23948sdkhjf

En god Bellmanhistoria

Tävlingsmomentet har alltid varit viktigt för Bellman-gruppen. Det kan vara en anledning till företagets tillväxt både ekonomiskt och geografiskt sedan starten 1972. Och 2019 blev inget hack i kurvan – företaget redovisar ökningar av såväl omsättning som resultat.

Bellman Group, med huvudkontoret i Solna, är moderbolag i en anläggningskoncern som verkar inom bergsprängning, schakt, transport och masshantering. Primära marknader är Stockholms- och Göteborgsregionerna, men koncernens maskiner och fordon syns över stora delar av Sverige.

Företagets tillväxt har till stora delar skett organiskt, men 2018 förvärvades VSM i Stockholm och i början av 2019 stod det klart att även Samgräv i Göteborg blivit del i den växande koncernen.

I dag drivs verksamheten i form av Bellmans som är ett transportföretag, Uppländska som utför sprängarbeten, VSM som utför schaktarbeten med större maskiner och Samgräv som är verksamt inom transport, masshantering och deponier. Sammantaget har koncernen runt 400 anställda och sysselsätter därutöver runt 900 underentreprenörer.

Under 2019 omsatte koncernen närmare 1,8 miljarder kronor. Proforma innebär det en ökning med ungefär 150 miljoner kronor jämfört med föregående år. Även rörelseresultatet gick i samma riktning. Proforma handlade det om en ökning från 104 miljoner kronor till 123 miljoner kronor.

– 2019 var ett händelserikt och framgångsrikt år för Bellman Group. De stora svenska infrastrukturprojekten som exempelvis Förbifart Stockholm och Västlänken Göteborg gynnar vår verksamhet. Detta har under året särskilt haft positiv påverkan på VSM som ökade omsättningen med nära 30 procent. Vi förvärvade Samgräv i januari och stärkte därmed vårt fotfäste i Västsverige, säger Bellman Groups vd Håkan Lind.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078