23948sdkhjf

14 nya från Case

| Av Ulrika Andersson | Entreprenad | Tipsa redaktionen

Förbättrade felkoder, krypfart och rejält med benutrymme utlovas i Case färska B-serie kompakta bandlastare och skidsteers.

Case Constructions nya B-serie presenteras på Conexpo i Las Vegas nu i mars och enligt ett pressmeddelande handlar det om fem kompaktlastare och nio skid steers.

Läs också: Case lyfter begagnat till ny nivå

Enligt Case påminner B-serien på många sätt om tidigare modeller, kritiska system ska dock ha gjorts om för att öka prestandan.

Nya  gränssnitt och kontroller ska underlätta för föraren, som också kan välja att få maskinen försedd med mekaniska eller elektrohydrauliska kontroller – som kan ställas in på low, moderate eller aggressive.

Den som väljer den elektrohydrauliska varianten får också en åtta tum stor multifunktionsdisplay, backkamera med mera.

Åttatumsskärmen fungerar som ett slags kommandocentral där backkameran och maskindata visas på en delad skärm.

Läs också: Hjullastare bekämpar nordnorsk snö

Kameran ska kunna användas både när man kör framåt och när man backar, något som ska förbättra sikten ytterligare.

En nyhet är creep speed”, föraren ska kunna ställa in hastigheten så att maskinen ”kryper” fram och samtidigt gasa på de hydrauliska redskapen med full kraft. 

Olika förarprofiler ska kunna lagras och gamla inställningar ska kunna tas fram för olika jobb eller olika förare.

Case utlovar också förbättrade felkoder och enklare felsökning. Koderna ska innehålla beskrivande texter som gör det möjligt att spåra orsakerna, det ska också underlätta kommunikationen med leverantören och göra det enklare att vidta rätt åtgärder.

Läs också: Case första steg V-grävare i Norden

Case framhåller den goda sikten, 360 graders sikt utlovas, förutom backkameran finns också en stor backspegel – det sistnämnda är standard i hela serien.

Ett lågt insteg och en stor framruta ska öka sikten framåt, ut över redskapen.

Stora sidorutor och en stor välvd bakruta ska öka sikten både bakåt och åt sidorna. Sikten ska också underlättas av sluttande huvar och en låg H-profil.

Skid steerhytten i sig uppges vara osedvanligt vid, med gott om utrymme för föraren och ett ”extremt lågt” insteg som ska göra det enkelt att ta sig både i och ur hytten.

Läs också: Case satsar på gas i maskinerna

Utrymmet ska också gynnas av att de elektrohydrauliska joystickarna har blivit mindre, de har också fått ett bekvämare grepp, med en mindre knopp och mindre poddar hävdar Case.

De mekaniska kontrollerna på SR210B och större modeller har servoassisterade joystickar, detta ska göra det enklare och mindre tröttande för föraren, uppger Case.

Mugghållaren och förvaringsutrymmena har flyttats i vissa modeller, för att ge föraren mer benutrymme.

Som tillval finns bluetoothradio.

Läs också: ”Så här ser vi framtiden”

Både hjul- och bandmaskinerna ska vara stabila i olika typer av terräng, de ska kunna leverera maximalt oavsett om de lastar en lastbil, hanterar material eller utför markarbete, lovar företaget.

Alla maskiner i B-serien utom SR160B har en av två varianter av avgasrening:

1: CEGR (det vill säga att kylda avgaser recirkuliseras) med en dieseloxidationskatalysator (DOC). Det här upplägget uppges kräva noll vätskor eller underhåll av filter.

2: CEGR, men med selektiv katalytisk reduktion efterbehandling (SCR). Inte heller krävs filterbyten, dock måste man emellanåt fylla på DEF (diesel exhaust fluid).

De dagliga kontrollerna ska kunna göras på ett enkelt sätt, lovar Case Servicepunkterna är samlade bak på maskinen och den som hanterar flottan ska kunna hålla koll även på detta, serviceintervaller, maskinprestanda med mera, med tillvalet Case Sitewatch.

Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Peab bygge för äldre

Byggföretag hittar till campingstugor

Till skillnad från många andra inom rese- och hotellbranschen har campingkedjan First Camp inte påverkats negativt av covid-19. Företaget konstaterar i stället att bland annat byggföretag i olika delar av landet väljer företagets lösningar i stället för hotell.

NCC bygger i Västerås

Miljardsatsning på fossilfri gruvdrift

Cirka 1,1 miljarder kronor satsas i ett projekt som ska utveckla och demonstrera en koldioxidfri, digitaliserad och autonom koldioxidfri gruvbrytning. Energimyndigheten svarar för 207 miljoner kronor, medan deltagande företag står för resten.

Flyttar till november

Krävde 17 miljarder av Sverige - Får noll

Nyhetsbrev

Succé för kompaktmaskiner över disk

Kompaktmaskiner ”över disk” har utvecklats till en succé för Swecon. I dag är, enligt företaget, 80 procent av de sålda kompaktmaskinerna färdigutrustade lagermaskiner.

Riskfylld rivning när höglagret halveras

Rivarna får ta hjälp av mobilkranar när ett halvt höglager ska ner i Sundbyberg. – Det blir ett mycket kritiskt moment, säger Fredrik Rylander.

Peabs jätteaffär klar

Koncernen utökas med 200 täkter, 63 asfaltverk och 1 700 medarbetare .

UPPDATERAD: Kan ditt plastföretag bistå i kampen mot Covid-19?

IAC och Plastal inför korttidspermittering

Entreprenad Live följer plan

Enligt planerna ska Entreprenad Live arrangeras på Säve depå i Göteborg 3-5 september, och förhoppningarna om att evenemanget ska kunna köras som det är tänkt är stora.

Förpackningsleverantör stöttar sina kunder

Många restauranger har det extremt tufft just nu. Flera leverantörer försöker att hjälpa till. Så bland annat förpackningsleverantören Tingstad.

Snabb snackis från Rototilt

Förpackningsföretag ställer om på grund av virusepedemin

Sandvik drar i bromsen

Året har börjat enligt förväntningarna för Sandvik som dock har initierat en serie besparingsåtgärder – framför allt personalminskningar – för att möta de störningar som bedöms bli följden av coronavirusets utbredning.

Hercules spänner musklerna

För att klara komplicerad markförstärkning under en ny ö i Köpenhamn har Hercules införskaffat en riktig monstermaskin – en 130 tons borrmaskin som ska klara borrning med diameter upp till tre meter.

Smitta stoppar aktieutdelning

Plastmaskinföretagen i Italien får grönt ljus

PACK POINT NORDIC blir livesänt

PACK POINT NORDIC kommer att kunna genomföras som webinar.

Grävsystem ska lyfta maskinförarutbildning

Hagströmska Gymnasiet i Falun är den första skolan i Sverige som använder grävsystemet Dig Assist i undervisningen på anläggningsprogrammet. Det underlättar elevernas inträde på arbetsmarknaden, enligt läraren Per Jägrell.

NCC bygger för vård

Nytt krispaket ska rädda småföretagen

På en presskonferens 25 mars lovade regeringen att nu göra något också för småföretagen – det nya krispaketet är på totalt 40 miljarder kronor.

Tunga fordon prioriterade när förarproven blir färre

De tar över Skrombergaverken – efter 116 år

Klart med ny vd för Alimak

Coronakrisen: DackeBuss läggs ner

Sommarnöje i de gamla maskinernas tecken

Svevia tar sig an Karlstadsbro

Trejon växlar upp

1

Paradiset i konkurs

Nordbygg har fått nytt datum

Gekås korttidspermitterar över 1 400 anställda

7 000 varslade räcker inte

Stor affär för Beijers

Svevia sanerar arsenik

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.344