23948sdkhjf

Placell nu ett bolag inom KB Components

Industrikoncernen KB Components har förvärvat Placell AB i Gislaved

Placell kommer att integreras i KB Components europeiska formsprutningsverksamhet. I samband med förvärvet kommer bolaget att byta namn till KB Components Placell AB.  

Läs också: Konsortium lägger bud på Ahlstrom-Munksjö

Lars Holtskog, vice vd för industrikoncernen KB Components vill inte uttala sig om förvärvssumma eller om huruvida Placells nuvarande vd kommer att sitta kvar i det förvärvade bolaget.  

- Verksamheten i Gislaved är väl investerad och har en mycket hög automationsgrad, säger Lars Holtskog till Plastforum.

-Vi kommer att integrera bolaget i vår nuvarande verksamhet. Målsättning är att vi ska fortsätta att utveckla verksamheten i Gislaved. Det finns inga planer på att verksamheten ska flyttas, säger Lars Holtskog till Plastforum. 

Placell AB omsätter cirka 120 MSEK och har byggt upp en högautomatiserad tillverkningsenhet för produktion av plastkomponenter upp till 2,5 kg med specialisering mot produkter med ingjutna detaljer och tvåkomponentsproduktion.  

Verksamheten kommer att komplettera KB Components övriga verksamhet och förstärka gruppens position på den nordiska marknaden. 

Efter förvärvet kommer KB Components att omsätta drygt 1,2 miljarder SEK med produktion vid åtta enheter, varav fem är lokaliserade i Europa, en i Asien och två i Nordamerika. Kunderna återfinns inom lätta fordon, tunga fordon, möbler, belysning och övrig industri. 

Säljare av Placell är investmentbolaget Captea Markets A

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

2.01