23948sdkhjf

Corona stoppar nästan allt

| Av Thomas Dietl | RT-Forum | Tipsa redaktionen

RK Travel Groups TUR-mässa skjuts på framtiden på grund av coronaviruset - det är bara ett i en lång rad av arrangemang som inte kan genomföras som planerat.

Besöks- och turistnäringen tillhör de branschen som drabbas hårt av de åtgärder som vidtas för att minska coronavirusets spridning. Här om dagen stod det klart att det populära branschmötet som RK Travel Group skulle genomföra i Göteborg 19-20 mars i Göteborg inte blir av.

Flera teaterföreställningar kan genomföras förutsatt att inte fler än 499 släpps in i publiken. Samma sak gäller idrottsevenemang som visserligen kan genomföras men utan publik och drämed stora intäktsbortfall. 

Flygbolag och hotellkedjor varslar om uppsägning och drar ner på sina verksamheter stort.

Ännu är det inget stopp för kryssningsresor med de stora fartygen i Östersjön, rederierna tuffar vidare men antagligen men andan i halsen - när som helst kan regeringen komma att skärpa besluten så att även fartyg omfattas.

Åtgärder riktade mot EU:s Schengenländer drabbar Sverige från och med 13 mars (som råkar vara en fredag), då stängs USA på order av presidenten. Det kommer snart att vara enklare att berätta om det lilla som genomförs än att gå igen om alla stoppade sammankomster, event, mässor och konserter.

Här följer en lista på vad som stängts, stoppats eller skutits på framtiden på grund coronaviruset:

Fotbolls-EM skjuts upp till 2021, skulle ha genomförsts i sommar. Vad som händer med övriga fotbollsligor är oklart men de kommer inte att kunna spelas med publik.

Trysils skidområde i Norge stänger 13 mars av kommunen och kommer att hålla stänt tills vidare. Flera andra av SkiStars anläggning stängs eller kan komma att stängas.

Gymkedjan Sats stänger all verksamhet i hela Norden tills vidare.

Mer information kommer att publiceras på rt-forum fortlöpande.

Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Peab bygger för äldre

Byggföretag hittar till campingstugor

Till skillnad från många andra inom rese- och hotellbranschen har campingkedjan First Camp inte påverkats negativt av covid-19. Företaget konstaterar i stället att bland annat byggföretag i olika delar av landet väljer företagets lösningar i stället för hotell.

NCC bygger i Västerås

Miljardsatsning på fossilfri gruvdrift

Cirka 1,1 miljarder kronor satsas i ett projekt som ska utveckla och demonstrera en koldioxidfri, digitaliserad och autonom koldioxidfri gruvbrytning. Energimyndigheten svarar för 207 miljoner kronor, medan deltagande företag står för resten.

Flyttar till november

Krävde 17 miljarder av Sverige - Får noll

Nyhetsbrev

Succé för kompaktmaskiner över disk

Kompaktmaskiner ”över disk” har utvecklats till en succé för Swecon. I dag är, enligt företaget, 80 procent av de sålda kompaktmaskinerna färdigutrustade lagermaskiner.

Riskfylld rivning när höglagret halveras

Rivarna får ta hjälp av mobilkranar när ett halvt höglager ska ner i Sundbyberg. – Det blir ett mycket kritiskt moment, säger Fredrik Rylander.

Peabs jätteaffär klar

Koncernen utökas med 200 täkter, 63 asfaltverk och 1 700 medarbetare .

UPPDATERAD: Kan ditt plastföretag bistå i kampen mot Covid-19?

IAC och Plastal inför korttidspermittering

Entreprenad Live följer plan

Enligt planerna ska Entreprenad Live arrangeras på Säve depå i Göteborg 3-5 september, och förhoppningarna om att evenemanget ska kunna köras som det är tänkt är stora.

Förpackningsleverantör stöttar sina kunder

Många restauranger har det extremt tufft just nu. Flera leverantörer försöker att hjälpa till. Så bland annat förpackningsleverantören Tingstad.

Snabb snackis från Rototilt

Förpackningsföretag ställer om på grund av virusepedemin

Sandvik drar i bromsen

Året har börjat enligt förväntningarna för Sandvik som dock har initierat en serie besparingsåtgärder – framför allt personalminskningar – för att möta de störningar som bedöms bli följden av coronavirusets utbredning.

Hercules spänner musklerna

För att klara komplicerad markförstärkning under en ny ö i Köpenhamn har Hercules införskaffat en riktig monstermaskin – en 130 tons borrmaskin som ska klara borrning med diameter upp till tre meter.

Smitta stoppar aktieutdelning

Plastmaskinföretagen i Italien får grönt ljus

PACK POINT NORDIC blir livesänt

PACK POINT NORDIC kommer att kunna genomföras som webinar.

Grävsystem ska lyfta maskinförarutbildning

Hagströmska Gymnasiet i Falun är den första skolan i Sverige som använder grävsystemet Dig Assist i undervisningen på anläggningsprogrammet. Det underlättar elevernas inträde på arbetsmarknaden, enligt läraren Per Jägrell.

NCC bygger för vård

Nytt krispaket ska rädda småföretagen

På en presskonferens 25 mars lovade regeringen att nu göra något också för småföretagen – det nya krispaketet är på totalt 40 miljarder kronor.

Tunga fordon prioriterade när förarproven blir färre

De tar över Skrombergaverken – efter 116 år

Klart med ny vd för Alimak

Coronakrisen: DackeBuss läggs ner

Sommarnöje i de gamla maskinernas tecken

Svevia tar sig an Karlstadsbro

Trejon växlar upp

1

Paradiset i konkurs

Nordbygg har fått nytt datum

Gekås korttidspermitterar över 1 400 anställda

7 000 varslade räcker inte

Stor affär för Beijers

Svevia sanerar arsenik

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.125