23948sdkhjf

Vd lämnar Märsta Förenade

| Av Morgan Andersson | Entreprenad | Tipsa redaktionen

– Efter snart åtta fantastiska år som vd är det nu dags för mig att lämna över rodret. Både Märsta Förenade och jag själv behöver fokusera på nya utmaningar, säger Mikael Andersson som lett företaget under en synnerligen expansiv utvecklingsresa.

Mikael Andersson tillträdde som vd på Märsta Förenade 2012 och sedan dess har bolaget vuxit från 350 miljoner till 1 miljard kronor i omsättning. Under samma period har antalet kunduppdrag ökat från ungefär 25 000 per år till dagens drygt 75 000 samtidigt som antalet enheter ökat från drygt 220 till närmare 600.

Den stora tillväxten har gjort att Märsta Förenade är ett helt annat bolag i dag än för åtta år sedan. Vi har blivit ett av Sveriges största åkerier och är i dag en koncern. Detta kräver fokus på digitalisering, interna processer, hållbarhet och en tydlig struktur, och att också förvalta och bygga trygghet kring bolagets kunder och omsättning. Ett gediget arbete som måste säkerställas innan nästa resa in i framtiden kan påbörjas, säger Mikael Andersson.

När jag nu lämnar Märsta Förenade så vill jag in i ett nytt utmanande vd-uppdrag, utöver det kommer jag att fortsätta att arbeta i styrelser där jag kan bidra.

Enligt styrelseordförande Jan Olson har Mikael Andersson under hela sin tid på företaget varit en engagerad ledare med genuint intresse för alla delar av verksamheten.

Han har inte heller varit rädd för att med stor energi driva olika frågor.
Det kommer bli en stor utmaning att hitta ny vd och detta arbete har redan påbörjats, säger Jan Olson.

Tills vidare går Mats Trysefjord, som arbetat i företaget i mer än 20 år – bland annat som vice vd under en längre tid, in som vd till dess rekryteringen av ny vd är klar.

Mats Trysefjord känner vårt bolag väl och kommer att fungera utmärkt i rollen som vd i detta skede, säger Jan Olson.

Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Akut kris för Green cargo

Bolaget behöver snarast kapitaltillskott, som kan vara så stort som 2,2 miljarder.

Nu ökar resandet igen!

Peab stärker i syd

Fortsatt trögt för bussarna

FTI chockar producenterna – Förpackningsavgifter högre än Tysklands

FTI:s PACK@lunch som webinar blev ett bryskt uppvaknande för många i förpackningens värdekedja, inte minst förpackningsproducenter och varumärkesägare, som måste lägga dessa avgifter på sina priser för att föras vidare till handeln och slutligen konsumenterna.

Peab bygger i Värmland

Nyhetsbrev

Svart plast? Inget problem!

Norge bygger gigantisk batterifabrik

Ny rapport om företags arbete för cirkularitet

Fördjupning - Läget i basindustrin - del 2

Plus

Fem snabba frågor…

Masugnsslagg i tysk cement

Eget varumärke ska stärka Olssons export

Ny Kubota har landat

Kubota KX060-5 lanseras nu i Sverige.

Empack 2020 ställs in

Mässarrangören Easyfairs väljer att ställa in Empack 2020 som skulle ha gått 30 september - 1 oktober på Kistamässan i år. – En mässa är till för att generera affärer och driva branschen framåt, säger Ola Lundqvist, Klusterchef Industri på Easyfairs.

Plus

Fem snabba frågor...

Generationsresor i sikte

Svenska Maskinmässan flyttar till 2022

Beslutet har dröjt, men nu står det klart att även Svenska Maskinmässan på Solvalla skjuts på framtiden. Eftersom arrangerande Maskinleverantörerna har premiär för sin skogsmaskinsmässa nästa år får dock entreprenadmaskinerna vänta till juni 2022.

"Det är ett måste att dela upp det på flera år"

Komplext uppdrag i Skandiahamnen

Plus

Omrörning är mycket mer än att bara blanda lite

Många industriella processer är svåra att tänka sig utan omrörning. Det finns en del att tänka på för att utnyttja omröraren optimalt.

NCC bygger för 750 miljoner

Engcon varslar

Engcon i Strömsund varslar om uppsägning. Hur många som berörs av åtgärden är i skrivande stund oklart. Enligt företaget är det vikande efterfrågan på grund av covid-19-pandemin i kombination med oklarheter kring politiska beslut som orsakat varslet.

Epiroc varslar i Sverige

Epiroc varslar 425 befattningar i Sverige om uppsägning. Orsaken är lägre global efterfrågan från gruv- och infrastrukturbolag till följd av covid-19-pandemin.

Halvvarmt uppdrag

337 hyreslägenheter till Eskilstuna

Nu utvärderas medel för bergtätning

Ny vd i Hybricon

Sandahlsbolagen köper två åkerier

Bredare bana i Linköping

Peab bygger utanför Göteborg

FTI-vd lämnar

Ny mobilitetsaktör i Stockholm

Peab bygger i Ängelholm

Trafikverkets plan för Gävle – Kramfors

Tvärstopp för Göta Kanal

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.156