23948sdkhjf

Unimog tar sikte på svenska snöröjare

| Av Morgan Andersson | Entreprenad | Tipsa redaktionen

Unimog och Aebi-Schmidt gör nu en riktad satsning till den svenska marknaden genom att erbjuda kompletta paket för snöröjning och halkbekämpning.

Mercedes-Benz Unimog-lastbilar har en stark position i Centraleuropa och används bland annat för snöröjning. Nu gör företaget en storsatsning på Sverige genom att i samarbete med schweiziska Aebi Schmidt erbjuda kompletta paket för snöröjning och halkbekämpning för den svenska marknaden. Givetvis kan fordonen även förses med färdiga lösningar för barmarksunderhåll.

Unimogs lastbilar fungerar med sin kraftfulla hydraulik, hög markfrigång och goda terrängegenskaper utmärkt som redskapsbärare. Sedan 2019 kan de i Sverige köpas med traktorregistrering, vilket ger nya affärsmöjligheter.

– Många köper en lastbil eller traktor av en leverantör och förser den med plogar från en annan och spridare från en tredje och kanske annan utrustning från en fjärde eftersom det är så man alltid gjort. Ibland blir resultatet bra, ibland mindre bra. Men det är alltid en lite komplicerad process att köpa och beställa, säger Claes Fehling, vice vd på Swedmog som är svensk generalagent för Mercedes-Benz Unimog.

Nu kommer vi och Aebi Schmidt i stället att kunna leverera kompletta fordon med exakt rätt utrustning monterad, anpassad och klar.

Företagen har haft ett nära samarbete sedan 2015 Mercedes-Benz utsåg Aebi Schmidt till certifierad Unimog Expert Partner. Innebörden är bland annat att företagen tillsammans utvecklar lösningar som redan från början är helt och hållet anpassade för just Unimog. Och att företaget i sin egen produktion kan gå in och anpassa fordon och utrustning för varandra.

Men samarbetet har pågått ända sedan 1950-talet då Schmidt, som firar 100 år i år, och Unimog inledde en relation som fortfarande består. Det är också under varumärket Schmidt som utrustningen nu finns tillgänglig – även de produkter som hämtats från de skandinaviska verksamheterna Broddway och Tellefsdal.

– Den som köper en lösning från oss eller Swedmog får en komplett lösning med rätt dimensionering. Kunden beställer en funktion och får ett färdigt paket där allt är anpassat in i detalj redan när de sätter sig i hytten första gången, säger Mette Engström som är vd för Aebi Schmidt i Sverige.

I Aebi Schmidts produktutbud ingår även grönytemaskiner och utrustning för barmarksunderhåll av gator och vägar.

– Vi kan ofta ge en kund förslag på hur de kan gå vidare från vinterunderhåll och med samma fordon även åta sig sommarjobb. Många gånger blir det en aha-upplevelse när de kommer på att vi kan göra så att de kan klippa vägkanter eller tvätta stolpar med samma fordon som de röjer snö, säger Mette Engström.

Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Bussbranschen välkomnar slopade reserestriktioner

Akut kris för Green cargo

Bolaget behöver snarast kapitaltillskott, som kan vara så stort som 2,2 miljarder.

Nu ökar resandet igen!

Peab stärker i syd

Fortsatt trögt för bussarna

FTI chockar producenterna – Förpackningsavgifter högre än Tysklands

FTI:s PACK@lunch som webinar blev ett bryskt uppvaknande för många i förpackningens värdekedja, inte minst förpackningsproducenter och varumärkesägare, som måste lägga dessa avgifter på sina priser för att föras vidare till handeln och slutligen konsumenterna.

Nyhetsbrev

Peab bygger i Värmland

Svart plast? Inget problem!

Norge bygger gigantisk batterifabrik

Ny rapport om företags arbete för cirkularitet

Fördjupning - Läget i basindustrin - del 2

Plus

Fem snabba frågor…

Masugnsslagg i tysk cement

Eget varumärke ska stärka Olssons export

Ny Kubota har landat

Kubota KX060-5 lanseras nu i Sverige.

Empack 2020 ställs in

Mässarrangören Easyfairs väljer att ställa in Empack 2020 som skulle ha gått 30 september - 1 oktober på Kistamässan i år. – En mässa är till för att generera affärer och driva branschen framåt, säger Ola Lundqvist, Klusterchef Industri på Easyfairs.

Plus

Fem snabba frågor...

Generationsresor i sikte

Svenska Maskinmässan flyttar till 2022

Beslutet har dröjt, men nu står det klart att även Svenska Maskinmässan på Solvalla skjuts på framtiden. Eftersom arrangerande Maskinleverantörerna har premiär för sin skogsmaskinsmässa nästa år får dock entreprenadmaskinerna vänta till juni 2022.

"Det är ett måste att dela upp det på flera år"

Komplext uppdrag i Skandiahamnen

Plus

Omrörning är mycket mer än att bara blanda lite

Många industriella processer är svåra att tänka sig utan omrörning. Det finns en del att tänka på för att utnyttja omröraren optimalt.

NCC bygger för 750 miljoner

Engcon varslar

Engcon i Strömsund varslar om uppsägning. Hur många som berörs av åtgärden är i skrivande stund oklart. Enligt företaget är det vikande efterfrågan på grund av covid-19-pandemin i kombination med oklarheter kring politiska beslut som orsakat varslet.

Halvvarmt uppdrag

337 hyreslägenheter till Eskilstuna

Nu utvärderas medel för bergtätning

Ny vd i Hybricon

Sandahlsbolagen köper två åkerier

Bredare bana i Linköping

Peab bygger utanför Göteborg

FTI-vd lämnar

Ny mobilitetsaktör i Stockholm

Peab bygger i Ängelholm

Trafikverkets plan för Gävle – Kramfors

Tvärstopp för Göta Kanal

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.112