23948sdkhjf

Fjällanläggningen som hårdsatsar

Nu planeras för nya liftar, nerfarter och boenden i Härjedalsfjällen sedan Lofsdalens Fjällanläggningar förvärvat 430 hektar mark på den östra sidan av fjället Hovärken.

I och med köpet äger fjällanläggningen hela fjället och inleder nu arbetet med att skapa en detaljplan för det nya området.

För Lofsdalen innebär detta en otrolig framtidspotential. Det här skapar helt nya möjligheter att expandera. Att kunna planera för en framtid i alla väderstreck runt Hovärken är en enorm möjlighet, säger Ola Andersson, vd för Lofsdalens Fjällanläggningar.

I den omfattande satsningen planeras för tio nerfarter, fyra liftar, längdspår och ungefär 3 000 bäddar med ”Ski-in/ski-out”-läge. Väl så viktig är sommarturismen som bland annat ska få ett bredare utbud av leder för vandring och cykling.

Det här är ett stort projekt som kommer ta tid att genomföra. Det är en stor infrastruktur som ska till innan vi kan påbörja förverkligandet av området. Allt från detaljplan och vägar till snösystem, nerfarter och liftar. Med detta område ges möjlighet att fortsätta utveckla Lofsdalen även om det tar många år. Det roliga är att Lofsdalen har en fortsatt expansiv utveckling framför sig, säger Ola Andersson som redan i dag kan erbjuda nio liftar och 25 nerfarter.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

1.911