23948sdkhjf

Mählers ställer in sitt 125-årskalas

Plogtillverkaren Mählers fyller 125 år i år, ett faktum som man tänkt fira rejält den 20 mars.

Läs också: ”Att producera plogar med massivt stål borde i dag vara förbjudet”

Kalaset på Rossön, där både kontor och fabrik finns, ställs nu in på grund av risken för spridning av Coronaviruset.

– Även om vi inte skulle överskrida gränsen för arrangemang med max 500 personer, tog vi beslutet att ställa in firandet utifrån diskussioner vi fört med några av våra större leverantörer till festligheterna. Dessutom vill vi visa hänsyn till de som är oroliga för eventuell smittspridning, förklarar Ingemar Nyberg, VD på Mählers, i ett pressmeddelande.

Ingemar Nyberg uppger också i att det faktum att Norge stängt sina gränser också spelat in –  både personal och kunder därifrån skulle ha deltagit i firandet.

– Vi vill naturligtvis att våra norska kollegor och kunder ska få vara med och fira denna milstolpe och väger vi ihop alla parametrar blev beslutet ganska självklart.

Ingemar Nyberg riktar också ett stort tack till alla de leverantörer som både varit delaktiga i beslutet och som på kort varsel ställer in sina leveranser till festligheterna.

– I stort sett alla leverantörer har dragit in sina leveranser utan några extra kostnader. Det är helt fantastiskt att de visar sådan förståelse.  Vår förhoppning är att arrangera firandet längre fram och skulle det ske återkommer vi med en ny inbjudan.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.094