23948sdkhjf

Rototilt lanserar snabbfäste

| Av Ulrika Andersson | Entreprenad | Tipsa redaktionen

Rototilt har tagit fram ett nytt snabbfästessystem – Rototilt Quick Change beskrivs som företagets ”största utvecklingsprojekt någonsin”.

Det har rått en del hemlighetsmakeri kring den nya produkten, Rototilt har vinnlagt sig om att släppa nyheten lite i taget för att bygga upp intresset för det som beskrivs som företagets ”största utvecklingsprojekt någonsin”.

Läs också: Snabb snackis från Rototilt

Nu släpper de nyheten fullt ut, det handlar om ett helautomatiskt snabbfästessystem som ska göra det möjligt att byta hydrauliska redskap säkert och enkelt, utan att behöva lämna hytten.

Företaget har sökt patent för flera av de nya lösningarna och hävdar att varje komponent och funktion är perfekt integrerad med företagets tiltrotatorer, maskinfästen och redskap.

Detta borgar för en lång livslängd hävdar företaget, som också utlovar ökad prestanda och slitstyrka, samt en ”optimerad grävgeometri.”

Hydraulkopplingarna ska vara robust inbyggda, den nya designen ska dessutom optimera hydrauliken och flödet, Rototilt talar om upp till 50 procent högre flöde, något som ska göra det möjligt att använda riktigt krävande redskap.

Maskinfästet ska kunna hanteras automatiskt från hytten, Rototilts eget säkerhetslås Securelock ska dessutom eliminera risken för att redskapen pendlar eller tappas, lovar företaget.

Rototilt lyfter fram säkerhetsdetaljerna på maskinfästet och redskapsfästen, till exempel en fjäderbelastad låscylinder, flat anliggningsyta på låskolvarna samt ett konstant låstryck i låscylindern som ska säkerställas av att en backventil ska hålla fast redskapet även om hydraultrycket faller.

Företaget lyfter också fram att en kapslad fjäder i hydraulkoppling ska eliminera risken för kontaminering av maskinens hydraulsystem om fjädern skulle brista och att en förbättrad design av täcklucka och tätning ska skydda kopplingarna mot smuts och föroreningar.

Snabbkopplingen kommer att premiärvisas på Conexpo i Las Vegas i mars och enligt Rototilt ska leveranserna kunna börja redan i april.

Mer om: Rototilt
Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Akut kris för Green cargo

Bolaget behöver snarast kapitaltillskott, som kan vara så stort som 2,2 miljarder.

Nu ökar resandet igen!

Peab stärker i syd

Fortsatt trögt för bussarna

FTI chockar producenterna – Förpackningsavgifter högre än Tysklands

FTI:s PACK@lunch som webinar blev ett bryskt uppvaknande för många i förpackningens värdekedja, inte minst förpackningsproducenter och varumärkesägare, som måste lägga dessa avgifter på sina priser för att föras vidare till handeln och slutligen konsumenterna.

Peab bygger i Värmland

Nyhetsbrev

Svart plast? Inget problem!

Norge bygger gigantisk batterifabrik

Ny rapport om företags arbete för cirkularitet

Fördjupning - Läget i basindustrin - del 2

Plus

Fem snabba frågor…

Masugnsslagg i tysk cement

Eget varumärke ska stärka Olssons export

Ny Kubota har landat

Kubota KX060-5 lanseras nu i Sverige.

Empack 2020 ställs in

Mässarrangören Easyfairs väljer att ställa in Empack 2020 som skulle ha gått 30 september - 1 oktober på Kistamässan i år. – En mässa är till för att generera affärer och driva branschen framåt, säger Ola Lundqvist, Klusterchef Industri på Easyfairs.

Plus

Fem snabba frågor...

Generationsresor i sikte

Svenska Maskinmässan flyttar till 2022

Beslutet har dröjt, men nu står det klart att även Svenska Maskinmässan på Solvalla skjuts på framtiden. Eftersom arrangerande Maskinleverantörerna har premiär för sin skogsmaskinsmässa nästa år får dock entreprenadmaskinerna vänta till juni 2022.

"Det är ett måste att dela upp det på flera år"

Komplext uppdrag i Skandiahamnen

Plus

Omrörning är mycket mer än att bara blanda lite

Många industriella processer är svåra att tänka sig utan omrörning. Det finns en del att tänka på för att utnyttja omröraren optimalt.

NCC bygger för 750 miljoner

Engcon varslar

Engcon i Strömsund varslar om uppsägning. Hur många som berörs av åtgärden är i skrivande stund oklart. Enligt företaget är det vikande efterfrågan på grund av covid-19-pandemin i kombination med oklarheter kring politiska beslut som orsakat varslet.

Epiroc varslar i Sverige

Epiroc varslar 425 befattningar i Sverige om uppsägning. Orsaken är lägre global efterfrågan från gruv- och infrastrukturbolag till följd av covid-19-pandemin.

Halvvarmt uppdrag

337 hyreslägenheter till Eskilstuna

Nu utvärderas medel för bergtätning

Ny vd i Hybricon

Sandahlsbolagen köper två åkerier

Bredare bana i Linköping

Peab bygger utanför Göteborg

FTI-vd lämnar

Ny mobilitetsaktör i Stockholm

Peab bygger i Ängelholm

Trafikverkets plan för Gävle – Kramfors

Tvärstopp för Göta Kanal

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.188