23948sdkhjf

KraussMaffei skär ner i Tyskland

| Av Malin Folkesson | Plastforum SE | Tipsa redaktionen

Plastmaskintillverkaren KraussMaffei Group GmbH reducerar sin personalstyrka med 430 personer i Tyskland. Skälet uppges vara förändrade marknadsförhållanden. 

Om permitteringen fullföljs innebär detta att närmare 8,4 procent av KraussMaffeis totala arbetskraft på 5134 personer får lämna sina arbeten. 

Enligt uppgift tecknade KraussMaffei ett avtal den 31 januari med sina fackliga  företrädare om personalminskningen. Av de 430 permitterade kommer 334 personer att lämna sin position i slutet av 2020. Ytterligare 76 personer lämnar år 2021 och 20 personer år 2022. Ledningen för KraussMaffei kommer att meddela de personer som berörs av nedskärningarna under 2021 och 2022, vid ett senare datum, baserat på företagets ekonomiska situation vid den tiden.   

Orsaken till nedskärningarna är enligt KM, en förändrad marknad för plastmaskiner orsakad av nedgången i order och försäljning, plus höga arbetskraftskostnader. Sedan 2019 har KM haft stora utmaningar i efterfrågan från flera marknader, bland annat från fordons- och förpackningsindustrin. 

Koncernen har också påverkats av internationella handelsfrågor som handelskriget mellan USA och Kina samt Storbritanniens utträde från Europeiska unionen, skriver koncernen i ett tillkännagivande.  

I meddelandet skriver koncernen även att nedskärningen genomförs för att sänka produktionskostnaderna, optimera kostnadsstrukturen och förbättra maskinproducentens ekonomiska ställning och konkurrenskraft. 

Källa: Plastics News
Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Byggherrarnas vision om Brommastaden

Industrimark blir stad

Peab bygger i Skåne

Kollektivtrafikens kontrollanter får mer jobb

Resandet med kollektivtrafiken minskar i hela Sverige – men biljettkontrollanterna har fått mer att göra, nu får de både förstärkning, ny skyddsutrustning och nya arbetsuppgifter.

Höjda priser i spåren på Corona

Siegwerk och Flint Group inför pristillägg på alla lösningsmedelsbaserade färger och lacker.

Bara elva ”Bra val” när Folksam granskade hantverkarbilar

Bara elva av 41 modeller lever upp till de krav som gäller för benämningen ”Bra val”, när Folksam nu för första gången gjort en genomgång av säkerheten i transportbilar under 3,5 ton – även kallade hantverkarbilar.

Nyhetsbrev

Rekord i varsel

Nytt hopp för bussföretagen

Finansutskottet föreslår nya regler som bland annat innebär att bussföretag som kör upphandlad kollektivtrafik också kan få stöd – och de nya reglerna kan införas rekordsnabbt.

Aarsleff rekryterar för tillväxt

Upptäck misstänkt sjuka i entrén

Konkurserna skenar

Regeringen lägger krokben för småföretagen

– Företagen sätter värde på sänkta arbetsgivaravgifter, men i övrigt finns en skepsis mot regeringens krispaket som innehåller en rad brister, säger Sanna Arnfjorden Wadström, VD i Svensk Industriförening Sinf.

Från noll till 120 på 30 år

I dag är Torbjörn Sundh Entreprenad ett av Umeås större entreprenadföretag, men resan började i motvind. –  Nog fick man bita på blånaglarna ibland.

Respiratorer nästa för JCB

JCB står klar att öppna tillverkningen på nytt i hyttfabriken i Uttoxeter, men inte för den normala produktionen, utan nu handlar det om skalen till respiratorer som behövs i campen mot Covid-19.

Exklusiv backstage-look på ny förpackning

Peab bygger för äldre

Byggföretag hittar till campingstugor

Till skillnad från många andra inom rese- och hotellbranschen har campingkedjan First Camp inte påverkats negativt av covid-19. Företaget konstaterar i stället att bland annat byggföretag i olika delar av landet väljer företagets lösningar i stället för hotell.

NCC bygger i Västerås

Miljardsatsning på fossilfri gruvdrift

Cirka 1,1 miljarder kronor satsas i ett projekt som ska utveckla och demonstrera en koldioxidfri, digitaliserad och autonom koldioxidfri gruvbrytning. Energimyndigheten svarar för 207 miljoner kronor, medan deltagande företag står för resten.

Flyttar till november

Krävde 17 miljarder av Sverige – får noll

Succé för kompaktmaskiner över disk

Kompaktmaskiner ”över disk” har utvecklats till en succé för Swecon. I dag är, enligt företaget, 80 procent av de sålda kompaktmaskinerna färdigutrustade lagermaskiner.

Riskfylld rivning när höglagret halveras

Rivarna får ta hjälp av mobilkranar när ett halvt höglager ska ner i Sundbyberg. – Det blir ett mycket kritiskt moment, säger Fredrik Rylander.

Peabs jätteaffär klar

Koncernen utökas med 200 täkter, 63 asfaltverk och 1 700 medarbetare .

Plastmaskinföretagen i Italien får grönt ljus

De tar över Skrombergaverken – efter 116 år

Klart med ny vd för Alimak

Coronakrisen: DackeBuss läggs ner

Sommarnöje i de gamla maskinernas tecken

Svevia tar sig an Karlstadsbro

Trejon växlar upp

1

Paradiset i konkurs

Nordbygg har fått nytt datum

Gekås korttidspermitterar över 1 400 anställda

7 000 varslade räcker inte

Stor affär för Beijers

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.11