23948sdkhjf

Nobelt bygge på Stadsgårdskajen

Det planerade Nobelcentret ska byggas på Stadsgårdskajen vid Slussen. Det meddelade Stockholms stad och Nobelstiftelsen fredagen den 7 februari.

Tanken nu är att stadens exploateringsnämnd ska fatta beslut om en tidig markreservation för Nobelstiftelsen och fastigheten Södermalm 7:87 (Hamnmästaren) längs med Stadsgårdskajen, inom befintlig lagakraftvunnen detaljplan för Slussen.

Enligt pressmeddelandet ska Stadsgårdsleden börja överdäckas 2023, och bygget av själva centret, som beräknas ta cirka två år, ska kunna påbörjas 2025/2026.

–  När nu Nobel Center hittar hem och tar plats vid Slussen, en av Stockholms mest centrala platser, kopplar vi än tydligare samman ett av världens starkaste varumärken med en av världens mest innovativa städer. Nobel Centers nya placering blir ytterligare ett viktigt steg i att göra om Slussen från en trafikplats till en mötesplats för alla stockholmare, säger Joakim Larsson, stadsbyggnadsborgarråd (M), i ett pressmeddelande.

Det här blir en nystart  för arbetet med att förverkliga Nobel Center. Det tar ny form på en  ny plats dit stockholmare, turister och skolelever  kan  komma  alla dagar i veckan  för att ta del av  utställningar, skolprogram, föreläsningar och samtalomframtidens stora frågor, säger Lars Heikensten, vd för  Nobelstiftelsen, i samma pressmeddelande. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063