23948sdkhjf

Corona slår till mot Samoter

Coronaviruset har slagit till mot entreprenadmaskinsbranschen. Arrangörerna av Samoter i Verona har beslutat att flytta fram mässan från planerade 21-25 mars till 16-20 maj.

Veronamässans styrelse ser inga möjligheter att arrangemanget ska klara att leva upp till de krav som ställs av såväl lokala som nationella hälsomyndigheter med avseende på coronaviruset eller Covid-19 som är benämningen på den sjukdom som orsakas av viruset.

Enligt den europeiska smittskyddsmyndigheten ECDC:s sammanställning den 3 mars har mer än 90 600 fall av covid-19 rapporterats och 3 124 personer avlidit med infektionen, varav 2 947 i Kina. Styrelsens beslut ska ses mot den bakgrunden samtidigt som Italien - i synnerhet de norra delarna - med europeiska mått mätt är förhållandevis hårt drabbat av viruset. Situationen har bland annat fått SAS att ställa in samtliga flygturer till och från Milano, Turin, Bologna och Venedig - alla i samma rgion som Verona - under perioden 4-16 mars.

Även de evenemang som arrangeras parallellt med Samoter följer med i senareläggningen, det vill säga Asphaltica som fokuserar på vägbyggnad, ICCX Southern Europe (elementbyggande) och Let Expo (hållbar logistik).

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

1.959