23948sdkhjf

Rekordår för Logset

| Av Morgan Andersson | Nordiske Medier Newsroom | Tipsa redaktionen

2019 blev ett rekordår för den finska skogsmaskinstillverkaren Logset med avseende på såväl omsättning som resultat. Då har 2020 börjat betydligt kärvare. Företaget hoppas dock på en återhämtning med fortsatt tillväxt trots coronaviruset.

2019 blev ett synnerligen lyckat år för Logset med en redovisad omsättning på 48,0 miljoner euro (40,1 miljoner) och en affärsvinst på 2,5 miljoner euro (1.6 miljoner) – i båda fallen handlar det om rekordsiffror.

Samtidigt bedrevs en strategisk satsning på långsiktig tillväxt, vilket bland annat innebar en förstärkning på återförsäljarsidan. Exempelvis grundades ett dotterbolag i Ottawa i Kanada – inledningsvis med hjälp av tre anställda från högkvarteret i Kvevlax.

I Sverige etablerades ett säljbolag som dels ska ansvara för försäljningen i södra Sverige och Danmark och dels fungera som stöd för övriga skandinaviska återförsäljare.

Även i Brasilien breddades samarbetet med en återförsäljare, vars geografiska täckning ökades i de södra delarna i landet.

Just Kanada och Brasilien hör till de marknadsområden som utvecklades bäst för företaget. Även i USA, Spanien, Tjeckien och Storbritannien beskrivs utvecklingen som lyckad.

På produktsidan lyfter företaget fram att den mellanstora hybridskördare som lanserades förra året dels utsågs till årets skogsmaskin i Frankrike och dels tilldelades ett innovationspris i Österrike.

2020 har dock börjat betydligt kärvare med sjunkande efterfrågan på skogsmaskiner, vilket har flera orsaker, enligt företaget. En är att Pappersförbundet och Skogsindustrin haft svårt att komma överens om kollektivavtalet på den finska hemmamarknaden.

Dessutom beskrivs världsmarknaden för sågat virke som mättad på grund av tvångsavverkningar på områden med stormfälld skog i Centraleuropa och spridningen av skadeinsekter som förstör virke i Nordamerika och Europa.

Trots att coronavirusets utbredning skapat ytterligare svårigheter ser dock företagsledningen positivt på försäljningen under resten av året. Bedömningen är att den planerade tillväxten för året ändå kan uppnås.

Mer om: Logset
Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Svag mars för bussarna

Byggherrarnas vision om Brommastaden

Industrimark blir stad

Peab bygger i Skåne

Kollektivtrafikens kontrollanter får mer jobb

Resandet med kollektivtrafiken minskar i hela Sverige – men biljettkontrollanterna har fått mer att göra, nu får de både förstärkning, ny skyddsutrustning och nya arbetsuppgifter.

Höjda priser i spåren på Corona

Siegwerk och Flint Group inför pristillägg på alla lösningsmedelsbaserade färger och lacker.

Nyhetsbrev

Bara elva ”Bra val” när Folksam granskade hantverkarbilar

Bara elva av 41 modeller lever upp till de krav som gäller för benämningen ”Bra val”, när Folksam nu för första gången gjort en genomgång av säkerheten i transportbilar under 3,5 ton – även kallade hantverkarbilar.

Rekord i varsel

Nytt hopp för bussföretagen

Finansutskottet föreslår nya regler som bland annat innebär att bussföretag som kör upphandlad kollektivtrafik också kan få stöd – och de nya reglerna kan införas rekordsnabbt.

Aarsleff rekryterar för tillväxt

Upptäck misstänkt sjuka i entrén

Konkurserna skenar

Regeringen lägger krokben för småföretagen

– Företagen sätter värde på sänkta arbetsgivaravgifter, men i övrigt finns en skepsis mot regeringens krispaket som innehåller en rad brister, säger Sanna Arnfjorden Wadström, VD i Svensk Industriförening Sinf.

Från noll till 120 på 30 år

I dag är Torbjörn Sundh Entreprenad ett av Umeås större entreprenadföretag, men resan började i motvind. –  Nog fick man bita på blånaglarna ibland.

Respiratorer nästa för JCB

JCB står klar att öppna tillverkningen på nytt i hyttfabriken i Uttoxeter, men inte för den normala produktionen, utan nu handlar det om skalen till respiratorer som behövs i campen mot Covid-19.

Exklusiv backstage-look på ny förpackning

Peab bygger för äldre

Byggföretag hittar till campingstugor

Till skillnad från många andra inom rese- och hotellbranschen har campingkedjan First Camp inte påverkats negativt av covid-19. Företaget konstaterar i stället att bland annat byggföretag i olika delar av landet väljer företagets lösningar i stället för hotell.

NCC bygger i Västerås

Miljardsatsning på fossilfri gruvdrift

Cirka 1,1 miljarder kronor satsas i ett projekt som ska utveckla och demonstrera en koldioxidfri, digitaliserad och autonom koldioxidfri gruvbrytning. Energimyndigheten svarar för 207 miljoner kronor, medan deltagande företag står för resten.

Flyttar till november

Krävde 17 miljarder av Sverige – får noll

Succé för kompaktmaskiner över disk

Kompaktmaskiner ”över disk” har utvecklats till en succé för Swecon. I dag är, enligt företaget, 80 procent av de sålda kompaktmaskinerna färdigutrustade lagermaskiner.

Riskfylld rivning när höglagret halveras

Rivarna får ta hjälp av mobilkranar när ett halvt höglager ska ner i Sundbyberg. – Det blir ett mycket kritiskt moment, säger Fredrik Rylander.

Plastmaskinföretagen i Italien får grönt ljus

De tar över Skrombergaverken – efter 116 år

Klart med ny vd för Alimak

Coronakrisen: DackeBuss läggs ner

Sommarnöje i de gamla maskinernas tecken

Svevia tar sig an Karlstadsbro

Trejon växlar upp

1

Paradiset i konkurs

Nordbygg har fått nytt datum

Gekås korttidspermitterar över 1 400 anställda

7 000 varslade räcker inte

Stor affär för Beijers

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.172