23948sdkhjf

”Quickchange är vårt största utvecklingsprojekt någonsin”

| Av Ulrika Andersson | Entreprenad | Tipsa redaktionen

Rototilts ledning har stora förhoppningar på sitt nya ”kompromisslösa” snabbkopplingssystem. – Jag fick både dubbel- och trippelkolla siffrorna, det kändes nästan för bra för att vara sant.

Som Leveranstidningen Entreprenad redan berättat har Rototilt tagit fram ett eget snabbfästessystem – Rototilt Quickchange.

Läs också: Rototilt prisade i Tyskland

Företaget uppger att ambitionerna varit extremt höga i arbetet med att ta fram produkten, som ska kunna levereras redan i april.

– Effektivitet och säkerhet måste gå hand i hand. Rototilt Quickchange säkerställer nu att maskinförare får både och, oavsett vad de jobbar med och oavsett hur grävmaskinen är bestyckad, uppger Sven-Roger Ekström,  produktchef på Rototilt, i ett pressmeddelande.

Företaget lyfter bland annat fram att den nya konstruktionen ska öka hydraulflödet och hävdar att det ska bli upp till 50 procent högre än konkurrerande lösningar

– Det är fördelen med att bygga från grunden. Vi har inte nöjt oss med att försöka förbättra delar av en gammal lösning. Vi har valt en helt kompromisslös väg framåt, säger Niklas Bjuhr Vice President R&D på Rototilt, i ett pressmeddelandet.

Läs också: Snabb snackis från Rototilt

Flera patentsökta lösningar ligger till grund för produkten och Rototilt uppger att man genom att ta över produktutvecklingen för hela systemet kan driva tekniken framåt på ett helt nytt sätt.

–  Quickchange är vårt största utvecklingsprojekt någonsin och öppnar upp helt nya möjligheter för grävmaskinsförare och våra samarbetspartners, men även för oss som företag. Vi gör den här satsningen till följd av en stor efterfrågan från kunder som önskar se en helhetslösning från oss där vi tar hela produktansvaret, säger Sven-Roger Ekström.

Rototilt lyfter fram att företagets eget säkerhetslås, Securelock kommer att vara standard i Quickchange.

– Det helautomatiska snabbfästessystemet innebär dels en enorm effektivitetsökning då grävmaskinsföraren inte ens behöver lämna hytten för att byta mellan olika hydrauliska redskap. Samtidigt ökar säkerheten markant då ingen behöver röra sig runt maskinen i samband med redskapsbyten eller behöver oroa sig för tappade eller pendlande redskap, säger Sven-Roger Ekström.

Enligt Rototilt visar tester dessutom att livslängden ökar rejält.

– Jag fick både dubbel- och trippelkolla siffrorna, det kändes nästan för bra för att vara sant. Men här har vår utvecklingsavdelning återigen överträffat sig själv, säger Per Väppling Vice President Marketing & Sales på Rototilt, i pressmeddelandet.

Mer om: Rototilt
Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Kina – en ljuspunkt på Volvos himmel

Med ett undantag har det i år varit kraftiga nedgångar på Volvo CE:s viktigaste marknader. Undantaget är Kina som är den främsta orsaken till att företagets nettoomsättning ”bara” minskade med 15 procent till 22,9 miljarder kronor under årets andra kvartal.

Svensktillverkat tillbehör som bryts ner med tiden

Tufft för företagare, men färre konkurser

757 byggrelaterade företag gick i konkurs under årets sju första månader, enligt färsk statistik från UC. Med det ligger byggindustrin fortfarande i topp antalsmässigt. Jämfört med samma period förra året stannade dock ökningen på fem procent.

Kryssarstopp i Norge

Efter coronadrabbade kryssaren på Hurtigruten – nu har Norge satt stopp för alla kryssningsfartyg med fler än 100 personer ombord.

Ball i täten för vindkraftsel

Nytt förpackningsföretag på nätet

Nytt förpackningsföretag satsar enbart på e-handel. Pacsome lanserar webbtjänst på fem marknader.

Nyhetsbrev

PolyOne+Clariant Masterbatch=Avient

Drabbades värst av coronakrien

Peab asfalterar i norr

Peab Asfalt har räknat hem ett par fleråriga beläggningsjobb i norra Sverige – uppdrag som beskrivs som strategiskt viktiga för företaget i regionen.

Nu börjar bygget av världens största fusionsreaktor

Rolling Optics i avtal med kinesiska YUTO

Svenskt projekt vill skeppa plastfabrik till Etiopien

Premiär för livstreamad gala

The 2020 Carton E-vent & Awards kommer att vara öppen för alla.

Ny VD

Miller Graphics förvärvar Lito AB

Den 1 augusti 2020 förvärvade Miller Graphics Lito AB.

Mässan framflyttad: Vill säkerställa att internationella resor normaliserats

Green Landscaping tar för sig i Stockholm

Ny hos Eneroth

Plus

Nytt ryck i Tunga Bussligan

Under juli visar ett fabrikat på ett riktigt ryck i Tunga Bussligan - samtidigt sackar ledaren, det visar Bil Swedens statistik.

Nyabs största i Mälardalen

Nyab fortsätter sin offensiv, inte bara i norra Sverige. För cirka nio månader sedan inleddes verksamhet även i Stockholm och nu har företaget tilldelats sitt hittills största projekt i regionen i form av den så kallade Trollesundsvägen.

Årets Fakumafest ställs in

Nyab tar hem rekordentreprenad

Ombyggnaden av E4 mellan Haparanda och Salmis. enligt ett kontrakt på cirka 176 miljoner kronor, innebär Nyab Infrastrukturs hittills största vägentreprenad sedan företaget bildades för snart tre år sedan.

Bra juli för bussarna

Gällivare vill ha Hybrit-anläggning

Näringslivet och en bred politisk samstämmighet gör nu sitt bästa för att den planerade demonstrationsanläggning som krävs i jakten på fossilfri ståltillverkning ska placeras i Gällivare, nära såväl råvara som vattenkraft.

5 000 bort från Scania

Transportstyrelsen polisanmäler trafikskola

Tredje gången för BDX

Mångfacetterat uppdrag för NCC

Malmö har fått ett liftcenter

Svag juni för bussarna

Halvvarmt uppdrag i norr

APak & Volvo Cars utökar samarbetet

En mil bergtunnel – men var ska den dras?

Trafikverket tar ett helhetsgrepp om de nya stambanorna

De får förbereda för Norrbotniabanan

Nödiga tjuvar slog till mot lastbil

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.156