23948sdkhjf

Nya vägledningar för effektivare upphandlingar

Det går att optimera genomförandet av kollektivtrafikupphandlingar – Ewa Rosén har tillsammans med KollA tagit fram vägledningar i syfte att stödja och ge inspiration, det redovisar hon på Kollektivtrafikdagen 2020.

Ewa Rosén, ordförande Kollektivtrafikens Avtalskommitté, KollA, medverkar på Kollektivtrafikdagens block om finansiering och styrning. Hennes anförande har rubriken ”Upphandlingar – nya vägledningar för kollektivtrafikbranschen”.

Kollektivtrafikdagen 2020 genomförs 13 maj på Quality Hotel Friends i Solna, straxt norr om Stockholm och är årets viktigaste möte för hela kollektivtrafikbranschen.

Mer information om Kollektivtrafikdagen och anmälan - klicka HÄR!

Kan du helt kort säga något om vad du tänker beröra på Kollektivtrafikdagen?

– Jag kommer att lyfta fram de framtagna Vägledningarna för upphandlingsprocessen och kvalitetsutvärdering samt Vägledning för utveckling avtal Tåg.

Rent generellt, har regioner och kommuner blivit bättre på upphandling under senare år?

– Det är jag inte rätt person att svara på, generellt kan man säga att det är mer fokus på upphandling idag är det varit tidigare.

FAKTA/Ewa Rosén

Ordförande för KollA, Kollektivtrafikens Avtalskommitté sedan 2017, dessförinnan var Ewa Rosén under många år upphandlingschef på Skånetrafiken och har sammanlagt snart 30 år i kollektivtrafikbranschen. Förutom uppdraget som ordförande är hon även delaktig i ett forskningsprojekt på K2.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14