23948sdkhjf

Volvo stoppar produktion i Sverige

| Av Morgan Andersson | Entreprenad | Tipsa redaktionen

Volvo Construction Equipment stänger temporärt ner sina produktionsanläggningar i Sverige med start på måndag 23 mars. Swecon lovar dock att fortsätta sin verksamhet som tidigare, vilket betyder att reservdelsförsörjningen inte påverkas av stängningen.

Enligt Swecon kan kunderna räkna med att support, service och reservdelsförsörjning kommer att bibehållas med prioriterat och upprätthållet stöd från Volvo CE trots att fabrikerna stängs ner tillfälligt.

Swecons anläggningar ska vara öppna som vanligt och tanken är att serviceorganisationen ska fortsätta att utföra service- och reparationer ute hos kunderna. En skillnad mot tidigare är dock att de personliga kontakterna kommer att begränsas så mycket det bara går för att minska risken för smittospridning.

Givetvis fortsätter också arbetet med att färdigställa de beställda maskiner som just nu befinner sig i produktion för leverans. Parallellt förs en dialog med Volvo CE. Budskapet är att tillgången på maskiner hos Swecon fortfarande är god, i varje fall på kort sikt.

Under de senaste veckorna har myndigheter och regeringar runt om i världen beslutat om åtgärder som direkt påverkar många industriföretags verksamhet och kunder. Stängda gränser och begränsningar i mä'nniskors rörelsefrihet får en direkt effekt på ekonomier viktiga för bland annat Volvokoncernen.

Bedömningen är att det rådande läget kommer att leda till en svagare efterfrågan på koncernens produkter och tjänster. Därför har företaget stängt ner flera arbetsplatser och permitterat medarbetare i flera länder.

Redan tidigare i veckan meddelade Volvo Lastvagnar att företaget stoppar produktionen och nu vidtar alltså även anläggningsverksamheten samma åtgärd. Sammantaget är det ungefär 20 000 anställda i AB Volvo som berörs av stilleståndet.

Sedan tidigare har företag som JCB, Manitou och Haulotte stoppat produktionen på sina respektive hemmaplaner för att försöka bromsa coronavirusets utbredning.

Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Nästa Load up går i Boden

Load up North skjuts inte bara upp ett år – den flyttas dessutom till Boden.

Förbundskaptenens nya uppdrag

Med ett inställt fotbolls-EM blev sommaren inte riktigt som många hade tänkt sig.

Uthyrare lägger stororder

Wiklund Trading har länge levererat maskiner till företag som numer ingår i Rentagruppen. Erfarenheterna från dessa samarbeten har nu medverkat till en större order på 50 maskiner från den växande finska rentalkoncernen

Byggmarknad med virusfrossa

Det är en dyster konjunkturrapport som just presenterats av bransch- och arbetsgivareorganisationen Byggföretagen. Bedömningen är en nedgång inom samtliga marknadssegment, med ett undantag – anläggningsmarknaden.

Höga krav på hyrmaskinernas däck

Bra däck är viktigt, men rätt däck till rätt maskin är nästan ännu viktigare, konstaterar S-rentals vd Tony Ferm.

Epiroc tar stororder i Chile

Nyhetsbrev

Ny liner för plastfria förpackningar

Livsmedelssäker kraftliner från Stora Enso öppnar upp nya marknadssegment.

"Ursprung för drivmedel. tack!"

Peab bygger i Sundsvall

Kontrollera mera – Svevia välkomnar viten

Svevia för en ojämn kamp mot fartdårarna på vägen, företaget  välkomnar också en ökad kontroll av hur TA-arbetet utförs. –  Det är bra – då kan vi få bort oseriösa aktörer.

Peab bygger utanför Göteborg

FTI-vd lämnar

Ledare: Annorlunda sommar

Ny mobilitetsaktör i Stockholm

JM avtalar med byggvaruhandel

Ny upphandlingsmodell testas vid vägprojekt

Rätt utbildning Jessicas biljett till yrkeslivet

Svårt att få jobb efter gymnasiet? Inte med rätt utbildning. Det är 20-åriga Jessica Neiglick ett levande bevis på. Efter avslutad gymnasieutbildning till maskinmekaniker i Enköping våren 2018 blev det först sommarjobb och sedan en fast tjänst hos Swecon i Västerås.

Svevia säkrar stort och smått

För Svevia spelar det ingen roll om det är en bro som ska byggas eller en död grävling som ska plockas upp – säkerheten måste finnas där, även om det kostar.

Tvärstopp för Göta Kanal

Nu har den startat – testanläggningen som fångar koldioxid

De ska bygga Ragn-Sells anläggning för flygaska

Magnifik fabrik blev en utmaning för rivarna

Metallingjutna balkar, granitsten och riktigt seg betong. Färgfabriken är inte bara stor och full av lackrester, den är extremt stabil också – en utmaning för rivarna.

Industrijätten Hydro storvarslar

Stark orderingång i NRC-gruppen

2020 har, trots Covid-19-pandemin, börjat bra för NRC Group. Tillväxt i försäljningen och stark orderingång har resulterat i en orderstock som aldrig varit större än de dryga åtta miljarder norska kronor som redovisades i slutet av mars.

Inget Load up North i år

Tar över SL

Överklagar jätteupphandling

Peab bygger i Ängelholm

Trafikverkets plan för Gävle – Kramfors

Sommarjobb på sliten väg

Vägledning om åtgärder kring mikroplast

Tungt för företagen

Nya bostäder i Gävle

1

Mötesfri väg i Dalarna

Järnvägsplanering i Gävle

Öppet brev till EU om kollektivtrafiken

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.096