23948sdkhjf

Kranpunkten satsar fossilfritt

Cirka 20 billiftar i miljöklass Euro 6 och anpassade till den fossilfria dieseln HVO100 är viktiga nya inslag under året när Kranpunkten förnyar delar av sin fordonsflotta.

Vi jobbar kontinuerligt med att byta ut äldre maskiner och fordon till modeller som möter marknadens miljö- och affärsmässiga krav. Med de nya billiftarna ökar vi andelen fordon med Euroklass 6 och får den senaste tekniken inom förbränningsmotorer. Billiftarna kommer dessutom att drivas med fossilfritt bränsle i enlighet med vårt tidigare beslut om att samtliga dieseldrivna maskiner och fordon ska tankas med HVO100, säger företagets inköpschef Rikard Jönsson.

Inköpet ingår i en pågående omställning där den befintliga maskinparken efter hand byts ut mot el- eller hybriddrivna uthyrningsmaskiner som kan drivas med alternativa bränslen. Av uthyrningsparkens cirka 3 500 maskiner är, enligt företaget, i dag ungefär 80 procent el- eller hybriddrivna.

Nio av de nya billiftarna levereras under året av Ruthmanns svenska representant Brubakken. Bland de aktuella modellerna finns den nya TB 300 med en arbetshöjd på 30 meter och en räckvidd på 17,10 meter. Ett mindre antal fyrhjulsdrivna Versalift ET 32, ingår också i leveransen, fordon som exempelvis kan används vid linjearbeten.

Hittills har sex av de nya billiftarna nått företagets depåer i Göteborg och Stockholm. Resterande enheter levereras fram till och med september.

Parallellt sker ett arbete som syftar till att minimera företagets transporter, primärt genom en kombination av transportoptimering, samlastning och ökad digitalisering.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.079