23948sdkhjf

Stålkoncernen anställer 1000

Även i år erbjuder SSAB semestervikariat inom olika verksamhetsområden. De flesta är på koncernens produktionsanläggningar i Oxelösund, Borlänge och Luleå.

Läs också: Brittiska stålarbetare rädda – kan svenskarna vara lugna?

Arbetsuppgifterna på anläggningarna varierar men störst behov är av operatörer inom produktion. Det finns även vikarier inom de olika processerna, på underhåll, laboratorier, fabriksservice, fastighetsunderhåll, processutveckling, inköp och produktionskontroll.

På SSAB i Oxelösund anställs cirka 400 medarbetare, i Borlänge cirka 300 medarbetare och i Luleå cirka 270 medarbetare. Semestervikariat erbjuds även på produktionsanläggningen i Finspång.

De som lockas av vikariaten är framför allt personer som planerar för framtiden och funderar på att utbilda sig till ingenjör med olika inriktningar.

 – Semestervikarier är viktiga för oss ur många aspekter. Framför allt hjälper de oss att hålla igång produktionen när ordinarie personal är på semester, men de bidrar också med ny energi till vår gemenskap. Som vikarie hos oss får man mer kunskap och chansen att lära sig mer om stålindustrin. Vi är glada över att så många uppfattar oss som en attraktiv arbetsgivare, säger Hanna Salovaara, HR Chef Compliance & Operations på SSAB.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.125