23948sdkhjf

Båttillverkaren Micore gasar

| Av Malin Folkesson | Plastforum SE | Tipsa redaktionen

Micore Plast AB i Lidköping fortsätter att växa. Bolaget startades 1979 och den första båten såg dagens ljus 1986. Sedan dess har det bara rullat på. Idag är företaget en av de större båttillverkarna i Sverige. 

-2019 var ett fantastiskt bra år för oss och vi fortsatte att sälja väldigt bra även under hösten. När vi nu går in i 2020 går vi in med lite färre förbeställningar än samma period i fjol, men det skiljer inte mycket, säger PeterTholérus, till Plastforum 

Han anser inte att årets lägre antal förbeställda båtar handlar om att det är en lågkonjunktur på ingår. Anledningen är snarare att företagets återförsäljare sitter på ett större lager av företaget båtar just nu i och med att höstens försäljning var så god. 

-Jag vill inte påstå att jag ser någon nedgång i sikte. Vi känner bland annat av ett stort tryck från den norska marknaden, vilken visat stort intresse för våra båtar, säger Peter Tholérus. 

Företaget har återförsäljare såväl i Sverige som Norge och Danmark. Vid sidan av båtar tillverkar Micore Plast även kåpor till släpvagnar. 

-Även om marknaden lugnar ner sig något i år så tror jag inte att vi kommer att uppleva ett liknande tapp som båtindustrin upplevde i början av 90-talet. De tiderna är förbi. Det gäller istället att se möjligheterna när marknaden viker av.  

-Vår resa tog fart ordentligt när marknaden klingade av 2008. Väldigt många båtbyggande företag drabbades då av konkurs. Vi dubblade istället nära nog vår verksamhet och såg möjligheter istället för begränsningar, säger han 

Peter äger Micore Plast AB tillsammans med sin syster Malin Tholérus 

2016 byggde företaget en ny modern glasfiberfabrik för båtproduktion vid Vänerns strand i Lidköping. Sedan dess har företag hunnit expandera ytterligare en gång. Behovet av större sprutboxar för glasfiberproduktionen var ett måste. Företaget fick dessvärre inget bygglov för en ny fabrikslänga. Istället skapade syskonen Tholéus, en ny yta på 800 kvadratmeter inklusive sprutboxar, i sitt före detta kallager. De utökade lokalerna togs i bruk i mitten av juni ifjol. 

Micore Plast arbetar uteslutande med glasfiber och polyester. Företaget omsätter cirka 50 miljoner kronor har 26 anställda.  

Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Han ska förstärka Fredheim i Sverige

Se filmen från Återvinningsgalan 2020!

Nu är filmen från Återvinningsgalan här!

En god Bellmanhistoria

Tävlingsmomentet har alltid varit viktigt för Bellman-gruppen. Det kan vara en anledning till företagets tillväxt både ekonomiskt och geografiskt sedan starten 1972. Och 2019 blev inget hack i kurvan – företaget redovisar ökningar av såväl omsättning som resultat.

Vd-skifte i Hüllert Maskin

Efter 46 år i företaget lämnar nu Nils-Gunnar Burge rollen som vd i familjeföretaget Hüllert Maskin. Efterträdaren Andreas Tagesson anställdes redan för tre år sedan som operativ chef och har sedan dess haft gott om tid att växa in i sin nya roll.

Trafikverket vill säkra mark

– Det finns fortsatt ett stort behov av att förbättra framkomligheten genom att binda samman Norra och Södra länken.

Logistikupphandling på gång i Järfälla

488 000 byggtransporter beräknas anlända till stadsutvecklingsprojektet Barkarbystaden i Järfälla under åren 2019 – 2032. Därför upphandlar nu kommunen en logistiklösning som ska styra och kontrollera byggtransporterna till området.

Nyhetsbrev

Volvo lanserar helt ny dubbeldäckare

Nu rullar Volvo 9700 DD, en helt ny dubbeldäckare för turist- och beställningstrafik – rt-forum har provkört bussen.

Dags för framtidsspaning

Rototilt + Steelwrist = sant

Krav på lättnader i kreditreglerna

Bostadsbyggandet har minskat drastiskt de två senaste åren – i Stockholms län byggs i dag mindre än hälften jämfört med 2017. Haveriet beror till stor del på regeringens skärpta kreditrestriktioner, anser Stockholms Handelskammare som nu kräver lättnader i regelverket.

Beslut: TiO2 ska klassificeras enligt kategori 2

TURBO-gruppen på Busstorget

Sveriges Bussföretags experter på turist- och beställningstrafik, TURBO-gruppen, är med på Busstorget 16-17 april på Aronsborg i Bålsta.

Rototilts strategi gick hem

Oilquick hårdsatsar i USA

Den tiltrotatorserie som lanserades i höstas efter ett nära samarbete med Engcon blir huvudnumret för Oilquick på Conexpo-Conagg i Las Vegas 10-14 mars. Företaget har vuxit kontinuerligt i Nordamerika under flera år och räknar med fortsatta framgångar.

1

Hittade framgångsrikaste kollektivtrafiken

Jamil Khan, Lunds universitet, har hittat de svenska regioner som är bäst på kollektivtrafik - 13 maj kommer han till Kollektivtrafikdagen för att berätta om hur de burit sig åt.

Swecon noterar rekordstor vinst

Det går bra för Swecon. Enligt Lantmännens vd och koncernchef Per Olof Nyman var aktivitetsnivån hög på samtliga företagets marknader, vilket bland annat resulterade i Swecons hittills bästa resultat under ett kalenderår.

Ett demensboende med extra allt

En utställning som visar upp de senaste lösningarna för demenssjukas boendemiljö – Så ser inspirationsmiljon ut på det nyinvigda Kickihemmet.

Äldre tycker till om ny teknik i vård och omsorg

Forskare undersöker nu hur äldre uppfattar användningen av ny teknik som kan ersätta vård- och omsorgspersonal i vissa moment. Till exempel uppkopplade duschrobotar och larm- och tillsynssystem.

Yrkesval med goda chanser till jobb

Opus får besikta skyliftar

Opus Bilprovning kompletterar sin besiktningsverksamhet med mobila arbetsplattformar/skyliftar och IBC-behållare/bränsletankar.

BASF styr om produktion till Europa

Plast på kartong ett minne blott?

Stora Enso lanserar nya kartongkvaliteter med barriärer för att ersätta plast i livsmedelsförpackningar.

KraussMaffei skär ner i Tyskland

Sporrande konkurrens för Dynapac

Dynapac och Bomag har sedan 2017 samma ägare. De ska dock fortsätta strida om kunderna precis som förr, även om vissa samarbeten kan bli aktuella.

Elflygspremiär i höst

Örebro vill beveka Trafikverket

Bostadsrätter i Bredäng

Hydroscand satsar i söder

Nytt kvarter i Barkarbystaden

Träigt avtal för Peab

Det går bra för LKAB - Dubblar utdelning till staten

Nobelt bygge på Stadsgårdskajen

Ingen spårväg i Lund förrän till nästa jul

Akuta åtgärder på E4-bro

Cykelsatsning i Malmö

Låg födelsevikt kan ge sämre kondition

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.125