23948sdkhjf

Inget JEC World i år

| Av Malin Folkesson | Plastforum SE | Tipsa redaktionen

Till följd av Covid-19 flyttade mässarrangören JEC World i Paris från mars till maj. Nu meddelar arraangören att mässan flyttas till mars 2021.

Otaliga är de mässor och konferenser som flyttats fram till hösten eller avblåsts helt. Kompositmässan JEC World, vilken skulle ha ägt rum den 3-5 mars var en av första mässorna som till följd av coronaviruset, flyttades fram - och endast med två månader.

Få trodde redan tidigit i februari att detta nya virus skulle få ha den magnitud att en världsomspännande pandemi skulle bryta ut, men så blev fallet.

Läs också: Industrijätten Hydro storvarslar

Mässarrangören som i första skedet flyttade fram mässan till den 12-14 maj skrev då:

-Den senaste tidens spridning av coronavirus i nya länder i förra veckan, och särskilt länder som spelar en viktig roll inom kompositmaterialindustrin som Kina, Sydkorea och Italien, har tvingat JEC World organisationsteam och branschens viktiga intressenter att ompröva nuvarande situation och senarelägga mässan till maj. 

Den 2 april skickade arrangören ut ett nytt pressmeddelande där de skiver följande:

-Coronavirus-pandemin påverkar för närvarande hela världen. Hälsokrisen utvecklas oförutsägbart varje dag, vilket leder till längre nedstängningar i hela Europa och stärkta resrestriktioner över hela världen. Tyvärr gör detta osäkra sammanhang det omöjligt att hålla JEC World som planerat den 12 till 14 maj 2020.

En undersökning som JEC Group genomfört bland JEC World-utställarna visade att 87,9% av de svarande var för att hålla nästa JEC World-session mellan 9 och 11 mars 2021. Och så blir nu fallet.

Den kinesiska Hubei-provinsen är hårdast drabbad. I länder utanför Kina är Sydkorea det land med flesta rapporterade fall (800 personer). Utanför Asien är Italien det land med högsta antalet rapporterade smittade personer (över 200 varav fem döda). 

Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Nästa Load up går i Boden

Load up North skjuts inte bara upp ett år – den flyttas dessutom till Boden.

Förbundskaptenens nya uppdrag

Med ett inställt fotbolls-EM blev sommaren inte riktigt som många hade tänkt sig.

Uthyrare lägger stororder

Wiklund Trading har länge levererat maskiner till företag som numer ingår i Rentagruppen. Erfarenheterna från dessa samarbeten har nu medverkat till en större order på 50 maskiner från den växande finska rentalkoncernen

Byggmarknad med virusfrossa

Det är en dyster konjunkturrapport som just presenterats av bransch- och arbetsgivareorganisationen Byggföretagen. Bedömningen är en nedgång inom samtliga marknadssegment, med ett undantag – anläggningsmarknaden.

Höga krav på hyrmaskinernas däck

Bra däck är viktigt, men rätt däck till rätt maskin är nästan ännu viktigare, konstaterar S-rentals vd Tony Ferm.

Epiroc tar stororder i Chile

Nyhetsbrev

Ny liner för plastfria förpackningar

Livsmedelssäker kraftliner från Stora Enso öppnar upp nya marknadssegment.

"Ursprung för drivmedel. tack!"

Peab bygger i Sundsvall

Kontrollera mera – Svevia välkomnar viten

Svevia för en ojämn kamp mot fartdårarna på vägen, företaget  välkomnar också en ökad kontroll av hur TA-arbetet utförs. –  Det är bra – då kan vi få bort oseriösa aktörer.

Peab bygger utanför Göteborg

FTI-vd lämnar

Ledare: Annorlunda sommar

Ny mobilitetsaktör i Stockholm

JM avtalar med byggvaruhandel

Ny upphandlingsmodell testas vid vägprojekt

Rätt utbildning Jessicas biljett till yrkeslivet

Svårt att få jobb efter gymnasiet? Inte med rätt utbildning. Det är 20-åriga Jessica Neiglick ett levande bevis på. Efter avslutad gymnasieutbildning till maskinmekaniker i Enköping våren 2018 blev det först sommarjobb och sedan en fast tjänst hos Swecon i Västerås.

Svevia säkrar stort och smått

För Svevia spelar det ingen roll om det är en bro som ska byggas eller en död grävling som ska plockas upp – säkerheten måste finnas där, även om det kostar.

Tvärstopp för Göta Kanal

Nu har den startat – testanläggningen som fångar koldioxid

De ska bygga Ragn-Sells anläggning för flygaska

Magnifik fabrik blev en utmaning för rivarna

Metallingjutna balkar, granitsten och riktigt seg betong. Färgfabriken är inte bara stor och full av lackrester, den är extremt stabil också – en utmaning för rivarna.

Industrijätten Hydro storvarslar

Stark orderingång i NRC-gruppen

2020 har, trots Covid-19-pandemin, börjat bra för NRC Group. Tillväxt i försäljningen och stark orderingång har resulterat i en orderstock som aldrig varit större än de dryga åtta miljarder norska kronor som redovisades i slutet av mars.

Inget Load up North i år

Tar över SL

Överklagar jätteupphandling

Peab bygger i Ängelholm

Trafikverkets plan för Gävle – Kramfors

Sommarjobb på sliten väg

Vägledning om åtgärder kring mikroplast

Tungt för företagen

Nya bostäder i Gävle

1

Mötesfri väg i Dalarna

Järnvägsplanering i Gävle

Öppet brev till EU om kollektivtrafiken

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.111