23948sdkhjf

OxyCheck rullas ut i USA

| Av Marcus Petersson | Packnet | Tipsa redaktionen

GEA OxyCheck har godkänts för den amerikanska marknaden.

GEA har fått FDA-godkännande för sensortekniken som används i GEA OxyCheck för att kontrollera förpackningskvaliteten på livsmedel i MAP-förpackningar (modifierad atmosfär). Efter godkännandet av FDA (U.S. Food and Drug Administration) börjar försäljningen av den innovativa GEA OxyCheck på denna för GEA viktiga marknad.

GEA hävdar att OxyCheck är världens första mätsystem för kontinuerlig in-line kontroll av syrenivån och förseglingstätheten på varje enskild förpackning i en MAP-förpackningslinje. Lanseringen sker just nu på International Production & Processing Expo (IPPE) i Atlanta, Georgia, USA, 28-30 januari 2020.

GEA OxyCheck inspekterar varje MAP-förpackning icke-invasivt för syreinnehåll efter försegling i en GEA-termoformer. Fram tills nu har det bara varit möjligt att testa enstaka förpackningar genom att ta stickprov och samtidigt förstöra förpackningen. GEA OxyCheck som nu lanseras i USA har sedan en tidigare använts med stor framgång i Europa, menar GEA.

– OxyCheck kommer att vara en viktig tillgång i vår termoformningslinje. Stora kunder har redan visat intresse och väntat på den nya tekniken. På IPPE visar vi vår nya termoformer, GEA PowerPak PLUS tillsammans med GEA OxyCheck. Båda har utvecklats för att underlätta kundens förpackningsarbete, vilket innebär mer effektivitet, förbättrad förpackningskvalitet, minskad filmförbrukning och en enkel hantering, samtidigt säkra process-sekvenser och ökad tillgänglighet, säger Steve McGady, GEA chef för Equipment Sales, Slicing and Packaging, North America.

Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Här kan coronaviruset diagnostiseras i Sverige

Infraprojekt nominerade till arkitektpris

10 mars presenteras vinnaren bland de fyra anläggningar som nominerats till Trafikverkets arkitekturpris 2019. Samtliga nominerade förslag finns i de tre storstadsområdena och är uppförda av externa byggherrar.

Slutar som VD

Fem snabba frågor...

...till Peter Örn som kommer att vara moderator på Kollektivtrafikdagen 13 maj i år, ett av årets viktigaste branschmöten.

Eldrivet för fastighetsskötare

Högre krav på framtidens förare

Framtidens maskinförare måste ha både språkkunskaper, tekniska  och sociala färdigheter, tror Zeppelin Sveriges vd Torbjörn Wilson. –  Teknikutvecklingen går snabbt.

Nyhetsbrev

Eldrivna sopbilar på gång från Mercedes

Bostadsrätter i Bredäng

Maskinentreprenörerna vill ha verklighetsförankrat avtal

Högre övertidsersättning och rätt till dygnsvila på betald arbetstid finns bland de krav Byggnads lagt fram inför förhandlingarna om Entreprenadmaskinavtalet. Maskinentreprenörerna kräver å sin sida ett avtal förankrat i verkligheten och med större möjligheter till individuell lönesättning.

Han blir ny vd för Preem

Plus

Kinesiska avhopp från Interpack

Uppladdningen inför Interpack har börjat. Pressmeddelanden börjar strömma in och igår höll Messe Düsseldorf pressträff med skandinavisk branschmedia.

Epiroc i australiskt automationsprojekt

Hydroscand satsar i söder

Branschförening för repklättrare

Yrkesklättring är ett relativt nytt, men växande yrkesområde i Sverige. En nybildad branschförening ska nu bidra till att utveckla verksamheten ytterligare och skapa ett gemensamt språkrör.

Dynapac: "Det går inte att komma så mycket längre med att utveckla dieselmotorerna"

"Företagen har ett stort ansvar"

Swedish and Danish Life Science – are there still untapped synergies?

Lovar ingen quick-fix

Han är trött på att prata om fördomar. – Det är alltid det som diskuteras när vi pratar om människor med funktionsnedsättning. I 17 år har Mikael Andersson varit föreläsare och inspiratör och målet är att beröra på djupet oavsett vem som sitter i publiken.

Plus

Samarbeta med robot utan staket

Många som tänker robotceller fokuserar fortfarande på inhägnade områden men det behöver inte vara så.

Load up laddar redan

Personliga möten nyckeln till Engcons framgång

I en värld som blir allt mer digital blir det personliga mötet allt viktigare för Engcon. Sedan 2017 har företagets 15 ”ambassadörer” haft kontakt med mer än 40 000 slutkunder världen över. Där ligger en väsentlig del av framgången, enligt företaget.

Krav på alternativ finansiering

Alternativ finansiering är den enda möjliga vägen att komma till rätta med dagens gigantiska infrastrukturskuld. Det menar Maskinentreprenörernas ordförande Magnus Persson som också efterlyser nya upphandlingsvägar.

Mångfald lönade sig för Ahlsell

Ahlsell har jobbat aktivt för en ökad mångfald och vd Claes Seldeby tror att det är rätt väg att gå även för entreprenadbranschen om det ska bli fler maskinförare.

Träigt avtal för Peab

Det går bra för LKAB - Dubblar utdelning till staten

Nobelt bygge på Stadsgårdskajen

Ingen spårväg i Lund förrän till nästa jul

Akuta åtgärder på E4-bro

Nytt kvarter i Barkarbystaden

Cykelsatsning i Malmö

Låg födelsevikt kan ge sämre kondition

Oklart om klimakteriet

Projekterar för slutförvaret

Hultafors får mer på fötterna

Peab bygger i Stockholm

Dynalyzer går online 2020

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.078