23948sdkhjf

Succé för kompaktmaskiner över disk

Kompaktmaskiner ”över disk” har utvecklats till en succé för Swecon. I dag är, enligt företaget, 80 procent av de sålda kompaktmaskinerna färdigutrustade lagermaskiner.

2019 gick lysande, det är tredje året i rad, säger Joachim Isaksson, som sedan fyra år är affärsansvarig för kompaktmaskiner på Swecon.

På senare år har marknaden för kompaktmaskiner växt snabbt. Bland annat har maskiner vuxit i prestanda och kraft, utan att för den skull bli större, samtidigt som de blivi mindre belastande på miljön.

– Särskilt i storstäderna ökar efterfrågan på kompaktmaskiner med steg 5-motorer och som klarar av att jobba i trånga miljöer, säger Joachim Isaksson som dock betonar att paketlösningarna finns i lager över hela landet.

– Det är ofta mer bråttom med kompaktmaskiner. Jobben är mindre, ledtiderna är korta, och behovet är ofta nästa vecka i stället för nästa kvartal. Tidigare kom kunden till oss och bad om att få köpa en maskin. Nu, med lagermaskiner, kan vi för det mesta erbjuda kunden en maskin direkt

– I dag kör vi med en 80/20-lösning. Det betyder att cirka 80 procent av de kompaktmaskiner vi säljer är färdigutrustade lagermaskiner, resten säljs traditionellt med tillval som kunden önskar.

Joachim Isaksson lyfter bland annat fram förra årets EC18-paket med minigrävare, maskinsläp, skopor och tiltfäste som lyckat – vilket gör att konceptet behållits även i år.

Han lovar också ett flertal nyheter under andra halvåret, däribland grävmaskinerna ECR50F och ECR58F samt hjullastarna Volvo L45HS och L50HS med ny växellåda och topphastighet på cirka 45 kilometer i timmen.

– Och redan nu vet vi att L25 och ECR25 kommer som renodlade elmaskiner under 2021. Intresset för dem är stort, det vet jag, säger Joachim Isaksson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.078