunen har i dagsläget beställt tre etapper av NCC.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.062