23948sdkhjf

Volvo kliver av Conexpo

Oron för Coronavirusets härjningar gör att Volvo väljer att avstå från Conexpo, nästa veckas stora nordamerikanska entreprenadmaskinsmässa i Las Vegas.

I går kväll meddelade Volvo Group att samtliga enheter i koncernen väljer att hoppa av Conexpo, bara några dagar innan mässan öppnar på måndag.

Vi är stora anhängare av Conexpo och trots att vi hunnit långt i våra förberedelser inför årets evenemang är vi övertygade om att det är rätt att dra oss ur även i detta sena skede. Vi måste prioritera tryggheten för våra anställda, kunder och andra mässbesökare, säger Melker Jernberg, vd och koncernchef i Volvo Construction Equipment.

Med sig i beslutet har Volvo CE övriga företag i Volvogruppen: det gäller såväl Volvo Penta och Volvo Trucks som Volvo Financial Services. Men det gäller också den amerikanska lastbilsjätten Mack Trucks, kinesiska SDLG och Terex Trucks med säte i Skottland.

Enligt mässledningen har tidigare avhopp bestått begränsats till några kinesiska utställare utan verksamhet i Nordamerika.

För några dagar sedan meddelade Veronamässan Samoter att den flyttar fram hela arrangemanget två månader. Läs mer här.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078