23948sdkhjf

Dahlsten till Busstorget

| Av Redaktionen | RT-Forum | Tipsa redaktionen

Transportföretagens vd kommer till Busstorget i april för att presentera sig själv och ge sina synpunkter på bussturism och andra branschfrågor.

11 november tillträdde Marcus Dahlsten rollen som ny vd för Transportföretagen. Att arbeta för medlemsföretag och med näringslivet löper som en röd tråd genom hans karriär, som gått via såväl Företagarna som rollen som biträdande förhandlingschef hos Teknikföretagen.

I sin egenskap av vd för Transportföretagen inom Svenskt Näringsliv är Marcus Dahlsten också vd för Sveriges Bussföretag. På Busstorget blir det alltså ett utmärkt tillfälle för bussresearrangörer och dem närstående deltagare att träffa högste chefen för branschen som är tämligen ny på jobbet.

I grund och botten är jag jurist, sedan har jag ett stort intresse för branschfrågor och samhället i stort med en särskild vurm för ett fritt näringsliv, säger Marcus Dahlsten.

Ett av ans stora intressen är idrott där bästa minnet är VM-bronset i herrfotboll 1994. Som ledare beskriver han sig som pragmatisk – och han har en tydlig bild av sitt uppdrag:

Det viktigaste i mitt nya arbete blir att leverera medlemsnytta. Att leda en organisation av det här slaget, som består av medlemsföretag och medarbetare som ofta är besjälade av sitt uppdrag och med stor egen initiativkraft, innebär att min roll i många delar blir att styra riktningen tillsammans med våra medlemmar snarare än att peka med hela handen.

Busstorget genomförs 16-17 april på Aronsborgs Konferenshotell i Bålsta. Arrangör är Sveriges Bussföretag som ingår i Transportföretagen och Svenskt Näringsliv, fordonstillverkarna Mercedes-Benz, Setra, Neoplan, MAN, Scania, Volvo, VDL samt tidningarna Res- och Trafikforum.

Mer information om Busstorget och anmäla deltagande, klicka HÄR!

Från början var Busstorget en del av TUR-mässan som vi arrangerade i Göteborg i många år. 2015 utvecklade vi Busstorget till ett mer personligt och kunskapsbaserat möte med möjlighet för deltagarna att få träffas i en trevlig miljö. Därför flyttade Busstorget ut från TUR-mässan och i dag är Busstorget ett ambulerande event med turism och resmål som inriktning.

Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Bussbranschen välkomnar slopade reserestriktioner

Akut kris för Green cargo

Bolaget behöver snarast kapitaltillskott, som kan vara så stort som 2,2 miljarder.

Nu ökar resandet igen!

Peab stärker i syd

Fortsatt trögt för bussarna

FTI chockar producenterna – Förpackningsavgifter högre än Tysklands

FTI:s PACK@lunch som webinar blev ett bryskt uppvaknande för många i förpackningens värdekedja, inte minst förpackningsproducenter och varumärkesägare, som måste lägga dessa avgifter på sina priser för att föras vidare till handeln och slutligen konsumenterna.

Nyhetsbrev

Peab bygger i Värmland

Svart plast? Inget problem!

Norge bygger gigantisk batterifabrik

Ny rapport om företags arbete för cirkularitet

Fördjupning - Läget i basindustrin - del 2

Plus

Fem snabba frågor…

Masugnsslagg i tysk cement

Eget varumärke ska stärka Olssons export

Ny Kubota har landat

Kubota KX060-5 lanseras nu i Sverige.

Empack 2020 ställs in

Mässarrangören Easyfairs väljer att ställa in Empack 2020 som skulle ha gått 30 september - 1 oktober på Kistamässan i år. – En mässa är till för att generera affärer och driva branschen framåt, säger Ola Lundqvist, Klusterchef Industri på Easyfairs.

Plus

Fem snabba frågor...

Generationsresor i sikte

Svenska Maskinmässan flyttar till 2022

Beslutet har dröjt, men nu står det klart att även Svenska Maskinmässan på Solvalla skjuts på framtiden. Eftersom arrangerande Maskinleverantörerna har premiär för sin skogsmaskinsmässa nästa år får dock entreprenadmaskinerna vänta till juni 2022.

"Det är ett måste att dela upp det på flera år"

Komplext uppdrag i Skandiahamnen

Plus

Omrörning är mycket mer än att bara blanda lite

Många industriella processer är svåra att tänka sig utan omrörning. Det finns en del att tänka på för att utnyttja omröraren optimalt.

NCC bygger för 750 miljoner

Engcon varslar

Engcon i Strömsund varslar om uppsägning. Hur många som berörs av åtgärden är i skrivande stund oklart. Enligt företaget är det vikande efterfrågan på grund av covid-19-pandemin i kombination med oklarheter kring politiska beslut som orsakat varslet.

Halvvarmt uppdrag

337 hyreslägenheter till Eskilstuna

Nu utvärderas medel för bergtätning

Ny vd i Hybricon

Sandahlsbolagen köper två åkerier

Bredare bana i Linköping

Peab bygger utanför Göteborg

FTI-vd lämnar

Ny mobilitetsaktör i Stockholm

Peab bygger i Ängelholm

Trafikverkets plan för Gävle – Kramfors

Tvärstopp för Göta Kanal

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.109