23948sdkhjf

Entreprenad Live följer plan

Enligt planerna ska Entreprenad Live arrangeras på Säve depå i Göteborg 3-5 september, och förhoppningarna om att evenemanget ska kunna köras som det är tänkt är stora.

Just nu har många det besvärligt, men vi fortsätter följa riskbedömningar, riktlinjer och rekommendationer från svenska myndigheter och följer deras beslut. Vi hoppas och tror, som myndigheterna säger, att problemet med corona kommer att stabiliseras och vara under kontroll under sommaren och att vi därför utan problem kan genomföra mässan. Vi följer vår ursprungliga plan och gör inga förändringar i dagsläget, säger projektledaren Hans-Erik Kristensson.

Utöver coronavirusets utbredning får mässan också hantera att Svenska Maskinmässan valt att flytta sitt evenemang på Solvalla från våren till oktober. Hans-Erik Kristensson tror dock inte att det kommer att påverka i någon större utsträckning.

Vi tror att Entreprenad Live, som är en regional mässa, fungerar väldigt bra i tider som dessa. 81 procent av våra besökare från mässan 2018 kom från Västra Götaland och Halland. Det betyder att det är lätt, enkelt och tidseffektivt att komma till mässan för dem. De mässor som kräver längre resor för besökarna kanske får det besvärligare i tider som dessa när resandet minskar.

Det är mer än fem månader kvar till mässan som är i stort sett fullbokad. Det finns någon enstaka monter ledig, men vi bokar in utställare även nu. Vi räknar med att mässan kommer att vara i ungefär samma omfattning som tidigare.

Det betyder också mycket att det nu är fjärde gången mässan arrangeras i Göteborg. Mässområdet är väl etablerat hos våra besökare och utställare. Vårt koncept med hårdgjorda monterytor och grävytor/demo-område direkt i montern är uppskattat.

Det kommer att finnas över 60 grävmaskiner för provkörning – mer än på någon annan entreprenadmässa. Förutom grävmaskinerna kommer det att finnas lastmaskiner, vibratorplattor, sopmaskiner, bilar, lastbilar och mycket annat att testa.

Sammantaget kommer besökarna, enligt arrangörerna, att tas emot av ett 30 000 kvadratmeter stort grävområde och slingor som erbjuder 4,4 kilometer provkörning.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

2.127