23948sdkhjf

Höjdartrick av Volvo

Fyra lastbilar staplade på varandra, och en vd på toppen – Volvo Lastvagnar går på höjden i sin senaste lanseringsfilm.

Volvo lastvagnar fortsätter att använda sig av spektakulära grepp i sin marknadsföring. I veckan lanseras fyra nya fordon och i en lanseringsfilm har företaget ställt de fyra lastbilarna på varandra – och allra högst upp på det 15 meter höga och 58 ton tunga tornet har man ställt vd Roger Alm.

Läs också: Chefsskifte för Volvos lastbilsproduktion

– Det här är Volvo Lastvagnars största lansering någonsin. Jag är van vid att ha överblick i mitt jobb, men inspelningen av lastbilstornet var definitivt inte en vanlig dag på jobbet. Det är dessutom ingen överdrift att säga att jag inte älskar höga höjder. Jag är nog mer den jordnära typen, säger Roger Alm, i ett pressmeddelande.

Filmen spelades in på en provbana utanför Göteborg och enligt Volvo Lastvagnar är såväl lastbilstornet som majoriteten av de visuella effekterna, inklusive rök och ljus, är verkliga,.

– Det tog ungefär en månad att designa och bygga tornet och se till att det var säkert att köra. Det hela blev möjligt tack vare den robusta anläggningslastbilen Volvo FMX och dess nya 38-tons boggi som kunde bära de andra lastbilarnas vikt. Projektet krävde dessutom en jämn hastighet och kurs, vilket löstes med hjälp av Volvo Dynamic Steering-tekniken och en skicklig lastbilsförare, säger Markus Wikström i pressmeddelandet, han är ingenjör på Volvo Lastvagnar och ingick i det ingenjörsteam som skapade lastbilstornet.

Se filmen nedan.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.078