23948sdkhjf

Case lyfter begagnat till ny nivå

| Av Morgan Andersson | Entreprenad | Tipsa redaktionen

På förra årets Bauma lanserade Case sin version av certifierade begagnade maskiner. Nu har den första maskinen i satsningen registrerats. Först ut blev en 2050M bandschaktare hemmahörande hos brittiska LDH Plant.

Bland annat Caterpillar, Volvo och Komatsu har sedan några år erbjudit det som kallas Certified Used Machines, en rejäl upprustning av en äldre maskin till praktiskt taget nyskick med tillhörande garantier, dock till en kostnad som kraftigt understiger priset av en ny maskin.

På 2019 års Bauma lanserades samma service även hos Case som omedelbart inledde en omfattande utbildning bland sina representanter runt om i världen för att förbereda dem inför det kvalificerade certifieringsarbete som krävs för berörda maskiner.

Vi lockades av det här erbjudandet redan från början. Det har funnits ett glapp mellan fabriksnya och begagnade maskiner som den här lösningen fyller, säger Michael Ward, vd för LDH Plant, som med basen i Newport, inte långt från Cardiff, är en av Case representanter i Storbritannien.

Det här är den första av ett flertal maskiner som vi kommer att registrera i det här programmet. Våra tekniker har fått all utbildning som behövs för att klara uppgiften.

Kraven på maskinerna är hårda. Till att börja med får inte åldern överstiga fyra år. För det kompakta maskinprogrammet får användartiden inte överstiga 3 000 timmar medan gränsen för heavy duty-maskiner är 6 000 timmar.

På vägen mot certifiering krävs därutöver en genomgång av mer än 120 kontrollpunkter. Varje komponent som inte klarar genomgången byts, enligt företaget, ut mot en passande orginaldel.

Vi vet att den långsiktiga ägandekostnaden har en nyckelroll då beslut tas om maskinköp. Den här lösningen gör att det kan uppnås utan att våra kunder behöver kompromissa med kvaliteten. Vår certifiering garanterar att varje maskin har prestanda som en ny. Processen är både noggrann och tuff, vilket är den bästa vägen att garantera kvaliteten, säger Jean-Philippe Soussan, global chef för remarketing inom Case entreprenadverksamhet.

Maskiner ingående i Certified Used-programmet kan numer, liksom en stor del av tillverkarens övriga begagnade maskiner, hittas på den digitala marknadsplats som erbjuds av Mascus.

Mer om: Case | Certified Used
Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Industrijobb för BDX i Örnsköldsvik

Extrastämma för Hybricon

Kunskapsbrister leder till onödiga dödsfall

Bristande kunskaper, medveten försummelse eller fel på utrustning och maskiner är några faktorer som Arbetsmiljöverket lyfter fram som tänkbara orsaker till dödsfall på de svenska arbetsplatserna.

Corona-viruset ställer in Luxe Pack

Stålkoncernen anställer 1000

Jordens inre processer ska hetta upp Malmö

Nyhetsbrev

Först med pappersomslag

Garant plastbantar 20 ton

Entreprenör klar för norrländska asfaltjobb

NCC bygger vid Vättern

Mobil betongstation fixar jättesluss

När Dyckerhoff Balast fick uppdraget att leverera betongen till den 500 meter långa slussen i IJmuiden föll valet på en mobil betongstation från Liebherr med kapacitet att leverera 150 kubikmeter i timmen.

Han ska förstärka Fredheim i Sverige

Se filmen från Återvinningsgalan 2020!

Nu är filmen från Återvinningsgalan här!

En god Bellmanhistoria

Tävlingsmomentet har alltid varit viktigt för Bellman-gruppen. Det kan vara en anledning till företagets tillväxt både ekonomiskt och geografiskt sedan starten 1972. Och 2019 blev inget hack i kurvan – företaget redovisar ökningar av såväl omsättning som resultat.

Vd-skifte i Hüllert Maskin

Efter 46 år i företaget lämnar nu Nils-Gunnar Burge rollen som vd i familjeföretaget Hüllert Maskin. Efterträdaren Andreas Tagesson anställdes redan för tre år sedan som operativ chef och har sedan dess haft gott om tid att växa in i sin nya roll.

Trafikverket vill säkra mark

– Det finns fortsatt ett stort behov av att förbättra framkomligheten genom att binda samman Norra och Södra länken.

Logistikupphandling på gång i Järfälla

488 000 byggtransporter beräknas anlända till stadsutvecklingsprojektet Barkarbystaden i Järfälla under åren 2019 – 2032. Därför upphandlar nu kommunen en logistiklösning som ska styra och kontrollera byggtransporterna till området.

Volvo lanserar helt ny dubbeldäckare

Nu rullar Volvo 9700 DD, en helt ny dubbeldäckare för turist- och beställningstrafik – rt-forum har provkört bussen.

Dags för framtidsspaning

Rototilt + Steelwrist = sant

Krav på lättnader i kreditreglerna

Bostadsbyggandet har minskat drastiskt de två senaste åren – i Stockholms län byggs i dag mindre än hälften jämfört med 2017. Haveriet beror till stor del på regeringens skärpta kreditrestriktioner, anser Stockholms Handelskammare som nu kräver lättnader i regelverket.

Beslut: TiO2 ska klassificeras enligt kategori 2

TURBO-gruppen på Busstorget

Sveriges Bussföretags experter på turist- och beställningstrafik, TURBO-gruppen, är med på Busstorget 16-17 april på Aronsborg i Bålsta.

Rototilts strategi gick hem

Elflygspremiär i höst

Örebro vill beveka Trafikverket

Bostadsrätter i Bredäng

Hydroscand satsar i söder

Nytt kvarter i Barkarbystaden

Träigt avtal för Peab

Det går bra för LKAB - Dubblar utdelning till staten

Nobelt bygge på Stadsgårdskajen

Ingen spårväg i Lund förrän till nästa jul

Akuta åtgärder på E4-bro

Cykelsatsning i Malmö

Låg födelsevikt kan ge sämre kondition

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.11