23948sdkhjf

Inget JEC World i år

Till följd av Covid-19 flyttade mässarrangören JEC World i Paris från mars till maj. Nu meddelar arraangören att mässan flyttas till mars 2021.

Otaliga är de mässor och konferenser som flyttats fram till hösten eller avblåsts helt. Kompositmässan JEC World, vilken skulle ha ägt rum den 3-5 mars var en av första mässorna som till följd av coronaviruset, flyttades fram - och endast med två månader.

Få trodde redan tidigit i februari att detta nya virus skulle få ha den magnitud att en världsomspännande pandemi skulle bryta ut, men så blev fallet.

Läs också: Scania anställer i Sverige – trots kommande personalneddragningar

Mässarrangören som i första skedet flyttade fram mässan till den 12-14 maj skrev då:

-Den senaste tidens spridning av coronavirus i nya länder i förra veckan, och särskilt länder som spelar en viktig roll inom kompositmaterialindustrin som Kina, Sydkorea och Italien, har tvingat JEC World organisationsteam och branschens viktiga intressenter att ompröva nuvarande situation och senarelägga mässan till maj. 

Den 2 april skickade arrangören ut ett nytt pressmeddelande där de skiver följande:

-Coronavirus-pandemin påverkar för närvarande hela världen. Hälsokrisen utvecklas oförutsägbart varje dag, vilket leder till längre nedstängningar i hela Europa och stärkta resrestriktioner över hela världen. Tyvärr gör detta osäkra sammanhang det omöjligt att hålla JEC World som planerat den 12 till 14 maj 2020.

En undersökning som JEC Group genomfört bland JEC World-utställarna visade att 87,9% av de svarande var för att hålla nästa JEC World-session mellan 9 och 11 mars 2021. Och så blir nu fallet.

Den kinesiska Hubei-provinsen är hårdast drabbad. I länder utanför Kina är Sydkorea det land med flesta rapporterade fall (800 personer). Utanför Asien är Italien det land med högsta antalet rapporterade smittade personer (över 200 varav fem döda). 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.11