23948sdkhjf

Bergbyggarna får mycket att göra

”Vi ska gratulera oss själva, det är ju en fantastisk framtid vi går till mötes.”

Frösundavik. Svenska Bergteknikföreningens ordförande Robert Sturk  konstaterade på årets Bergsprängardagar att den som jobbar med berg har fullt upp och mer jobb kommer det att bli.

– Vi ska gratulera oss själva, det är ju en fantastisk framtid vi går till mötes. Vår marknad är ju blomstrande, det har aldrig varit så stora volymer infrastruktur och bergbyggande som det kommer att vara de kommande 15 åren, sade han på årets Bergsprängardagar.

Föreningen ska verka för hållbar användning och utveckling av svensk berggrund, med fokus på säkerhet, miljö och samhällsansvar inom bergbranschen.

Robert Sturk siade alltså om en mycket ljus framtid, men också om komplex marknad där det finns risk för havererade kontraktsrelationer mellan beställare och entreprenörer.

– Kombon av en fantastisk framtid, med jättemycket jobb och jättemycket möjligheter, och detta gör att det finns mycket vi måste jobba med.

Robert Sturk aviserade också sin egen avgång, efter sex år har han uppnått den ”tidsgräns” som finns för föreningens ordförande och en ny ska därför utses i april.

Svenska Bergteknikföreningen hette tidigare Bergsprängningskommittén och är en ideell förening som samlar olika typer av företag inom bergsektorn. Bland de knappt 100 medlemmarna finns företag som arbetar med projektering, byggande och drift av berganläggningar och gruvor men också tillverkare av maskiner och utrustning för drivning av tunnlar. 

Bergsprängardagarna arrangerades 23-24 januari, bakom dagarna står Bergutbildarna.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

2.234