23948sdkhjf

Case lyfter begagnat till ny nivå

| Av Morgan Andersson | Entreprenad | Tipsa redaktionen

På förra årets Bauma lanserade Case sin version av certifierade begagnade maskiner. Nu har den första maskinen i satsningen registrerats. Först ut blev en 2050M bandschaktare hemmahörande hos brittiska LDH Plant.

Bland annat Caterpillar, Volvo och Komatsu har sedan några år erbjudit det som kallas Certified Used Machines, en rejäl upprustning av en äldre maskin till praktiskt taget nyskick med tillhörande garantier, dock till en kostnad som kraftigt understiger priset av en ny maskin.

På 2019 års Bauma lanserades samma service även hos Case som omedelbart inledde en omfattande utbildning bland sina representanter runt om i världen för att förbereda dem inför det kvalificerade certifieringsarbete som krävs för berörda maskiner.

Vi lockades av det här erbjudandet redan från början. Det har funnits ett glapp mellan fabriksnya och begagnade maskiner som den här lösningen fyller, säger Michael Ward, vd för LDH Plant, som med basen i Newport, inte långt från Cardiff, är en av Case representanter i Storbritannien.

Det här är den första av ett flertal maskiner som vi kommer att registrera i det här programmet. Våra tekniker har fått all utbildning som behövs för att klara uppgiften.

Kraven på maskinerna är hårda. Till att börja med får inte åldern överstiga fyra år. För det kompakta maskinprogrammet får användartiden inte överstiga 3 000 timmar medan gränsen för heavy duty-maskiner är 6 000 timmar.

På vägen mot certifiering krävs därutöver en genomgång av mer än 120 kontrollpunkter. Varje komponent som inte klarar genomgången byts, enligt företaget, ut mot en passande orginaldel.

Vi vet att den långsiktiga ägandekostnaden har en nyckelroll då beslut tas om maskinköp. Den här lösningen gör att det kan uppnås utan att våra kunder behöver kompromissa med kvaliteten. Vår certifiering garanterar att varje maskin har prestanda som en ny. Processen är både noggrann och tuff, vilket är den bästa vägen att garantera kvaliteten, säger Jean-Philippe Soussan, global chef för remarketing inom Case entreprenadverksamhet.

Maskiner ingående i Certified Used-programmet kan numer, liksom en stor del av tillverkarens övriga begagnade maskiner, hittas på den digitala marknadsplats som erbjuds av Mascus.

Mer om: Case | Certified Used
Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Bussbranschen välkomnar slopade reserestriktioner

Akut kris för Green cargo

Bolaget behöver snarast kapitaltillskott, som kan vara så stort som 2,2 miljarder.

Nu ökar resandet igen!

Peab stärker i syd

Fortsatt trögt för bussarna

FTI chockar producenterna – Förpackningsavgifter högre än Tysklands

FTI:s PACK@lunch som webinar blev ett bryskt uppvaknande för många i förpackningens värdekedja, inte minst förpackningsproducenter och varumärkesägare, som måste lägga dessa avgifter på sina priser för att föras vidare till handeln och slutligen konsumenterna.

Nyhetsbrev

Peab bygger i Värmland

Svart plast? Inget problem!

Norge bygger gigantisk batterifabrik

Ny rapport om företags arbete för cirkularitet

Fördjupning - Läget i basindustrin - del 2

Plus

Fem snabba frågor…

Masugnsslagg i tysk cement

Eget varumärke ska stärka Olssons export

Ny Kubota har landat

Kubota KX060-5 lanseras nu i Sverige.

Empack 2020 ställs in

Mässarrangören Easyfairs väljer att ställa in Empack 2020 som skulle ha gått 30 september - 1 oktober på Kistamässan i år. – En mässa är till för att generera affärer och driva branschen framåt, säger Ola Lundqvist, Klusterchef Industri på Easyfairs.

Plus

Fem snabba frågor...

Generationsresor i sikte

Svenska Maskinmässan flyttar till 2022

Beslutet har dröjt, men nu står det klart att även Svenska Maskinmässan på Solvalla skjuts på framtiden. Eftersom arrangerande Maskinleverantörerna har premiär för sin skogsmaskinsmässa nästa år får dock entreprenadmaskinerna vänta till juni 2022.

"Det är ett måste att dela upp det på flera år"

Komplext uppdrag i Skandiahamnen

Plus

Omrörning är mycket mer än att bara blanda lite

Många industriella processer är svåra att tänka sig utan omrörning. Det finns en del att tänka på för att utnyttja omröraren optimalt.

NCC bygger för 750 miljoner

Engcon varslar

Engcon i Strömsund varslar om uppsägning. Hur många som berörs av åtgärden är i skrivande stund oklart. Enligt företaget är det vikande efterfrågan på grund av covid-19-pandemin i kombination med oklarheter kring politiska beslut som orsakat varslet.

Halvvarmt uppdrag

337 hyreslägenheter till Eskilstuna

Nu utvärderas medel för bergtätning

Ny vd i Hybricon

Sandahlsbolagen köper två åkerier

Bredare bana i Linköping

Peab bygger utanför Göteborg

FTI-vd lämnar

Ny mobilitetsaktör i Stockholm

Peab bygger i Ängelholm

Trafikverkets plan för Gävle – Kramfors

Tvärstopp för Göta Kanal

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.109