23948sdkhjf

Målet – en miljard i omsättning

Norvatek Invest vill dubbla sin omsättning på två år – målet är att komma upp i en miljard kronor och bolaget ska därför rustas rejält.

Norvatek Invest, som bland annat tillverkar prefabricerade pumpstationer och andra VA-tekniska lösningar, vill växa på en allt större VA-marknad.

Läs också: Hon ska lyfta Norvatek

Vår strategi är tydlig. Vi ska växa både organiskt och genom förvärv. För att vi ska klara det krävs det att vi rustar bolaget och redan nu har en struktur som klarar snabb tillväxt, säger Fredrik Jonsson, vd på Norvatek Invest, i ett pressmeddelande.

Vi ska nu optimera våra verksamheter och skala upp för framtida expansion, säger Nicklas Segerhav, marknadschef på Norvatek, i samma pressmeddelande.

Målet är högt ställt – om två år ska omsättningen ha dubblats till en miljard kronor.

Strukturella förändringar står därför på menyn och en hel del har redan hänt – i vintras förvärvades till exempel Ibeco och Dala Kommunalteknik.

Läs också: Prestigefullt pumpuppdrag

Enligt Fredrik Jonsson ser man redan starka synergier – ett exempel är att Niklas Bergman, som tidigare var vd på Dala Kommunalteknik, fått ansvaret för för produktionen av pumpstationer i samtliga anläggningar.

– Detta gör exempelvis att vi enkelt kan koppla på nya framtida produktionsanläggningar, få inköpssynergier och skapa en effektivare komponenttillverkning, säger han.

Planen nu är att optimera produktionsanläggningarna i Töreboda, Ronneby, Borlänge samt Göteborg, och skala upp marknad och sälj.

–  Vi har växt och kommer att fortsätta att växa och då är det nödvändigt att hitta strukturer som gör samarbetet mellan säljare, projektledare, produktion och konstruktion tydligt, säger Niklas Bergman, produktionschef Norvatek, i pressmeddelandet.

Tanken är också att nyanställa för att öka den geografiska närvaron.

 – För att i längden klara en fortsatt tillväxt kommer det krävas att vi nyanställer både säljare och projektledare, säger Emil Staxäng, som efter 3,5 års anställning blir ny försäljningschef, i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.078