23948sdkhjf

Oilquick hårdsatsar i USA

| Av Morgan Andersson | Entreprenad | Tipsa redaktionen

Den tiltrotatorserie som lanserades i höstas efter ett nära samarbete med Engcon blir huvudnumret för Oilquick på Conexpo-Conagg i Las Vegas 10-14 mars. Företaget har vuxit kontinuerligt i Nordamerika under flera år och räknar med fortsatta framgångar.

Den nordamerikanska marknaden har utvecklats väl för Oilquick som rapporterar om flera år av stadig försäljningsökning. Företaget har med tiden byggt upp en etablerad säljorganisation, reservdelsförsörjning och eftermarknadshantering som betjänar allt större delar av kontinenten och fortsätter växa kontinuerligt.

När det inom kort är dags för Nordamerikas största mässa för entreprenadmaskiner – Conexpo-Conagg – tar företaget tillfället i akt att visa fram sitt allt bredare program för den nordamerikanska publiken.

Huvudnumret för det Hudiksvallsbaserade företaget blir tiltrotatorserien OQTR-E som lanserades i höstas efter ett nära samarbete med Engcon där företagen kombinerat sina kompetenser inom fullautomatiska snabbfästessystem och tiltrotatorer.

Företagen har under en lång tid haft ett gott samarbete, men nu har vi valt att fördjupa detta ytterligare. Man kan antingen, som våra konkurrenter, göra valet att kopiera produkter, eller så kan man som vi, välja att samarbeta för att nå framgång säger Henrik Sonerud, vd på Oilquick.

Han betonar dock att samarbetet med Engcon inte på något sätt minskar möjligheterna att koppla ihop företagets produkter med tiltrotatorer från andra tillverkare.

Det är viktigt att poängtera att det även i fortsättningen kommer att finnas möjlighet att få tiltrotatorer från annan tillverkare, säger Henrik Sonerud.

Den nya serien säljs under Oilquicks varumärke, namn och grå färg, men kommer också att märkas med ”Engcon Inside” för att tydliggöra ursprunget. Serien omfattar fem olika modeller för grävmaskiner i storlekar från sex till 33 ton. Alla modeller kommer att vara tillgängliga på samtliga marknader där Oilquick har försäljning i dag. Produktionen är i full gång och de första leveranserna har lämnat fabriken.

Engcon och Oilquick kompletterar varandra utmärkt och vi är övertygade om att vi kommer att hjälpa varandra att ytterligare stärka vår ställning både när det kommer till fullautomatiska snabbfästen och tiltrotatorer, säger Engcons grundare och ägare Stig Engström.

Oilquick lyfter också fram de senaste innovationerna inom snabbfästesteknik på mässan. OQLS, OQSH och MRL är fristående säkerhetslösningar som kan användas fristående eller i olika kombinationer.

Under de senaste fem åren har företaget erbjudit det elektroniska övervakningssystemet OQ LockSupport (OQLS) för grävmaskiner. Nu lanseras OQ LockSupport 2.0 som uppgraderats med avseende på sensorer, kablage och mjukvara.

Systemet standardiserar manövreringen av låsfunktionen och guidar föraren genom hela redskapsbytesprocessen via en hyttpanel. Systemet finns även för två snabbfästen i så kallat ”sandwichutförande”, det vill säga över och under tiltrotatorn.

Företaget har även tagit fram en fallsäkring – OQSH – som utlovas förhindra farliga tapp av redskap runt maskinen. Vid slarvig eller felaktig koppling av föraren ska säkerhetskrokar fånga redskapet i alla lägen. Företaget jämför systemet med en bils säkerhetsbälte som automatiskt träder i kraft vid tillbud och risk för personskada.

Den tredje säkerhetskomponenten är en mekanisk låsindikator – MRL – som ger föraren klart besked om fästets låskolvar är i låst eller olåst läge. Här betonar företaget att MRL enbart visar att redskapet är riktigt kopplat och låst när låskolvarna är i rätt position under grindaxeln.

För materialhanteringsmaskiner och lastkranar erbjuder Oilquick det egenutvecklade snabbfästessystemet OQC för pendelupphängda redskap. Systemet består i huvudsak av en rotor som fästs ovanför företagets helhydrauliska, beprövade snabbfäste och möjliggör obegränsad 360 graders rotation. Enheten OQC monteras pendlande på materialhanteringsmaskinens sticka och systemet kan också utrustas med en elektrisk svivel för att styra en magnetplatta.

– Nyligen lanserade vi ett kraftigt förbättrade fästessystem för alla som arbetar med pendlande redskap. Vi har bytt rotor till en helt ny och bättre. Fästena finns i två storlekar med maximal lyftkraft 20 ton respektive 30 ton, säger säljaren Johan Schedin.

Vi har testat systemen hårt ute hos kund under lång tid och vi har sålt ett flertal installationer. Hållfasthet, säkerhet, pålitlighet och prestanda uppfyller alla krav som kan tänkas. Den klarar alla miljöer och är dessutom mindre och lättare än den tidigare. På Conexpo visar vi den mindre av modellerna.

Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Nu grundas för västsvensk vindkraft

”Det är ju på håret – allt måste klaffa”

Viruset, vindarna men framförallt klockan. Trafikverket har många motståndare när upprustningen av getingmidjan går in i ett kritiskt skede i sommar.

Peabs första beläggningsavtal med Sollentuna

Peab asfalterar i Vallentuna

E-utbildning i byggetik

Med målet att sprida grundläggande kunskaper om korruptionsbekämpning, mångfald och sund konkurrens lanserar nu Samhällsbyggnadssektorns etiska råd en kostnadsfri e-utbildning som tar cirka 20 minuter att genomföra.

NCC avyttrar dansk vägverksamhet

NCC går vidare i avvecklingen av sin Road Service-division genom att avyttra verksamheten i Danmark till det danska entreprenadföretaget Arkil.

Nyhetsbrev

27 maskiner på ett bräde –  VSM har storhandlat

Alkolås, miljöolja och nytt leasingupplägg när VSM tar hem nästan 30 maskiner i ett svep.

Scanfill köper folieextruderingsverksamhet

JCB: första vätgasdrivna grävmaskinen är här

JCB visar upp ny prototyp – vars enda utsläpp är vatten.

Tredje gången för BDX

Mångfacetterat uppdrag för NCC

Plus

Ledaren drar ifrån

Tunga Bussligan sackar i juni – men ledaren drar ifrån, det framgår av Bil Swedens statistik.

Malmö har fått ett liftcenter

Braskems PP-enhet snart redo för produktion

Svag juni för bussarna

Amerikanskt miljöpris till Volvo

USA:s energidepartement har uppmärksammat Volvos arbete med att förebygga och minska avfall vid sina nordamerikanska anläggningar och tilldelat den svenska maskintillverkaren utmärkelsen Better Plants Better Practise.

Skredrisken längs Göta älv utreds

Geotekniska undersökningar har just påbörjats i Göta älvdalen som ett led i arbetet att utreda stabiliteten i de delar av älvdalen som betraktas som mest skredbenägna.

Från lastbilar till fastigheter

Vad händer med industrin efter corona?

226 förlorar jobbet när Lindab stänger verksamhet

Tojos Plast får ny ägare

Klart: Finalisterna i Bussförar-SM 2020!

Nu är det klart - här presenteras de 16 finalisterna som kommer till Gillingebanan i Vallentuna 7 september, där avgörs Bussförar-SM 2020.

Halvvarmt uppdrag i norr

450 nya bostäder kan byggas i Södertälje

APak & Volvo Cars utökar samarbetet

En mil bergtunnel – men var ska den dras?

Trafikverket tar ett helhetsgrepp om de nya stambanorna

De får förbereda för Norrbotniabanan

Nödiga tjuvar slog till mot lastbil

Timmerförare backade på kvinna - åtalas

Konkurrensverket slår ner på kommun 

Metsjö dubblar

Vacker men sliten väg ska renoveras

Nöjesparkerna i akut kris

SL återinför biljettkontroller

Peab bygger i havet

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.11