23948sdkhjf

Kranlyft spänner musklerna

Kranlyft fortsätter att bredda produktutbudet. Sedan 1 mars är företaget exklusiv distributör i Sverige för Glassworkers produkter som används vid exempelvis montering av glaspartier och fönster.

Som specialist på att tillhandahålla lyftlösningar har vi länge letat efter professionell vakuumutrustning som går att lita på. Efter en lång utvärderingsperiod och ett stort antal nöjda användare har vi gjort vårt val att stärka förhållandet till Uplifter och deras utbud. Med Glassworker som en del av vår portfölj kan vi nu se till att våra kunder hanterar glas, sten och paneler på ett säkert och effektivt sätt, säger Jurgen Vater, vd för Kranlyft Group.

Sedan 1 mars är företaget exklusiv distributör av Glassworkers produkter för Storbritannien, Sverige, Norge, Finland och Danmark. Därmed kompletteras produktutbudet med tysktillverkade vakuumenheter, vakuumaggregat, transportenheter och kompletta monteringsmaskiner.

Varumärket Glassworker ägs av tyska Uplifter som med tolv produkter i sortimentet har siktat in sig på att bli marknadsledande inom ett segment som blir allt mer efterfrågat i takt med ökande krav på ett mer rationellt byggande.

Efterfrågan på vakuumlyftutrustning och glasmonteringsenheter har vuxit enormt under de senaste åren. Vid konstruktioner av moderna byggnader är glasytor en väsentlig del och de flesta arkitekter använder glas allt mer. Varje enskilt glasstycke för montering blir större och tyngre och kan därför inte längre hanteras för hand. Dessa enkla skäl garanterar efterfrågan på säkra och effektiva lösningar vad gäller glashantering, säger Uplifters vd Sebastian Bayer.

Företaget utlovar bland annat komplett eldriven utrustning för montering av glaspartier och fönster med hög precision på lägre höjder – såväl inomhus som utomhus.

För högre höjder finns separata vakuumenheter som exempelvis kan monteras på de minikranar som sedan länge varit en del av Kranlyfts produktutbud.

Den största monteringsmaskinen, GW 625, har en lastkapacitet på upp till 625 kg och ska bland annat kunna hantera fönster av trippel-glas utan problem.

Den nya produktgruppen ingår i Kranlyfts ambition att stärka såväl marknadsposition som erbjudandet till kunderna. Sedan tidigare omfattar portföljen bland annat minikranar från japanska Maeda, teleskoplastare från italienska Magni och aluminiumkranar från tyska Klaas.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.094