23948sdkhjf

Hultafors får mer på fötterna

Hultafors Group stärker sin position inom personlig skyddsutrustning genom att förvärva Emma, en europeisk spelare inom skyddsskor med stark närvaro i centrala Europa med fokus på Benelux-länderna.

Förvärvet ingår i Hultafors Groups strategi att stärka sin position inom personlig skyddsutrustning i Europa och Nordamerika. Förhoppningen är att förvärvet bland annat ska stärka såväl marknadsföring och försäljning som försörjningskedjan genom bland annat en skoproducerande fabrik.

Vi är övertygade om att Emma kommer att utgöra ett mycket bra komplement till vår existerande affär inom skyddsskor utifrån flera perspektiv, inte minst kopplat till deras produktportfölj och den geografiska och kundsegmentsspecifika närvaron de har. Vi är också exalterade över de resultat som Emma uppnått inom hållbarhetsområdet, exempelvis genom sitt cirkulära koncept och innovativa återvinningssystem, säger Ole Kristian Jødahl, vd på Hultafors Group AB.

Emma hade under 2019 en nettoförsäljning som anges till 23 miljoner euro med en lönsamhetsnivå i linje med Hultafors Groups strategiska målsättning. Företaget har cirka 140 anställda och har nyligen etablerat en fabrik för produktion av skyddsskor i Kerkrade, Nederländerna.

Hultafors Groups starka närvaro i Europa och Nordamerika kommer att utgöra en perfekt grund för att ta Emmas nuvarande affär till nästa nivå, säger Emmas vd Tom Hermans.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.079