23948sdkhjf

Målet: nå 200 MSEK till 2023

| Av Malin Folkesson | Plastforum SE | Tipsa redaktionen

-Vi har kunder som vill växa med oss och vi tar mycket projekt. Jag tror vi kommer att klara vårt mål, säger Alexander Blad, vd och ägare av A-plast Gruppen. 

När Alexander Blad och Hans Bergsäter förvärvade A-plast AB i Älghult 2013 var det ett bolag som omsatte cirka 25 miljoner kronor. En vision fanns då om att nå en omsättning på 100 miljoner kronor, vilket uppnåddes 2019. 

Nu spänner Alexander Blad bågen än en gång. Målsättningen är att nå en omsättning på 200 miljoner till 2023. 

-Vi har kunder som vill växa med oss och vi tar mycket projekt nere i Europa. Jag tror därför att vi kommer att klara vårt mål, säger Alexander Blad till Plastforum.  

-Visst ser vi coronaviruset som ett hot precis som den allmänna konjunkturen. Man måste vara ödmjuk inför framtiden samtidigt som man måste ha ambitioner. Vi märker så klart av en avmattning inom vissa branscher, men samtidigt så har vi en stark tillströmning av nya kunder inom andra segment, säger han. 

Vid årsskiftet lämnade Hans Bergsäter bolaget och Alexander Blad är idag ensam ägare till de tre bolagen A-plast AB, A-Extrusion AB (tidigare Talent Plastics i Alstermo som förvärvades 2018) och A-Plast Gruppen AB. 

Men att Bergsäter valde att lämna bolaget kom inte som en överraskning för Alexander Blad. Redan när de köpte företaget och klev in som gemensamma ägare var Bergersäter tydlig med att det fanns ett slutdatum. 

-Jag har ett bra team av medarbetare. Det är visserligen jag som står främst men de framgångar som vi har haft och har, handlar om ett bra teamwork mellan mig och mina anställda och tillsammans så tror jag att vi kommer att uppfylla vårt mål, säger Alexander Blad. 

Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Stor satsning på återbruk av tegel

Återbruk av tegel är inget nytt, men för svensk del handlar det om väldigt liten skala. Det vill Göteborgsbaserade Brukspecialisten ändra på. Bland annat aviserar företaget starten för en anläggning som ska klara storskalig rensning av bland annat fasadtegel i höst.

Bredare bana i Linköping

Plus

Omrörd inte skakad om vodkatillverkaren får välja

Tankar, kärl och omrörning är viktiga delar för många industrier. När det dessutom handlar om tillverkning av livsmedel ökar kraven. Följ med till Pernod-Ricards anläggning i Nöbbelöv och få en inblick i tillverkningen av Absolut Vodka.

Nästa Load up går i Boden

Load up North skjuts inte bara upp ett år – den flyttas dessutom till Boden.

Förbundskaptenens nya uppdrag

Med ett inställt fotbolls-EM blev sommaren inte riktigt som många hade tänkt sig.

Uthyrare lägger stororder

Wiklund Trading har länge levererat maskiner till företag som numer ingår i Rentagruppen. Erfarenheterna från dessa samarbeten har nu medverkat till en större order på 50 maskiner från den växande finska rentalkoncernen

Nyhetsbrev

Byggmarknad med virusfrossa

Det är en dyster konjunkturrapport som just presenterats av bransch- och arbetsgivareorganisationen Byggföretagen. Bedömningen är en nedgång inom samtliga marknadssegment, med ett undantag – anläggningsmarknaden.

Höga krav på hyrmaskinernas däck

Bra däck är viktigt, men rätt däck till rätt maskin är nästan ännu viktigare, konstaterar S-rentals vd Tony Ferm.

Epiroc tar stororder i Chile

Ny liner för plastfria förpackningar

Livsmedelssäker kraftliner från Stora Enso öppnar upp nya marknadssegment.

"Ursprung för drivmedel. tack!"

Peab bygger i Sundsvall

Kontrollera mera – Svevia välkomnar viten

Svevia för en ojämn kamp mot fartdårarna på vägen, företaget  välkomnar också en ökad kontroll av hur TA-arbetet utförs. –  Det är bra – då kan vi få bort oseriösa aktörer.

Peab bygger utanför Göteborg

FTI-vd lämnar

Ledare: Annorlunda sommar

Ny mobilitetsaktör i Stockholm

JM avtalar med byggvaruhandel

Ny upphandlingsmodell testas vid vägprojekt

Rätt utbildning Jessicas biljett till yrkeslivet

Svårt att få jobb efter gymnasiet? Inte med rätt utbildning. Det är 20-åriga Jessica Neiglick ett levande bevis på. Efter avslutad gymnasieutbildning till maskinmekaniker i Enköping våren 2018 blev det först sommarjobb och sedan en fast tjänst hos Swecon i Västerås.

Svevia säkrar stort och smått

För Svevia spelar det ingen roll om det är en bro som ska byggas eller en död grävling som ska plockas upp – säkerheten måste finnas där, även om det kostar.

Tvärstopp för Göta Kanal

Nu har den startat – testanläggningen som fångar koldioxid

De ska bygga Ragn-Sells anläggning för flygaska

Inget Load up North i år

Tar över SL

Överklagar jätteupphandling

Peab bygger i Ängelholm

Trafikverkets plan för Gävle – Kramfors

Sommarjobb på sliten väg

Vägledning om åtgärder kring mikroplast

Tungt för företagen

Nya bostäder i Gävle

1

Mötesfri väg i Dalarna

Järnvägsplanering i Gävle

Öppet brev till EU om kollektivtrafiken

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.111