23948sdkhjf

Succé för kompaktmaskiner över disk

| Av Morgan Andersson | Entreprenad | Tipsa redaktionen

Kompaktmaskiner ”över disk” har utvecklats till en succé för Swecon. I dag är, enligt företaget, 80 procent av de sålda kompaktmaskinerna färdigutrustade lagermaskiner.

2019 gick lysande, det är tredje året i rad, säger Joachim Isaksson, som sedan fyra år är affärsansvarig för kompaktmaskiner på Swecon.

På senare år har marknaden för kompaktmaskiner växt snabbt. Bland annat har maskiner vuxit i prestanda och kraft, utan att för den skull bli större, samtidigt som de blivi mindre belastande på miljön.

– Särskilt i storstäderna ökar efterfrågan på kompaktmaskiner med steg 5-motorer och som klarar av att jobba i trånga miljöer, säger Joachim Isaksson som dock betonar att paketlösningarna finns i lager över hela landet.

– Det är ofta mer bråttom med kompaktmaskiner. Jobben är mindre, ledtiderna är korta, och behovet är ofta nästa vecka i stället för nästa kvartal. Tidigare kom kunden till oss och bad om att få köpa en maskin. Nu, med lagermaskiner, kan vi för det mesta erbjuda kunden en maskin direkt

– I dag kör vi med en 80/20-lösning. Det betyder att cirka 80 procent av de kompaktmaskiner vi säljer är färdigutrustade lagermaskiner, resten säljs traditionellt med tillval som kunden önskar.

Joachim Isaksson lyfter bland annat fram förra årets EC18-paket med minigrävare, maskinsläp, skopor och tiltfäste som lyckat – vilket gör att konceptet behållits även i år.

Han lovar också ett flertal nyheter under andra halvåret, däribland grävmaskinerna ECR50F och ECR58F samt hjullastarna Volvo L45HS och L50HS med ny växellåda och topphastighet på cirka 45 kilometer i timmen.

– Och redan nu vet vi att L25 och ECR25 kommer som renodlade elmaskiner under 2021. Intresset för dem är stort, det vet jag, säger Joachim Isaksson.

Mer om: Swecon | Volvo
Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Nästa Load up går i Boden

Load up North skjuts inte bara upp ett år – den flyttas dessutom till Boden.

Förbundskaptenens nya uppdrag

Med ett inställt fotbolls-EM blev sommaren inte riktigt som många hade tänkt sig.

Uthyrare lägger stororder

Wiklund Trading har länge levererat maskiner till företag som numer ingår i Rentagruppen. Erfarenheterna från dessa samarbeten har nu medverkat till en större order på 50 maskiner från den växande finska rentalkoncernen

Byggmarknad med virusfrossa

Det är en dyster konjunkturrapport som just presenterats av bransch- och arbetsgivareorganisationen Byggföretagen. Bedömningen är en nedgång inom samtliga marknadssegment, med ett undantag – anläggningsmarknaden.

Höga krav på hyrmaskinernas däck

Bra däck är viktigt, men rätt däck till rätt maskin är nästan ännu viktigare, konstaterar S-rentals vd Tony Ferm.

Epiroc tar stororder i Chile

Nyhetsbrev

Ny liner för plastfria förpackningar

Livsmedelssäker kraftliner från Stora Enso öppnar upp nya marknadssegment.

"Ursprung för drivmedel. tack!"

Peab bygger i Sundsvall

Kontrollera mera – Svevia välkomnar viten

Svevia för en ojämn kamp mot fartdårarna på vägen, företaget  välkomnar också en ökad kontroll av hur TA-arbetet utförs. –  Det är bra – då kan vi få bort oseriösa aktörer.

Peab bygger utanför Göteborg

FTI-vd lämnar

Ledare: Annorlunda sommar

Ny mobilitetsaktör i Stockholm

JM avtalar med byggvaruhandel

Ny upphandlingsmodell testas vid vägprojekt

Rätt utbildning Jessicas biljett till yrkeslivet

Svårt att få jobb efter gymnasiet? Inte med rätt utbildning. Det är 20-åriga Jessica Neiglick ett levande bevis på. Efter avslutad gymnasieutbildning till maskinmekaniker i Enköping våren 2018 blev det först sommarjobb och sedan en fast tjänst hos Swecon i Västerås.

Svevia säkrar stort och smått

För Svevia spelar det ingen roll om det är en bro som ska byggas eller en död grävling som ska plockas upp – säkerheten måste finnas där, även om det kostar.

Tvärstopp för Göta Kanal

Nu har den startat – testanläggningen som fångar koldioxid

De ska bygga Ragn-Sells anläggning för flygaska

Magnifik fabrik blev en utmaning för rivarna

Metallingjutna balkar, granitsten och riktigt seg betong. Färgfabriken är inte bara stor och full av lackrester, den är extremt stabil också – en utmaning för rivarna.

Industrijätten Hydro storvarslar

Stark orderingång i NRC-gruppen

2020 har, trots Covid-19-pandemin, börjat bra för NRC Group. Tillväxt i försäljningen och stark orderingång har resulterat i en orderstock som aldrig varit större än de dryga åtta miljarder norska kronor som redovisades i slutet av mars.

Inget Load up North i år

Tar över SL

Överklagar jätteupphandling

Peab bygger i Ängelholm

Trafikverkets plan för Gävle – Kramfors

Sommarjobb på sliten väg

Vägledning om åtgärder kring mikroplast

Tungt för företagen

Nya bostäder i Gävle

1

Mötesfri väg i Dalarna

Järnvägsplanering i Gävle

Öppet brev till EU om kollektivtrafiken

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.11