23948sdkhjf

Logistikupphandling på gång i Järfälla

488 000 byggtransporter beräknas anlända till stadsutvecklingsprojektet Barkarbystaden i Järfälla under åren 2019 – 2032. Därför upphandlar nu kommunen en logistiklösning som ska styra och kontrollera byggtransporterna till området.

Tanken är att den operatör som tar uppdraget ska ta ett helhetsansvar för driften av logistiklösningen, och därigenom ge förutsättningar för en effektiv och hållbar utbyggnad och bidra till goda produktionsförutsättningar. Upphandlingen är öppen fram till och med 16 mars med tänkt tilldelningsbeslut i maj 2020 och driftstart under första kvartalet 2021.

Med en logistiklösning kan vi styra och kontrollera byggtransporterna till Barkarbystaden. Det bidrar till minskad trafik och miljöbelastning, trygghet och trivsel för boende och näringsidkare samt en god arbetsmiljö och effektiv produktion. Det är en lösning som är bra för alla parter, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Enligt gällande avtal om utbyggnad av tunnelbana till Barkarby ska Järfälla kommun uppföra 14 000 bostäder i tunnelbanans influensområde fram till år 2032. I praktiken innebär det en mycket omfattande och komplex utbyggnad av Barkarbystaden med stora mängder byggtransporter och många byggaktörer som ska samsas i stadskvarter med boende och näringsidkare.

Förhoppningen är att den logistiklösning som nu är på väg att upphandlas ska få en mängd positiva resultat där grunden är en kraftig minskning av byggtrafik på allmän väg. Andra förväntade resultat är ökad leveransprecision, kortare byggtider och minskat materialsvinn. Till det kommer ökad trivsel för boende och näringsidkare samt god arbetsmiljö för byggaktörerna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063