23948sdkhjf

Ramboll i Barkarby

Ramböll blir generalkonsult för norra entrén vid stationen i Barkarby.

Vi har tidigare arbetat med projektering och framtagande av systemhandlingen, det vill säga att vi har tagit fram den övergripande planen för hur den nya stationen ska se ut. Det är jättekul att vi nu får vara med och fortsätta arbetet med att projektera och rita upp detaljerna för stationen tillsammans med Trafikverket, säger Anna Forslund, client director på Ramboll, i ett pressmeddelande. 

Barkarby station, som ska stå klar 2025, ska få två entréer och är tänkt att bli en smidig bytespunkt mellan olika trafikslag.

Ramböll har sedan tidigare fått Region Stockholms uppdrag att utreda och projektera utbyggnaden av tunnelbanan mellan Akalla och Barkarby, som ska stå klar 2026 – då ska även den ansluta till Barkarby station.

Det nya kontraktet innebär alltså att Ramboll utökar sin roll i projektet, företaget får främst ansvar för bygghandling och relationshandlingar och enligt Ramböll kommer arbetet med bygghandlingarna att pågå fram till sommaren 2021.

När bygget är väl igång ska företaget vara behjälpliga under den fyra år långa produktionstiden.

Det är en lång byggtid bland annat beroende på att spårtrafiken på Mälarbanan ska pågå ostört under hela perioden, något vi planerar omsorgsfullt, säger Anna Forslund.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063