23948sdkhjf

Gruvmöte flyttas till 2021

Nu står det klart att även Euro Mine Expo i Skellefteå skjuts på framtiden. I stället för juni i år är det nu 1-3 juni 2021 som gäller.

Just nu befinner sig världen mitt i covid-19-pandemin och vi ser inget alternativ till att flytta fram årets Euro Mine Expo. Att senarelägga Europas mest betydelsefulla mötesplats för gruvindustrin är inget beslut som tas lättvindigt, men hälsa och säkerhet måste komma först, säger projektchefen Sinnika Sjunnesson.

Arrangemanget som var planerat för 9-11 juni i år kommer nu i stället att genomföras 1-3 juni 2021.

Skellefteå ligger bra till för att samla den europeiska gruvnäringen. Staden ligger en timmes flygresa från Arlanda och har fem operativa gruvor inom 100 kilometers avstånd.

Nolia valde därför att etablera en mötesplats för gruvnäringen i Skellefteå med premiär för ett huvudsakligen konferens- och utbildningsprogram 2008. Redan 2010 hade dock utställningsdelen expanderat kraftigt och sedan starten har arrangemanget mer än fördubblat ytan, enligt arrangörerna, som förväntat sig mer än 2 000 deltagare i år. Förhoppningen är att deltagarantalet inte ska minska när evenemanget nu flyttas fram ett år - tvärtom

– Euro Mine Expo, som genom starka samarbeten fokuserat på spjutspetsteknologi och framtidens gruvbrytning kommer att kunna öka erbjudandet och kvaliteten ytterligare, säger Nolias vd Jonas Dahlberg.

.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.094