23948sdkhjf

Scanpack 2021 öppnar fönster mot framtiden

| Av Marcus Petersson | Tipsa redaktionen

Intresset för Scanpack, norra Europas största förpackningsmässa, är på topp: 20 månader innan mässtart är hela 80 procent av ytan inbokad.

– Det är klart bättre än vid motsvarande tidpunkt inför förra Scanpack, säger Anna-Lena Friberg, affärsansvarig.

Bland nyheterna märks en satsning på framtidslösningar och innovativa startups, som får ett eget fokusområde på mässan.

Förpackningens roll för en hållbar utveckling blir en röd tråd under nästa Scanpack, som arrangeras 26–29 oktober 2021 på Svenska Mässan i Göteborg.

– Jag är säker på att det på nästa Scanpack kommer visas många exempel på hur nya material, klimatsmarta förpackningar och digitaliserade industriprocesser på ett avgörande sätt kan bidra till klimatomställningen.

Helt nytt för året är ett "framtidsfönster", ett område i mässhallen där vi i samarbete med akademi och förpackningskluster bjuder in särskilt intressanta startups, som tagit fram innovativa lösningar.

– Tanken är dels att visa våra besökare nya spännande idéer och framtidskoncept, dels att skapa en plattform där de nya innovativa bolagen får chansen att exponera sig mot potentiella kunder och samarbetspartners. Vi hoppas på en stor uppslutning bakom initiativet.

– Vi märker ett stort intresse, både bland innovatörer och branschen som helhet.

Att döma av bokningsläget blir Scanpack 2021 minst lika stor som förra gången. Anmälningarna har strömmat in i ännu snabbare takt än inför mässan 2018, som då samlades 450 utställare från över 30 länder. Så här i "halvtid" har 80 procent av monterytan bokats.

Många har valt riktigt stora montrar och ledande företag inom förpackningsbranschens alla segment kommer att finnas på plats. Bland dem märks DS Smith, ABB, Domino, Multivac, Smurfit Kappa, ACT Logimark, Stora Enso, Flexlink, EttikettoPrintcom, m fl.

– I en färsk extern utvärdering, baserad på djupintervjuer bland några återkommande utställare, beskriver de Scanpack som en "måste"-mässa. En bred majoritet av företagen lyfter fram vikten av det personliga mötet, och man ser Scanpack som en dynamisk arena för relationsbyggande. Samtliga intervjuade ser Scanpack som den ledande mötesplatsen för förpackningsindustrin i norra Europa, säger Anna-Lena Friberg.

Som vanligt medverkar Scanpack med en monter på Interpack, världens utan jämförelse största förpackningsmässa.

– Vi ser absolut inte Interpack som en konkurrent, utan som ett strategiskt tillfälle att marknadsföra Scanpack för en stor publik, säger Anna-Lena.

– För oss är det en viktig arena, både för att nätverka med våra internationella kunder och för att knyta nya kontakter. Interpack ligger bra till i tid för oss och vi tar med oss intrycken därifrån när vi utformar Scanpack 2021. Vi hoppas att ni som reser till Düsseldorf i maj passar på att besöka oss i vår monter i hall 12.

Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Industrijobb för BDX i Örnsköldsvik

Extrastämma för Hybricon

Kunskapsbrister leder till onödiga dödsfall

Bristande kunskaper, medveten försummelse eller fel på utrustning och maskiner är några faktorer som Arbetsmiljöverket lyfter fram som tänkbara orsaker till dödsfall på de svenska arbetsplatserna.

Corona-viruset ställer in Luxe Pack

Stålkoncernen anställer 1000

Jordens inre processer ska hetta upp Malmö

Nyhetsbrev

Först med pappersomslag

Garant plastbantar 20 ton

Entreprenör klar för norrländska asfaltjobb

NCC bygger vid Vättern

Mobil betongstation fixar jättesluss

När Dyckerhoff Balast fick uppdraget att leverera betongen till den 500 meter långa slussen i IJmuiden föll valet på en mobil betongstation från Liebherr med kapacitet att leverera 150 kubikmeter i timmen.

Han ska förstärka Fredheim i Sverige

Se filmen från Återvinningsgalan 2020!

Nu är filmen från Återvinningsgalan här!

En god Bellmanhistoria

Tävlingsmomentet har alltid varit viktigt för Bellman-gruppen. Det kan vara en anledning till företagets tillväxt både ekonomiskt och geografiskt sedan starten 1972. Och 2019 blev inget hack i kurvan – företaget redovisar ökningar av såväl omsättning som resultat.

Vd-skifte i Hüllert Maskin

Efter 46 år i företaget lämnar nu Nils-Gunnar Burge rollen som vd i familjeföretaget Hüllert Maskin. Efterträdaren Andreas Tagesson anställdes redan för tre år sedan som operativ chef och har sedan dess haft gott om tid att växa in i sin nya roll.

Trafikverket vill säkra mark

– Det finns fortsatt ett stort behov av att förbättra framkomligheten genom att binda samman Norra och Södra länken.

Logistikupphandling på gång i Järfälla

488 000 byggtransporter beräknas anlända till stadsutvecklingsprojektet Barkarbystaden i Järfälla under åren 2019 – 2032. Därför upphandlar nu kommunen en logistiklösning som ska styra och kontrollera byggtransporterna till området.

Volvo lanserar helt ny dubbeldäckare

Nu rullar Volvo 9700 DD, en helt ny dubbeldäckare för turist- och beställningstrafik – rt-forum har provkört bussen.

Dags för framtidsspaning

Rototilt + Steelwrist = sant

Krav på lättnader i kreditreglerna

Bostadsbyggandet har minskat drastiskt de två senaste åren – i Stockholms län byggs i dag mindre än hälften jämfört med 2017. Haveriet beror till stor del på regeringens skärpta kreditrestriktioner, anser Stockholms Handelskammare som nu kräver lättnader i regelverket.

Beslut: TiO2 ska klassificeras enligt kategori 2

TURBO-gruppen på Busstorget

Sveriges Bussföretags experter på turist- och beställningstrafik, TURBO-gruppen, är med på Busstorget 16-17 april på Aronsborg i Bålsta.

Rototilts strategi gick hem

Elflygspremiär i höst

Örebro vill beveka Trafikverket

Bostadsrätter i Bredäng

Hydroscand satsar i söder

Nytt kvarter i Barkarbystaden

Träigt avtal för Peab

Det går bra för LKAB - Dubblar utdelning till staten

Nobelt bygge på Stadsgårdskajen

Ingen spårväg i Lund förrän till nästa jul

Akuta åtgärder på E4-bro

Cykelsatsning i Malmö

Låg födelsevikt kan ge sämre kondition

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.094