23948sdkhjf

Förpackningsleverantör stöttar sina kunder

| Av Marcus Petersson | Packnet | Tipsa redaktionen

Många restauranger har det extremt tufft just nu. Flera leverantörer försöker att hjälpa till. Så bland annat förpackningsleverantören Tingstad.

Tingstad är en marknadsledande leverantör av förbrukningsartiklar till bland annat restauranger och hotell, med andra ord branscher som påverkats stort på grund av Corona. Tingstad agerar nu på flera sätt för att mildra effekterna för sina kunder. Bland annat halverar man fraktkostnaden för alla svenska kunder i de krisdrabbade branscherna.

– Många av våra kunder står i en kraftig försäljningsminskning och vi vill ge dem möjlighet att beställa mindre leveranser av förbrukningsvaror. Frakten står vi för även om beställningen är hälften så stor, så att inte dyra fraktkostnader drabbar våra kunder ekonomiskt när de redan har det kämpigt, säger Daniel Steneby, VD på Tingstad.

Förra veckan gick Tingstad också ut med att de ställer sin marknadsavdelning till förfogande för kunder som snabbt har fått ändra i sitt erbjudande och behöver nytt marknadsmaterial som menyer, flyers eller reklambilder.

– Flera kunder har redan hört av sig och fått hjälp med att packa om sitt erbjudande, säger Daniel.

Sortimentet har också anpassats snabbt på kort tid. Flera restauranger erbjuder leverans av mat och därför har ett sortiment av transportväskor och termolådor snabbt tagits in. Matförpackningar som passar bra även för mat som inte traditionellt sett säljs som hämtmat har också tillgängliggjorts.

Några av restaurangbranschens kreativa lösningar för att överleva den tuffa krisen visar Tingstad upp på sin hemsida, under hastaggen #stöttabranschen för att inspirera andra restaurangägare som har det kämpigt nu.

– Tingstad har funnits sedan 1959, men vi har aldrig varit med om något liknande förut. Många av våra kunder har det extremt tufft just nu och vi försöker hjälpa dem på bästa sätt, säger Daniel Steneby.

Tingstad är en marknadsledande distributör av förbrukningsprodukter inom storkök och restaurang, med etablering och distribution i hela Norden. Företaget är familjeägt och omsätter 2,6 miljarder SEK.

Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Nästa Load up går i Boden

Load up North skjuts inte bara upp ett år – den flyttas dessutom till Boden.

Förbundskaptenens nya uppdrag

Med ett inställt fotbolls-EM blev sommaren inte riktigt som många hade tänkt sig.

Uthyrare lägger stororder

Wiklund Trading har länge levererat maskiner till företag som numer ingår i Rentagruppen. Erfarenheterna från dessa samarbeten har nu medverkat till en större order på 50 maskiner från den växande finska rentalkoncernen

Byggmarknad med virusfrossa

Det är en dyster konjunkturrapport som just presenterats av bransch- och arbetsgivareorganisationen Byggföretagen. Bedömningen är en nedgång inom samtliga marknadssegment, med ett undantag – anläggningsmarknaden.

Höga krav på hyrmaskinernas däck

Bra däck är viktigt, men rätt däck till rätt maskin är nästan ännu viktigare, konstaterar S-rentals vd Tony Ferm.

Epiroc tar stororder i Chile

Nyhetsbrev

Ny liner för plastfria förpackningar

Livsmedelssäker kraftliner från Stora Enso öppnar upp nya marknadssegment.

"Ursprung för drivmedel. tack!"

Peab bygger i Sundsvall

Kontrollera mera – Svevia välkomnar viten

Svevia för en ojämn kamp mot fartdårarna på vägen, företaget  välkomnar också en ökad kontroll av hur TA-arbetet utförs. –  Det är bra – då kan vi få bort oseriösa aktörer.

Peab bygger utanför Göteborg

FTI-vd lämnar

Ledare: Annorlunda sommar

Ny mobilitetsaktör i Stockholm

JM avtalar med byggvaruhandel

Ny upphandlingsmodell testas vid vägprojekt

Rätt utbildning Jessicas biljett till yrkeslivet

Svårt att få jobb efter gymnasiet? Inte med rätt utbildning. Det är 20-åriga Jessica Neiglick ett levande bevis på. Efter avslutad gymnasieutbildning till maskinmekaniker i Enköping våren 2018 blev det först sommarjobb och sedan en fast tjänst hos Swecon i Västerås.

Svevia säkrar stort och smått

För Svevia spelar det ingen roll om det är en bro som ska byggas eller en död grävling som ska plockas upp – säkerheten måste finnas där, även om det kostar.

Tvärstopp för Göta Kanal

Nu har den startat – testanläggningen som fångar koldioxid

De ska bygga Ragn-Sells anläggning för flygaska

Magnifik fabrik blev en utmaning för rivarna

Metallingjutna balkar, granitsten och riktigt seg betong. Färgfabriken är inte bara stor och full av lackrester, den är extremt stabil också – en utmaning för rivarna.

Industrijätten Hydro storvarslar

Stark orderingång i NRC-gruppen

2020 har, trots Covid-19-pandemin, börjat bra för NRC Group. Tillväxt i försäljningen och stark orderingång har resulterat i en orderstock som aldrig varit större än de dryga åtta miljarder norska kronor som redovisades i slutet av mars.

Inget Load up North i år

Tar över SL

Överklagar jätteupphandling

Peab bygger i Ängelholm

Trafikverkets plan för Gävle – Kramfors

Sommarjobb på sliten väg

Vägledning om åtgärder kring mikroplast

Tungt för företagen

Nya bostäder i Gävle

1

Mötesfri väg i Dalarna

Järnvägsplanering i Gävle

Öppet brev till EU om kollektivtrafiken

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.375