23948sdkhjf

Bellmans växer i Stockholm

Bellman Group utökar sin kapacitet i Stockholmsregionen, bland annat med en egen återvinningsanläggning, genom förvärvet av Såcab Åkericentral.

Infrastruktursatsningarna i Stockholmsregionen fortsätter och genom förvärvet av Såcab kan vi tillgodose våra kunders stora behov av transport och schakt i området. Dessutom gör återvinningsanläggningen vid Fors trafikplats att vi kan korta transporter med massor från och till projektplatserna, säger Håkan Lind, vd för Bellman Group.

Såcab är huvudsakligen verksamt i Storstockholm med en maskinpark som omfattar cirka 100 enheter fördelade på entreprenadmaskiner och lastbilar. Företaget äger därutöver en återvinningsanläggning som tar emot och hanterar inerta (rena) schaktmassor som kan återvinnas i andra projekt.

Bokslutet för 2019 har inte reviderats, men nettoomsättningen för det nyss avslutade året beräknas uppgå till cirka 185 miljoner kronor, vilket ligger ganska nära omsättningen från rekordåret 2017. Företaget har även redovisat goda, stabila rörelseresultat under senare år.

Köpeskillingen anges till 77 miljoner kronor, vilket även omfattar Såcabs dotterbolag.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

1.708