23948sdkhjf

Närproducerade lastare klara för värmländskt rally

| Av Morgan Andersson | Entreprenad | Tipsa redaktionen

Ett halvt dussin skräddarsydda och närproducerade hjullastare har just överlämnats till Rally Sweden inför den svenska deltävlingen i rally-VM som körs 13-16 februari i värmländska och norska skogar.

I förra veckan överlämnades sex Volvo hjullastare över till Rally Sweden vid Volvo Construction Equipments fabrik i Arvika. Maskinerna får något av nyckelroller inför den svenska deltävlingen i FIA World Rally Championship (WRC) som huvudsakligen körs i Värmland 13-16 februari på vad som hoppas vara utpräglade vintervägar.

De sex lastarna har tagits fram i ett samarbete mellan Volvo CE i Arvika och Swecon där resultatet är maskiner, färdigutrustade direkt från fabrik och väl anpassade för att serva en krävande rallyorganisation i tuffa vinterförhållanden. Maskinerna kommer att spridas längs banans sträckning för att bland annat förbereda serviceplatser, arenor och sträckor inför rallyt.

Vi ska bygga och underhålla på sträckorna under rallyt. På serviceplatsen i Torsby ska VM-teamens material lastas och lossas under ett väldigt pressat tidschema. Det gör att samarbetet som ger oss tillgång till Volvo hjullastare från Swecon är oerhört viktig för oss, säger Rally Swedens vd Glenn Olsson.

Motorsport får emellanåt kritik för att vara onödigt belastande på klimatet. Det är en av de uppfattningar som haft stor betydelse för hur hjullastarna anpassats till sina kommande arbetsuppgifter.

Ett väsentligt mål har varit att minimera både olyckor och påverkan på miljön. Samtliga maskiner drivs av motorer från Volvo som svarar upp till miljökraven i Steg V. De körs dessutom på fossilfritt HVO-bränsle som utlovas minska koldioxidutsläppen med upp till 90 procent jämfört med konventionell fossil diesel – allt under parollen ”Rally Towards Zero”.

I övrigt har maskinerna utrustats med bågar från Mitt-X med inbyggd LED-belysning. Tillsammans med folieringen med reflekterande material gör det att maskinerna syns extra bra i arbete i mörker. Redskapssystemet Exi Control hjälper förarna att hantera maskinens redskap – som levererats av Volvo, Drivex och Holms – vid alla typer av arbeten från lastning och lossning till färdigställande av sträckorna.

Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Industrijobb för BDX i Örnsköldsvik

Extrastämma för Hybricon

Kunskapsbrister leder till onödiga dödsfall

Bristande kunskaper, medveten försummelse eller fel på utrustning och maskiner är några faktorer som Arbetsmiljöverket lyfter fram som tänkbara orsaker till dödsfall på de svenska arbetsplatserna.

Corona-viruset ställer in Luxe Pack

Stålkoncernen anställer 1000

Jordens inre processer ska hetta upp Malmö

Nyhetsbrev

Först med pappersomslag

Garant plastbantar 20 ton

Entreprenör klar för norrländska asfaltjobb

NCC bygger vid Vättern

Mobil betongstation fixar jättesluss

När Dyckerhoff Balast fick uppdraget att leverera betongen till den 500 meter långa slussen i IJmuiden föll valet på en mobil betongstation från Liebherr med kapacitet att leverera 150 kubikmeter i timmen.

Han ska förstärka Fredheim i Sverige

Se filmen från Återvinningsgalan 2020!

Nu är filmen från Återvinningsgalan här!

En god Bellmanhistoria

Tävlingsmomentet har alltid varit viktigt för Bellman-gruppen. Det kan vara en anledning till företagets tillväxt både ekonomiskt och geografiskt sedan starten 1972. Och 2019 blev inget hack i kurvan – företaget redovisar ökningar av såväl omsättning som resultat.

Vd-skifte i Hüllert Maskin

Efter 46 år i företaget lämnar nu Nils-Gunnar Burge rollen som vd i familjeföretaget Hüllert Maskin. Efterträdaren Andreas Tagesson anställdes redan för tre år sedan som operativ chef och har sedan dess haft gott om tid att växa in i sin nya roll.

Trafikverket vill säkra mark

– Det finns fortsatt ett stort behov av att förbättra framkomligheten genom att binda samman Norra och Södra länken.

Logistikupphandling på gång i Järfälla

488 000 byggtransporter beräknas anlända till stadsutvecklingsprojektet Barkarbystaden i Järfälla under åren 2019 – 2032. Därför upphandlar nu kommunen en logistiklösning som ska styra och kontrollera byggtransporterna till området.

Volvo lanserar helt ny dubbeldäckare

Nu rullar Volvo 9700 DD, en helt ny dubbeldäckare för turist- och beställningstrafik – rt-forum har provkört bussen.

Dags för framtidsspaning

Rototilt + Steelwrist = sant

Krav på lättnader i kreditreglerna

Bostadsbyggandet har minskat drastiskt de två senaste åren – i Stockholms län byggs i dag mindre än hälften jämfört med 2017. Haveriet beror till stor del på regeringens skärpta kreditrestriktioner, anser Stockholms Handelskammare som nu kräver lättnader i regelverket.

Beslut: TiO2 ska klassificeras enligt kategori 2

TURBO-gruppen på Busstorget

Sveriges Bussföretags experter på turist- och beställningstrafik, TURBO-gruppen, är med på Busstorget 16-17 april på Aronsborg i Bålsta.

Rototilts strategi gick hem

Elflygspremiär i höst

Örebro vill beveka Trafikverket

Bostadsrätter i Bredäng

Hydroscand satsar i söder

Nytt kvarter i Barkarbystaden

Träigt avtal för Peab

Det går bra för LKAB - Dubblar utdelning till staten

Nobelt bygge på Stadsgårdskajen

Ingen spårväg i Lund förrän till nästa jul

Akuta åtgärder på E4-bro

Cykelsatsning i Malmö

Låg födelsevikt kan ge sämre kondition

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.172