23948sdkhjf

Extrastämma för Hybricon

| Av Thomas Dietl | RT-Forum | Tipsa redaktionen

Problemtyngda elbussutvecklaren Hybricon redovisade nyligen förlust och kallar till extra bolagsstämma 27 februari.

Den extra bolagsstämman tycks enligt ett pressmedelande mest handla om formalia, bland annat ska bolagsordningen modifieras genom en marginell sänkning av lägsta och högsta aktiekapital i bolget medan minimala och maximala antalet aktier fördubblas. Rt-forum återkommer när redaktionen får veta mer om vad som händer på den extra bolagsstämman som av allt att döma på något sätt handlar om att få in mer kapital till företaget som inte haft en enkel resa trost att elbussar ligger i tiden.

En tung motgång för Hybricon var elbussupphandlingen till Skellefteå kommun. Bolaget vann upphandlingen som sedan överklagades på övertid, slutligen gick affären till Volvo Bussar i stället.

Enda ljusningen i år är ett förlängt serviceavtal i Umeå som blev klart i mitten av januari. Läs mer HÄR. I övrigt är det mest motigt för det tekniktunga elbussbolaget.

Nettomostättningen rasade med 61,6 procent, från 9,9 miljoner kronor till 3,8 miljoner kronor. Rörelseresultatet gick från en nätt vinst på 1,1 miljoner kronor till en förlust på -12,2 miljoner kronor. Det blev ingen utdelning till aktieägarna för 2019 och det blev det inte 2018 heller. Under 2018 såldes en begagnad elbuss med tillbehör för cirka 7 miljoner kronor vilket lyfte fjärde kvartalet det året.

Under slutet av 2019 meddelade Hybricons ledning att ett viktigt internationellt samarbete ingåts med den kinesiska busstillverkarnn Xiamen King Long som är världens näst största busstillverkare. Enligt Hybricons vd Johan Suup är detta ett mycket viktigt steg i företagets långsiktiga målsättning att skapa ett internationellt samarbete med en stor aktör för stadsbussmarknaden.

Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Upprop: Kan ditt plastföretag bistå i kampen mot Covid-19?

IAC och Plastal inför korttidspermittering

Entreprenad Live följer plan

Enligt planerna ska Entreprenad Live arrangeras på Säve depå i Göteborg 3-5 september, och förhoppningarna om att evenemanget ska kunna köras som det är tänkt är stora.

Förpackningsleverantör stöttar sina kunder

Många restauranger har det extremt tufft just nu. Flera leverantörer försöker att hjälpa till. Så bland annat förpackningsleverantören Tingstad.

Snabb snackis från Rototilt

Förpackningsföretag ställer om på grund av virusepedemin

Nyhetsbrev

Sandvik drar i bromsen

Året har börjat enligt förväntningarna för Sandvik som dock har initierat en serie besparingsåtgärder – framför allt personalminskningar – för att möta de störningar som bedöms bli följden av coronavirusets utbredning.

Hercules spänner musklerna

För att klara komplicerad markförstärkning under en ny ö i Köpenhamn har Hercules införskaffat en riktig monstermaskin – en 130 tons borrmaskin som ska klara borrning med diameter upp till tre meter.

Smitta stoppar aktieutdelning

Plastmaskinföretagen i Italien får grönt ljus

PACK POINT NORDIC blir livesänt

PACK POINT NORDIC kommer att kunna genomföras som webinar.

Grävsystem ska lyfta maskinförarutbildning

Hagströmska Gymnasiet i Falun är den första skolan i Sverige som använder grävsystemet Dig Assist i undervisningen på anläggningsprogrammet. Det underlättar elevernas inträde på arbetsmarknaden, enligt läraren Per Jägrell.

NCC bygger för vård

Nytt krispaket ska rädda småföretagen

På en presskonferens 25 mars lovade regeringen att nu göra något också för småföretagen – det nya krispaketet är på totalt 40 miljarder kronor.

Tunga fordon prioriterade när förarproven blir färre

De tar över Skrombergaverken – efter 116 år

2

Ledare: ”Modernt slaveri”

Koncernen ställer om och växlar upp

1

Viruset kan överleva i dagar på förpackningar

Load up North tuffar på enligt plan

– Vi gasar och bromsar samtidigt, säger Jonas Dahlberg, vd på Nolia som exempelvis väljer att skjuta Euro Mine Expo i Skellefteå till nästa år medan arbetet med höstens Load up i Umeå fortgår som tidigare.

Gruvmöte flyttas till 2021

Nu står det klart att även Euro Mine Expo i Skellefteå skjuts på framtiden. I stället för juni i år är det nu 1-3 juni 2021 som gäller.

Klart med ny vd för Alimak

Coronakrisen: DackeBuss läggs ner

Sommarnöje i de gamla maskinernas tecken

Svevia tar sig an Karlstadsbro

Trejon växlar upp

1

Paradiset i konkurs

Nordbygg har fått nytt datum

Gekås korttidspermitterar över 1 400 anställda

7 000 varslade räcker inte

80 lägenheter i Trelleborg

Vann Stockholms city och Lidingö

”Det måste få vara en rätt vild mix”

Joy offras – försätts i konkurs

Maskintillverkare virusstänger

Kubicom får ny vd

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.079