23948sdkhjf

Målet: nå 200 MSEK till 2023

-Vi har kunder som vill växa med oss och vi tar mycket projekt. Jag tror vi kommer att klara vårt mål, säger Alexander Blad, vd och ägare av A-plast Gruppen. 

När Alexander Blad och Hans Bergsäter förvärvade A-plast AB i Älghult 2013 var det ett bolag som omsatte cirka 25 miljoner kronor. En vision fanns då om att nå en omsättning på 100 miljoner kronor, vilket uppnåddes 2019. 

Nu spänner Alexander Blad bågen än en gång. Målsättningen är att nå en omsättning på 200 miljoner till 2023. 

-Vi har kunder som vill växa med oss och vi tar mycket projekt nere i Europa. Jag tror därför att vi kommer att klara vårt mål, säger Alexander Blad till Plastforum.  

-Visst ser vi coronaviruset som ett hot precis som den allmänna konjunkturen. Man måste vara ödmjuk inför framtiden samtidigt som man måste ha ambitioner. Vi märker så klart av en avmattning inom vissa branscher, men samtidigt så har vi en stark tillströmning av nya kunder inom andra segment, säger han. 

Vid årsskiftet lämnade Hans Bergsäter bolaget och Alexander Blad är idag ensam ägare till de tre bolagen A-plast AB, A-Extrusion AB (tidigare Talent Plastics i Alstermo som förvärvades 2018) och A-Plast Gruppen AB. 

Men att Bergsäter valde att lämna bolaget kom inte som en överraskning för Alexander Blad. Redan när de köpte företaget och klev in som gemensamma ägare var Bergersäter tydlig med att det fanns ett slutdatum. 

-Jag har ett bra team av medarbetare. Det är visserligen jag som står främst men de framgångar som vi har haft och har, handlar om ett bra teamwork mellan mig och mina anställda och tillsammans så tror jag att vi kommer att uppfylla vårt mål, säger Alexander Blad. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

2.112