23948sdkhjf

Peabs jätteaffär klar

Koncernen utökas med 200 täkter, 63 asfaltverk och 1 700 medarbetare .

EU-kommissionen har godkänt Peabs förvärv av YIT:s nordiska beläggnings- och ballastverksamhet.

Läs också: Peab avyttrar sin del i Bara- projekt

Förvärvet gjordes redan i fjol somras men EU:s beslut innebär att affären slutförs och att YIT:s beläggnings- och ballastverksamheter i Finland, Norge, Danmark och Sverige kommer att konsolideras i Peabkoncernen den 1 april.

Detta innebär att Peab övertar cirka 1 700 medarbetare, 200 täkter samt 63 asfaltverk runt om i Norden från YIT – en verksamhet som under 2018 omsatte 6  005 miljoner kronor med ett justerat EBITDA om 240 miljoner kronor.

Peab etablerar sig alltså i Danmark och utökar sin närvaro i Sverige, Norge och Finland, skriver företaget i ett pressmeddelande.

–  Vi är glada över att vi nu har fått godkännande av EU-kommissionen och att vi därmed kan välkomna våra nya medarbetare i Finland, Norge, Danmark och Sverige till Peabkoncernen. Vi ser fram emot en ännu större kompetens inom detta viktiga område, vi har mycket att lära av varandra. Samtidigt är förvärvet ett viktigt steg i vår ambition att stärka vår lokala närvaro och utveckla vårt arbete inom ramen för det vi kallar närproducerat samhällsbygge, säger Jesper Göransson vd  och koncernchef i Peab, i pressmeddelandet.

Enligt Peab innebär affären också att industriverksamhetens betydelse för koncernen ökar, en större geografisk spridning inom verksamheter som normalt sett är mindre konjunkturkänsliga ska dessutom öka stabiliteten i koncernen.

Peab ser också förutsättningar för vidare expansion och utveckling av andra verksamheter, som recycling och betong.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.094