23948sdkhjf

Cykelsatsning i Malmö

800 meter cykelbana ska byggas längs Tessins väg i Malmö. Tanken är att göra vägen både säkrare och mer tillgänglig.

Farthinder ska också sättas upp, för att underlätta för cyklisterna att korsa gatan, i projektet ingår också att ersätta de lite ledsna träden i gatans mittremsa, samt plantera en del nya träd.

Äntligen ska vi förbättra förutsättningarna för att cykla längs Tessins väg. Bygget av cykelbanan är en del av stadens mål att öka andelen hållbara trafikslag. Det är ett måste när vi blir fler och fler som ska bo och arbeta i Malmö, säger Hossein Ashouri, projektledare på fastighets- och gatukontoret, i ett pressmeddelande.

Cykelbanan är en del i ett större projekt, enligt Malmö stad ska man nder de kommande 15 åren satsa stort på kollektivtrafik och cyklebanor som binder samman stadens olika delar, bland annat ska tre mil cykelväg byggas.

Tanken är att alla ska ha lika stor tillgång till staden, även när Malmö är betydligt större – 2050 beräknas antalet malmöiter vara 500 000, uppges i pressmeddelandet.

– Nu knyter vi samman nätet av cykelvägar genom Malmö ytterligare. Utbyggnaden på Tessins väg är en viktig förbindelse för många som pendlar mellan hemmet och arbetsplatsen. På sikt ska det finnas cykelväg hela vägen från Fridhem till Limhamns kalkbrott. Genom att skapa attraktiva hållbara resealternativ ger vi utrymme till fler transportslag än bilen, säger Andreas Schönström (S), ordförande i tekniska nämnden, i pressmeddelandet.

– Att bygga en cykelbana längs med Tessins väg är en viktig åtgärd för att förbättra mobiliteten för Malmöborna. Jag cyklar själv den här sträckan varje dag - en cykelbana kommer onekligen att göra den här färdvägen både säkrare och snabbare, säger Håkan Linné (L), vice ordförande i tekniska nämnden, i samma pressmeddelande.

Arbetet påbörjas måndagen den 10 februari och ska vara klart i augusti.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.125