23948sdkhjf

Industrijobb för BDX i Örnsköldsvik

BDX Företagen övertar de interntransporter av cellulosa och lignin som Domsjö Fabriker i Örnsköldsvik tidigare bedrivit i egen regi. Totalt sysselsätts sju personer i uppdraget liksom ett flertal truckar, hjullastare och terminalvagnar.

Vi har tidigare skött interntransporterna i egen regi och ser nu fördelar med att BDX som entreprenör sköter uppdraget. BDX presenterade ett upplägg med en digitaliserad tekniklösning som kommer att göra flödena effektiva, säger Marcus Hägglund, logistikchef vid Domsjö Fabriker.

Åtagandet omfattar interna transporter av färdigvara från produktion till magasin/hamn. Totalt handlar det om ungefär 300 000 ton, fördelade på cellulosabalar och lignin förpackad i små- och storsäck. Vi cirka 50 tillfällen per år transporteras så materialet internt från magasin till hamnen då fartygen anlöper.

Mattias Mörtberg, projektchef för BDX Företagen beskriver uppdraget som attraktivt.

Det är i en geografi där vi tidigare bara funnits i begränsad skala, säger han bland annat.

Företaget har valt att samarbeta med Hamntransport i Örnsköldsvik som investerat i fyra dragtruckar, två klämtruckar, hjullastare och ett sjuttiotal terminalvagnar för att klara uppdraget.

För oss är det ett strategiskt viktigt uppdrag. Basindustrin är en viktig marknad, inte minst av konjunkturskäl, och detta är ett långsiktigt avtal, säger, säger Simon Risberg, affärschef på BDX Företagen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.063