23948sdkhjf

Volvo stoppar produktion i Sverige

| Av Morgan Andersson | Entreprenad | Tipsa redaktionen

Volvo Construction Equipment stänger temporärt ner sina produktionsanläggningar i Sverige med start på måndag 23 mars. Swecon lovar dock att fortsätta sin verksamhet som tidigare, vilket betyder att reservdelsförsörjningen inte påverkas av stängningen.

Enligt Swecon kan kunderna räkna med att support, service och reservdelsförsörjning kommer att bibehållas med prioriterat och upprätthållet stöd från Volvo CE trots att fabrikerna stängs ner tillfälligt.

Swecons anläggningar ska vara öppna som vanligt och tanken är att serviceorganisationen ska fortsätta att utföra service- och reparationer ute hos kunderna. En skillnad mot tidigare är dock att de personliga kontakterna kommer att begränsas så mycket det bara går för att minska risken för smittospridning.

Givetvis fortsätter också arbetet med att färdigställa de beställda maskiner som just nu befinner sig i produktion för leverans. Parallellt förs en dialog med Volvo CE. Budskapet är att tillgången på maskiner hos Swecon fortfarande är god, i varje fall på kort sikt.

Under de senaste veckorna har myndigheter och regeringar runt om i världen beslutat om åtgärder som direkt påverkar många industriföretags verksamhet och kunder. Stängda gränser och begränsningar i mä'nniskors rörelsefrihet får en direkt effekt på ekonomier viktiga för bland annat Volvokoncernen.

Bedömningen är att det rådande läget kommer att leda till en svagare efterfrågan på koncernens produkter och tjänster. Därför har företaget stängt ner flera arbetsplatser och permitterat medarbetare i flera länder.

Redan tidigare i veckan meddelade Volvo Lastvagnar att företaget stoppar produktionen och nu vidtar alltså även anläggningsverksamheten samma åtgärd. Sammantaget är det ungefär 20 000 anställda i AB Volvo som berörs av stilleståndet.

Sedan tidigare har företag som JCB, Manitou och Haulotte stoppat produktionen på sina respektive hemmaplaner för att försöka bromsa coronavirusets utbredning.

Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu
Plus

Ny ledning i Tunga Bussligan

Nu är det svenskt i toppen av Tunga Bussligan 2020 - det visar Bil Swedens senaste statistik.

Svag mars för bussarna

Byggherrarnas vision om Brommastaden

Industrimark blir stad

Peab bygger i Skåne

Kollektivtrafikens kontrollanter får mer jobb

Resandet med kollektivtrafiken minskar i hela Sverige – men biljettkontrollanterna har fått mer att göra, nu får de både förstärkning, ny skyddsutrustning och nya arbetsuppgifter.

Nyhetsbrev

Höjda priser i spåren på Corona

Siegwerk och Flint Group inför pristillägg på alla lösningsmedelsbaserade färger och lacker.

Bara elva ”Bra val” när Folksam granskade hantverkarbilar

Bara elva av 41 modeller lever upp till de krav som gäller för benämningen ”Bra val”, när Folksam nu för första gången gjort en genomgång av säkerheten i transportbilar under 3,5 ton – även kallade hantverkarbilar.

Rekord i varsel

Nytt hopp för bussföretagen

Finansutskottet föreslår nya regler som bland annat innebär att bussföretag som kör upphandlad kollektivtrafik också kan få stöd – och de nya reglerna kan införas rekordsnabbt.

Aarsleff rekryterar för tillväxt

Upptäck misstänkt sjuka i entrén

Konkurserna skenar

Regeringen lägger krokben för småföretagen

– Företagen sätter värde på sänkta arbetsgivaravgifter, men i övrigt finns en skepsis mot regeringens krispaket som innehåller en rad brister, säger Sanna Arnfjorden Wadström, VD i Svensk Industriförening Sinf.

Från noll till 120 på 30 år

I dag är Torbjörn Sundh Entreprenad ett av Umeås större entreprenadföretag, men resan började i motvind. –  Nog fick man bita på blånaglarna ibland.

Respiratorer nästa för JCB

JCB står klar att öppna tillverkningen på nytt i hyttfabriken i Uttoxeter, men inte för den normala produktionen, utan nu handlar det om skalen till respiratorer som behövs i campen mot Covid-19.

Exklusiv backstage-look på ny förpackning

Peab bygger för äldre

Byggföretag hittar till campingstugor

Till skillnad från många andra inom rese- och hotellbranschen har campingkedjan First Camp inte påverkats negativt av covid-19. Företaget konstaterar i stället att bland annat byggföretag i olika delar av landet väljer företagets lösningar i stället för hotell.

NCC bygger i Västerås

Miljardsatsning på fossilfri gruvdrift

Cirka 1,1 miljarder kronor satsas i ett projekt som ska utveckla och demonstrera en koldioxidfri, digitaliserad och autonom koldioxidfri gruvbrytning. Energimyndigheten svarar för 207 miljoner kronor, medan deltagande företag står för resten.

Flyttar till november

Krävde 17 miljarder av Sverige – får noll

Succé för kompaktmaskiner över disk

Kompaktmaskiner ”över disk” har utvecklats till en succé för Swecon. I dag är, enligt företaget, 80 procent av de sålda kompaktmaskinerna färdigutrustade lagermaskiner.

Plastmaskinföretagen i Italien får grönt ljus

De tar över Skrombergaverken – efter 116 år

Klart med ny vd för Alimak

Coronakrisen: DackeBuss läggs ner

Sommarnöje i de gamla maskinernas tecken

Svevia tar sig an Karlstadsbro

Trejon växlar upp

1

Paradiset i konkurs

Nordbygg har fått nytt datum

Gekås korttidspermitterar över 1 400 anställda

7 000 varslade räcker inte

Stor affär för Beijers

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.375