23948sdkhjf

Unimog tar sikte på svenska snöröjare

| Av Morgan Andersson | Entreprenad | Tipsa redaktionen

Unimog och Aebi-Schmidt gör nu en riktad satsning till den svenska marknaden genom att erbjuda kompletta paket för snöröjning och halkbekämpning.

Mercedes-Benz Unimog-lastbilar har en stark position i Centraleuropa och används bland annat för snöröjning. Nu gör företaget en storsatsning på Sverige genom att i samarbete med schweiziska Aebi Schmidt erbjuda kompletta paket för snöröjning och halkbekämpning för den svenska marknaden. Givetvis kan fordonen även förses med färdiga lösningar för barmarksunderhåll.

Unimogs lastbilar fungerar med sin kraftfulla hydraulik, hög markfrigång och goda terrängegenskaper utmärkt som redskapsbärare. Sedan 2019 kan de i Sverige köpas med traktorregistrering, vilket ger nya affärsmöjligheter.

– Många köper en lastbil eller traktor av en leverantör och förser den med plogar från en annan och spridare från en tredje och kanske annan utrustning från en fjärde eftersom det är så man alltid gjort. Ibland blir resultatet bra, ibland mindre bra. Men det är alltid en lite komplicerad process att köpa och beställa, säger Claes Fehling, vice vd på Swedmog som är svensk generalagent för Mercedes-Benz Unimog.

Nu kommer vi och Aebi Schmidt i stället att kunna leverera kompletta fordon med exakt rätt utrustning monterad, anpassad och klar.

Företagen har haft ett nära samarbete sedan 2015 Mercedes-Benz utsåg Aebi Schmidt till certifierad Unimog Expert Partner. Innebörden är bland annat att företagen tillsammans utvecklar lösningar som redan från början är helt och hållet anpassade för just Unimog. Och att företaget i sin egen produktion kan gå in och anpassa fordon och utrustning för varandra.

Men samarbetet har pågått ända sedan 1950-talet då Schmidt, som firar 100 år i år, och Unimog inledde en relation som fortfarande består. Det är också under varumärket Schmidt som utrustningen nu finns tillgänglig – även de produkter som hämtats från de skandinaviska verksamheterna Broddway och Tellefsdal.

– Den som köper en lösning från oss eller Swedmog får en komplett lösning med rätt dimensionering. Kunden beställer en funktion och får ett färdigt paket där allt är anpassat in i detalj redan när de sätter sig i hytten första gången, säger Mette Engström som är vd för Aebi Schmidt i Sverige.

I Aebi Schmidts produktutbud ingår även grönytemaskiner och utrustning för barmarksunderhåll av gator och vägar.

– Vi kan ofta ge en kund förslag på hur de kan gå vidare från vinterunderhåll och med samma fordon även åta sig sommarjobb. Många gånger blir det en aha-upplevelse när de kommer på att vi kan göra så att de kan klippa vägkanter eller tvätta stolpar med samma fordon som de röjer snö, säger Mette Engström.

Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Industrijobb för BDX i Örnsköldsvik

Extrastämma för Hybricon

Kunskapsbrister leder till onödiga dödsfall

Bristande kunskaper, medveten försummelse eller fel på utrustning och maskiner är några faktorer som Arbetsmiljöverket lyfter fram som tänkbara orsaker till dödsfall på de svenska arbetsplatserna.

Corona-viruset ställer in Luxe Pack

Stålkoncernen anställer 1000

Jordens inre processer ska hetta upp Malmö

Nyhetsbrev

Först med pappersomslag

Garant plastbantar 20 ton

Entreprenör klar för norrländska asfaltjobb

NCC bygger vid Vättern

Mobil betongstation fixar jättesluss

När Dyckerhoff Balast fick uppdraget att leverera betongen till den 500 meter långa slussen i IJmuiden föll valet på en mobil betongstation från Liebherr med kapacitet att leverera 150 kubikmeter i timmen.

Han ska förstärka Fredheim i Sverige

Se filmen från Återvinningsgalan 2020!

Nu är filmen från Återvinningsgalan här!

En god Bellmanhistoria

Tävlingsmomentet har alltid varit viktigt för Bellman-gruppen. Det kan vara en anledning till företagets tillväxt både ekonomiskt och geografiskt sedan starten 1972. Och 2019 blev inget hack i kurvan – företaget redovisar ökningar av såväl omsättning som resultat.

Vd-skifte i Hüllert Maskin

Efter 46 år i företaget lämnar nu Nils-Gunnar Burge rollen som vd i familjeföretaget Hüllert Maskin. Efterträdaren Andreas Tagesson anställdes redan för tre år sedan som operativ chef och har sedan dess haft gott om tid att växa in i sin nya roll.

Trafikverket vill säkra mark

– Det finns fortsatt ett stort behov av att förbättra framkomligheten genom att binda samman Norra och Södra länken.

Logistikupphandling på gång i Järfälla

488 000 byggtransporter beräknas anlända till stadsutvecklingsprojektet Barkarbystaden i Järfälla under åren 2019 – 2032. Därför upphandlar nu kommunen en logistiklösning som ska styra och kontrollera byggtransporterna till området.

Volvo lanserar helt ny dubbeldäckare

Nu rullar Volvo 9700 DD, en helt ny dubbeldäckare för turist- och beställningstrafik – rt-forum har provkört bussen.

Dags för framtidsspaning

Rototilt + Steelwrist = sant

Krav på lättnader i kreditreglerna

Bostadsbyggandet har minskat drastiskt de två senaste åren – i Stockholms län byggs i dag mindre än hälften jämfört med 2017. Haveriet beror till stor del på regeringens skärpta kreditrestriktioner, anser Stockholms Handelskammare som nu kräver lättnader i regelverket.

Beslut: TiO2 ska klassificeras enligt kategori 2

TURBO-gruppen på Busstorget

Sveriges Bussföretags experter på turist- och beställningstrafik, TURBO-gruppen, är med på Busstorget 16-17 april på Aronsborg i Bålsta.

Rototilts strategi gick hem

Elflygspremiär i höst

Örebro vill beveka Trafikverket

Bostadsrätter i Bredäng

Hydroscand satsar i söder

Nytt kvarter i Barkarbystaden

Träigt avtal för Peab

Det går bra för LKAB - Dubblar utdelning till staten

Nobelt bygge på Stadsgårdskajen

Ingen spårväg i Lund förrän till nästa jul

Akuta åtgärder på E4-bro

Cykelsatsning i Malmö

Låg födelsevikt kan ge sämre kondition

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.109