23948sdkhjf

Tetra Pak-chef tar över i Syntegon

| Av Marcus Petersson | Packnet | Tipsa redaktionen

Syntegon Technology utser Michael Grosse till ny verkställande direktör. Michael Grosse tillträder tjänsten den 1 mars 2020. Nuvarande vd Stefan Koenig lämnar företaget.

Läs också: Tetra Pak-miljardären Hans Rausing är död

I dagarna blev skilsmässan från industrikoncernen Bosch klar och det nya namnet, på det som tidigare var Bosch Packaging Technology, Syntegon Technology presenterades. Nu är det dags för andra steget. En ny vd (CEO) tillsätts från och med den 1 mars.

Dr Michael Grosse kommer närmast från en plats i Tetra Paks globala ledningsteam, där han på senare år bland annat har varit ansvarig för expansionen av företagets tjänsteutbud, Global Service Business. Han började på Tetra Pak 2003 och har en gedigen bakgrund från internationell ingenjörsverksamhet i olika ledande roller, särskilt inom process- och förpackningsteknologi för livsmedel.

Han anses som mycket kunnig inom produktutveckling med ny teknologi och hade innan han började på Tetra Pak chefsbefattningar inom bilindustrin. Hans breda kontaktnät inom livsmedelssektorn tros bli en stor tillgång för Syntegon.

Han efterträder dr Stefan Koenig som tillträdde som vd för Bosch Packaging Technology 2016. Han efterträdde i sin tur den legendariske vd:n Friedbert Klefenz, som i ett och ett halvt decennium ledde Bosch Packaging Technology, till det världsledande maskinföretag för förpackningar det är idag med det nya namnet Syntegon Technology. Stefan Koenig med totalt 24 år i Bosch-koncernen fick nästan omedelbart uppdraget att hitta en nya ägare till Bosch Packaging Technology.

Läs också: Vinster med förnybara material i cirkulär ekonomi

Efter att ha varit till salu i ett år köpte CVC Capital Partners företaget för en okänd summa sommaren 2019. I början av året var affären helt slutförd och det nya namnet Syntegon Technology presenterades.

– Vi är mycket nöjda med att ha vunnit över dr Michael Grosse, en extremt erfaren och framgångsrik chef, till Syntegon Technology. Nästan två decennier av ledningserfarenhet inom förpackningsmaskinindustrin och ett internationellt industrinätverk är utmärkta förutsättningar för att ytterligare främja en framgångsrik utveckling av Syntegon Tehnology. Samtidigt vill jag uttrycka min uppriktiga tacksamhet till dr Stefan Koenig. Han har gjort Syntegon Technology en fantastisk tjänst – under hans ledning har företaget inte bara blivit oberoende utan också mer lönsamt och mer konkurrenskraftigt, säger Marc Strobel, ordförande i styrelsen för Syntegon Technology.

– Jag ser mycket fram emot min nya position inom Syntegon Technology. På grund av dess höga standard inom kvalitet och långa tradition är Syntegon Technology ett enastående företag inom förpackningsindustrin. Tillsammans med Syntegon Technology-teamet kommer jag särskilt att fokusera på att ytterligare förbättra kundnöjdheten och lönsamheten, säger Michael Grosse.

– Dessutom vill vi erbjuda våra kunder ännu mer innovativa och hållbara förpackningslösningar i framtiden och till fullo utnyttja de möjligheter som digitaliseringen erbjuder.

Utöver förändringen på vd-nivå kommer Walter Bickel att ta en ny plats i styrelsen för Syntegon Technology från och med den 1 mars 2020. I sin nya befattning kommer han att ansvara för att driva koncernens omvandlingsprocess framåt. Dr Walter Bickel har haft många ledande befattningar inom maskinindustri och fordonsindustri. Han är en erkänd expert på förändringsprogram för vinstförbättring och omstrukturering av affärsmodeller för ytterligare tillväxtpotential.

2014-2018 var han vd och CFO för den internationella folietillverkaren Treofan. Tidigare befattningar inkluderar COO och därefter medlem av styrelsen för robottillverkaren KUKA samt styrelseordförande för Maillefer Group.

Mer om: Syntegon | Tetra Pak
Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Industrijobb för BDX i Örnsköldsvik

Extrastämma för Hybricon

Kunskapsbrister leder till onödiga dödsfall

Bristande kunskaper, medveten försummelse eller fel på utrustning och maskiner är några faktorer som Arbetsmiljöverket lyfter fram som tänkbara orsaker till dödsfall på de svenska arbetsplatserna.

Corona-viruset ställer in Luxe Pack

Stålkoncernen anställer 1000

Jordens inre processer ska hetta upp Malmö

Nyhetsbrev

Först med pappersomslag

Garant plastbantar 20 ton

Entreprenör klar för norrländska asfaltjobb

NCC bygger vid Vättern

Mobil betongstation fixar jättesluss

När Dyckerhoff Balast fick uppdraget att leverera betongen till den 500 meter långa slussen i IJmuiden föll valet på en mobil betongstation från Liebherr med kapacitet att leverera 150 kubikmeter i timmen.

Han ska förstärka Fredheim i Sverige

Se filmen från Återvinningsgalan 2020!

Nu är filmen från Återvinningsgalan här!

En god Bellmanhistoria

Tävlingsmomentet har alltid varit viktigt för Bellman-gruppen. Det kan vara en anledning till företagets tillväxt både ekonomiskt och geografiskt sedan starten 1972. Och 2019 blev inget hack i kurvan – företaget redovisar ökningar av såväl omsättning som resultat.

Vd-skifte i Hüllert Maskin

Efter 46 år i företaget lämnar nu Nils-Gunnar Burge rollen som vd i familjeföretaget Hüllert Maskin. Efterträdaren Andreas Tagesson anställdes redan för tre år sedan som operativ chef och har sedan dess haft gott om tid att växa in i sin nya roll.

Trafikverket vill säkra mark

– Det finns fortsatt ett stort behov av att förbättra framkomligheten genom att binda samman Norra och Södra länken.

Logistikupphandling på gång i Järfälla

488 000 byggtransporter beräknas anlända till stadsutvecklingsprojektet Barkarbystaden i Järfälla under åren 2019 – 2032. Därför upphandlar nu kommunen en logistiklösning som ska styra och kontrollera byggtransporterna till området.

Volvo lanserar helt ny dubbeldäckare

Nu rullar Volvo 9700 DD, en helt ny dubbeldäckare för turist- och beställningstrafik – rt-forum har provkört bussen.

Dags för framtidsspaning

Rototilt + Steelwrist = sant

Krav på lättnader i kreditreglerna

Bostadsbyggandet har minskat drastiskt de två senaste åren – i Stockholms län byggs i dag mindre än hälften jämfört med 2017. Haveriet beror till stor del på regeringens skärpta kreditrestriktioner, anser Stockholms Handelskammare som nu kräver lättnader i regelverket.

Beslut: TiO2 ska klassificeras enligt kategori 2

TURBO-gruppen på Busstorget

Sveriges Bussföretags experter på turist- och beställningstrafik, TURBO-gruppen, är med på Busstorget 16-17 april på Aronsborg i Bålsta.

Rototilts strategi gick hem

Elflygspremiär i höst

Örebro vill beveka Trafikverket

Bostadsrätter i Bredäng

Hydroscand satsar i söder

Nytt kvarter i Barkarbystaden

Träigt avtal för Peab

Det går bra för LKAB - Dubblar utdelning till staten

Nobelt bygge på Stadsgårdskajen

Ingen spårväg i Lund förrän till nästa jul

Akuta åtgärder på E4-bro

Cykelsatsning i Malmö

Låg födelsevikt kan ge sämre kondition

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.143