23948sdkhjf

Eleda shoppar vidare

Eleda Group växer vidare genom att förvärva samtliga aktier i Annebergs Bygg & Anläggning, som utför anläggningsarbeten i Hallands- och Göteborgsregionen.

Eleda stärker sin ställning i västra Sverige genom förvärvet av Annebergs Bygg & Anläggning som, med basen i Kållered utanför Mölndal, omsätter omkring 60 miljoner kronor på årsbasis med ett 10-tal heltidsanställda.

Sedan starten som enmansföretag 1991 har med åren en gedigen erfarenhet av mark- och entreprenadtjänster byggts upp med speciell inriktning på VA-arbeten. På ”att göra”-listan finns exempelvis att anlägga vatten-, avlopps- och dagvattenledningar samt sänkbrunnar, utföra grundläggning, gjuta grunder och deltagande i infrastrukturprojekt.

Bolaget har haft en stark men kontrollerad tillväxt de senaste åren och har expanderat verksamheten med fler anställda och ett ökat antal projekt. Bolaget blir ett dotterbolag till Mark & Energibyggarna och kommer att bredda vårt erbjudande samt bidra till ökad tillväxt och intjäning, säger Johan Halvardsson, koncernchef för Eleda Group och vd för Mark & Energibyggarna.

Annebergs Bygg & Anläggning tidigare vd Johnny Karlsson fortsätter i samma roll även efter förvärvet och träder samtidigt in som delägare i Eleda Group.

Jag bedömer att vår specialistkunskap inom VA-arbeten kommer att komplettera koncernens befintliga erbjudande väl, säger Johnny Karlsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063