23948sdkhjf

Svenska Mässan varslar 300

Svenska Mässan Gothia Towers i Göteborg varslar 300 medarbetare om uppsägning.

Med anledning av coronaviruset (Covid-19) och de mötes- och reserestriktioner som Sverige och ett flertal länder har infört, har Svenska Mässan Gothia Towers, liksom övriga besöksnäringen, sett en kraftig nedgång av bokningar och genomföranden av evenemang likväl som inom hotell och restaurang.

– Mot bakgrund av denna komplexa situation i ett mycket osäkert läge måste vi anpassa verksamheten och våra kostnader för att begränsa de negativa konsekvenserna, säger Carin Kindbom, vd och koncernchef på Svenska Mässan Gothia Towers.

Svenska Mässan Gothia Towers drivs i privat stiftelseform och har drygt 900 anställda. Man bedriver mäss-, kongress- och mötesverksamhet, har fem publika restauranger och med sina 1 200 rum är Gothia Towers ett av Europas största hotell.

– Vi arbetar nu på alla sätt med att anpassa oss till den uppkomna affärssituationen, säger Carin Kindbom. Vi flyttar evenemang framåt i tiden och arbetar aktivt med lösningar för framtiden.

– Vi kommer dessutom att tillämpa korttidspermittering för att kunna behålla så många av alla våra värdefulla medarbetare som möjligt. Det är naturligtvis mycket tråkigt att behöva ta till dessa åtgärder, men i denna extraordinära situation är det absolut nödvändigt, avslutar Carin Kindbom.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078