23948sdkhjf

OxyCheck rullas ut i USA

| Av Marcus Petersson | Packnet | Tipsa redaktionen

GEA OxyCheck har godkänts för den amerikanska marknaden.

GEA har fått FDA-godkännande för sensortekniken som används i GEA OxyCheck för att kontrollera förpackningskvaliteten på livsmedel i MAP-förpackningar (modifierad atmosfär). Efter godkännandet av FDA (U.S. Food and Drug Administration) börjar försäljningen av den innovativa GEA OxyCheck på denna för GEA viktiga marknad.

GEA hävdar att OxyCheck är världens första mätsystem för kontinuerlig in-line kontroll av syrenivån och förseglingstätheten på varje enskild förpackning i en MAP-förpackningslinje. Lanseringen sker just nu på International Production & Processing Expo (IPPE) i Atlanta, Georgia, USA, 28-30 januari 2020.

GEA OxyCheck inspekterar varje MAP-förpackning icke-invasivt för syreinnehåll efter försegling i en GEA-termoformer. Fram tills nu har det bara varit möjligt att testa enstaka förpackningar genom att ta stickprov och samtidigt förstöra förpackningen. GEA OxyCheck som nu lanseras i USA har sedan en tidigare använts med stor framgång i Europa, menar GEA.

– OxyCheck kommer att vara en viktig tillgång i vår termoformningslinje. Stora kunder har redan visat intresse och väntat på den nya tekniken. På IPPE visar vi vår nya termoformer, GEA PowerPak PLUS tillsammans med GEA OxyCheck. Båda har utvecklats för att underlätta kundens förpackningsarbete, vilket innebär mer effektivitet, förbättrad förpackningskvalitet, minskad filmförbrukning och en enkel hantering, samtidigt säkra process-sekvenser och ökad tillgänglighet, säger Steve McGady, GEA chef för Equipment Sales, Slicing and Packaging, North America.

Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Akut kris för Green cargo

Bolaget behöver snarast kapitaltillskott, som kan vara så stort som 2,2 miljarder.

Nu ökar resandet igen!

Peab stärker i syd

Fortsatt trögt för bussarna

FTI chockar producenterna – Förpackningsavgifter högre än Tysklands

FTI:s PACK@lunch som webinar blev ett bryskt uppvaknande för många i förpackningens värdekedja, inte minst förpackningsproducenter och varumärkesägare, som måste lägga dessa avgifter på sina priser för att föras vidare till handeln och slutligen konsumenterna.

Peab bygger i Värmland

Nyhetsbrev

Svart plast? Inget problem!

Norge bygger gigantisk batterifabrik

Ny rapport om företags arbete för cirkularitet

Fördjupning - Läget i basindustrin - del 2

Plus

Fem snabba frågor…

Masugnsslagg i tysk cement

Eget varumärke ska stärka Olssons export

Ny Kubota har landat

Kubota KX060-5 lanseras nu i Sverige.

Empack 2020 ställs in

Mässarrangören Easyfairs väljer att ställa in Empack 2020 som skulle ha gått 30 september - 1 oktober på Kistamässan i år. – En mässa är till för att generera affärer och driva branschen framåt, säger Ola Lundqvist, Klusterchef Industri på Easyfairs.

Plus

Fem snabba frågor...

Generationsresor i sikte

Svenska Maskinmässan flyttar till 2022

Beslutet har dröjt, men nu står det klart att även Svenska Maskinmässan på Solvalla skjuts på framtiden. Eftersom arrangerande Maskinleverantörerna har premiär för sin skogsmaskinsmässa nästa år får dock entreprenadmaskinerna vänta till juni 2022.

"Det är ett måste att dela upp det på flera år"

Komplext uppdrag i Skandiahamnen

Plus

Omrörning är mycket mer än att bara blanda lite

Många industriella processer är svåra att tänka sig utan omrörning. Det finns en del att tänka på för att utnyttja omröraren optimalt.

NCC bygger för 750 miljoner

Engcon varslar

Engcon i Strömsund varslar om uppsägning. Hur många som berörs av åtgärden är i skrivande stund oklart. Enligt företaget är det vikande efterfrågan på grund av covid-19-pandemin i kombination med oklarheter kring politiska beslut som orsakat varslet.

Epiroc varslar i Sverige

Epiroc varslar 425 befattningar i Sverige om uppsägning. Orsaken är lägre global efterfrågan från gruv- och infrastrukturbolag till följd av covid-19-pandemin.

Halvvarmt uppdrag

337 hyreslägenheter till Eskilstuna

Nu utvärderas medel för bergtätning

Ny vd i Hybricon

Sandahlsbolagen köper två åkerier

Bredare bana i Linköping

Peab bygger utanför Göteborg

FTI-vd lämnar

Ny mobilitetsaktör i Stockholm

Peab bygger i Ängelholm

Trafikverkets plan för Gävle – Kramfors

Tvärstopp för Göta Kanal

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.625