23948sdkhjf

Kranlyft spänner musklerna

| Av Morgan Andersson | Entreprenad | Tipsa redaktionen

Kranlyft fortsätter att bredda produktutbudet. Sedan 1 mars är företaget exklusiv distributör i Sverige för Glassworkers produkter som används vid exempelvis montering av glaspartier och fönster.

Som specialist på att tillhandahålla lyftlösningar har vi länge letat efter professionell vakuumutrustning som går att lita på. Efter en lång utvärderingsperiod och ett stort antal nöjda användare har vi gjort vårt val att stärka förhållandet till Uplifter och deras utbud. Med Glassworker som en del av vår portfölj kan vi nu se till att våra kunder hanterar glas, sten och paneler på ett säkert och effektivt sätt, säger Jurgen Vater, vd för Kranlyft Group.

Sedan 1 mars är företaget exklusiv distributör av Glassworkers produkter för Storbritannien, Sverige, Norge, Finland och Danmark. Därmed kompletteras produktutbudet med tysktillverkade vakuumenheter, vakuumaggregat, transportenheter och kompletta monteringsmaskiner.

Varumärket Glassworker ägs av tyska Uplifter som med tolv produkter i sortimentet har siktat in sig på att bli marknadsledande inom ett segment som blir allt mer efterfrågat i takt med ökande krav på ett mer rationellt byggande.

Efterfrågan på vakuumlyftutrustning och glasmonteringsenheter har vuxit enormt under de senaste åren. Vid konstruktioner av moderna byggnader är glasytor en väsentlig del och de flesta arkitekter använder glas allt mer. Varje enskilt glasstycke för montering blir större och tyngre och kan därför inte längre hanteras för hand. Dessa enkla skäl garanterar efterfrågan på säkra och effektiva lösningar vad gäller glashantering, säger Uplifters vd Sebastian Bayer.

Företaget utlovar bland annat komplett eldriven utrustning för montering av glaspartier och fönster med hög precision på lägre höjder – såväl inomhus som utomhus.

För högre höjder finns separata vakuumenheter som exempelvis kan monteras på de minikranar som sedan länge varit en del av Kranlyfts produktutbud.

Den största monteringsmaskinen, GW 625, har en lastkapacitet på upp till 625 kg och ska bland annat kunna hantera fönster av trippel-glas utan problem.

Den nya produktgruppen ingår i Kranlyfts ambition att stärka såväl marknadsposition som erbjudandet till kunderna. Sedan tidigare omfattar portföljen bland annat minikranar från japanska Maeda, teleskoplastare från italienska Magni och aluminiumkranar från tyska Klaas.

Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Därför ska Kalixälvens is både grusas och vattnas

Sjävtest för Covid-19 stoppat!

Bussförar-SM 2020 har startat!

Bussförar-SM 2020 har startat – det är nu dags för alla bussförare att anmäla deltagande i uttagningstävlingen, bara då finns chans att nå finalen i september.

”Vårt mål är att ta oss igenom det här”

Stena lägger ner färjelinje

Norwegian ansöker om rekonstruktion

Nyhetsbrev

Perstorp i räddningsaktion för vården

Perstorp ställer om – kapacitet att lösa vårdens desinfektionsbrist.

Seg bredbandsutbyggnad hot mot lantbruket

Seg bredbandsuppkoppling är illa nog. Seg bredbandsutbyggnad är ännu allvarligare – inte minst för lantbrukare. Därför föreslår nu LRF att Teracoms höghöjdsmaster används vid 5G-utbyggnaden för att säkerställa landsbygdens framtida behov av digitalisering.

Gör handsprit av restprodukt från alkoholfri öl

Behovet av handsprit och ytdesinfektionsmedel är stort, inte minst inom hälso- och sjukvården.

Krav på 400 miljarder till företagen

De svenska företagen behöver bortåt 400 miljarder kronor i stöd. Det hävdar Stockholms Handelskammare som pekar på en WSP-analys som kommit fram till att det svenska samhället riskerar att drabbas av en smäll på 500 miljarder kronor på grund av corona.

Belos lämnar Tranås för Tyskland

Under hösten kommer verksamheten vid Kärcher Belos i Tranås, enligt nuvarande planer, att fasas ut och flyttas till Tyskland. Det är en direkt följd av att Kärcher i höstas förvärvade Max Holder.

Återvunnen PEX får nytt liv i Axjos kabeltrummor

Fyra av fyra möjliga för Sweco

Från förening till fokus

Plus

Han vet att AI är viktigt men inte alltid lätt

Olle Steffner, Director IP management, vid BillerudKorsnäs berättar om deras erfarenheter av AI. En slutsats är att det inte alltid blir som man har tänkt sig.

Ledare: Låt pengarna rulla

1 600 permitteras från GKN Aerospace

Tillfällig åtgärd i väntan på vändning, enligt GKNs vd.

Svenska bolag levererar utrustning i rekordfart

Maskinia satsar på östkusten

1

Avfall Sverige kommenterar kulturministerns uttalande om returpapper

Kommunernas branschorganisation Avfall Sverige kommenterar nu kulturminister Amanda Linds uttalande om returpappersförordningen.

Beläggningsjobb fick klimatbonus

Svebio kräver långsiktighet

Skyldiga två miljarder!

BusWorld tar upp coronakrisen

BusWorld arrangerar ett webbinarium om bussbranschens globala utmaningar i coronakrisens spår 9 april - Anna Grönlund medverkar som representant för den svenska branschen.

Nytt kvarter i Norrahammar

Svevia bäddar i Lidköping

Skrift för ökad kunskap om plast

Svensk-spansk lösning i Skåne

Nytt hopp för biogas

Gruvbolagen ska bli pionjärer

Ecoleans aseptikteknik firar framgångar

Chef för Packaging Solutions

Rekord i varsel

Konkurserna skenar

Peab bygger för äldre

NCC bygger i Västerås

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.098