23948sdkhjf

Engcon nöjt med amerikanskt gensvar

| Av Morgan Andersson | Entreprenad | Tipsa redaktionen

– Vi kan inte vara annat än nöjda med årets Conexpo. Den satsning vi gjort på att lyfta fram våra helhetslösningar och dess fördelar har verkligen givit resultat. Kunskapen bland besökarna är betydligt större nu än tidigare, säger Engcons vd Krister Blomgren.

Tiltrotatorn må vara närmast självklar för svenska grävmaskinister, men i andra delar av världen har den svårare att få samma genomslag. Det gäller inte minst i Nordamerika, även om nyss avslutade Conexpo i Las Vegas ger en fingervisning om att pendeln kan ha satts i rörelse.

Hos Engcon, som deltagit på mässan ett flertal gånger, beskrivs årets upplaga som den hittills absolut bästa sett både till antal besök i montern och uppmärksamhet från branschen.

På plats i företagets monter fanns tiltrotatorer, det säkra redskapsfästet Q-Safe och det automatiska snabbfästessystemet EC-Oil – utrustning som demonstrerades på en grävmaskin som kördes av egen personal. För första gången på Conexpo fanns även två testmaskiner där intresserade besökare själva fick möjlighet att testa utrustningen, något som, enligt företaget, drog en strid ström av besökande till montern.

Vi har satsat extra mycket på pedagogiken i år, vilket verkar ha gått hem. Att få möjlighet att testa våra produkter är ovärderligt. Potentialen på den här marknaden är enorm för oss och vi ser goda möjligheter till en bra tillväxt här under de kommande åren. Marknaden börjar bli allt mer mogen och med vårt säljkontor i North Haven, Connecticut, har vi goda chanser att göra avtryck bland de potentiella kunderna, säger företagets regionansvarige Anders Smith.

Än större blev genomslaget på mässan eftersom företagets utrustning dessutom fanns utspridd i ett flertal runt om på mässområdet, bland annat hos tillverkare som Doosan, Hyundai, John Deere och Kobelco.

Det ökade intresset från världens maskintillverkare, visar tydligt att våra produkter är på väg att bli en del av grävmaskinerna, säger Anders Smith.

Mer om: Conexpo 2020 | Engcon
Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Nu grundas för västsvensk vindkraft

”Det är ju på håret – allt måste klaffa”

Viruset, vindarna men framförallt klockan. Trafikverket har många motståndare när upprustningen av getingmidjan går in i ett kritiskt skede i sommar.

Peabs första beläggningsavtal med Sollentuna

Peab asfalterar i Vallentuna

E-utbildning i byggetik

Med målet att sprida grundläggande kunskaper om korruptionsbekämpning, mångfald och sund konkurrens lanserar nu Samhällsbyggnadssektorns etiska råd en kostnadsfri e-utbildning som tar cirka 20 minuter att genomföra.

NCC avyttrar dansk vägverksamhet

NCC går vidare i avvecklingen av sin Road Service-division genom att avyttra verksamheten i Danmark till det danska entreprenadföretaget Arkil.

Nyhetsbrev

27 maskiner på ett bräde –  VSM har storhandlat

Alkolås, miljöolja och nytt leasingupplägg när VSM tar hem nästan 30 maskiner i ett svep.

Scanfill köper folieextruderingsverksamhet

JCB: första vätgasdrivna grävmaskinen är här

JCB visar upp ny prototyp – vars enda utsläpp är vatten.

Tredje gången för BDX

Mångfacetterat uppdrag för NCC

Plus

Ledaren drar ifrån

Tunga Bussligan sackar i juni – men ledaren drar ifrån, det framgår av Bil Swedens statistik.

Malmö har fått ett liftcenter

Braskems PP-enhet snart redo för produktion

Svag juni för bussarna

Amerikanskt miljöpris till Volvo

USA:s energidepartement har uppmärksammat Volvos arbete med att förebygga och minska avfall vid sina nordamerikanska anläggningar och tilldelat den svenska maskintillverkaren utmärkelsen Better Plants Better Practise.

Skredrisken längs Göta älv utreds

Geotekniska undersökningar har just påbörjats i Göta älvdalen som ett led i arbetet att utreda stabiliteten i de delar av älvdalen som betraktas som mest skredbenägna.

Från lastbilar till fastigheter

Vad händer med industrin efter corona?

226 förlorar jobbet när Lindab stänger verksamhet

Tojos Plast får ny ägare

Klart: Finalisterna i Bussförar-SM 2020!

Nu är det klart - här presenteras de 16 finalisterna som kommer till Gillingebanan i Vallentuna 7 september, där avgörs Bussförar-SM 2020.

Halvvarmt uppdrag i norr

450 nya bostäder kan byggas i Södertälje

APak & Volvo Cars utökar samarbetet

En mil bergtunnel – men var ska den dras?

Trafikverket tar ett helhetsgrepp om de nya stambanorna

De får förbereda för Norrbotniabanan

Nödiga tjuvar slog till mot lastbil

Timmerförare backade på kvinna - åtalas

Konkurrensverket slår ner på kommun 

Metsjö dubblar

Vacker men sliten väg ska renoveras

Nöjesparkerna i akut kris

SL återinför biljettkontroller

Peab bygger i havet

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.11